Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Beatyfikacja Jana Pawła II

Ew-ka

Recommended Posts

To by znaczyło, że pranie mózgu wyraźnie słabnie i gdyby nie te religie w szkołach to postęp byłby zdecydowanie szybszy.

Postęp rozumiem tu jako zakończenie epoki ciemnogrodu w Polsce, gdzie zabobony i ślepa wiara, podsycana przez KK kreują rzeczywistość w naszym państwie.

Nie obawiasz się czasem, że w miejsce jednego dominującego KK zamiast postępu wejdzie cała masa gałęzi, odłamów, sekt i odłamów od sekt, gdyż natura próżni nie znosi, a odkąd świat światem, to oprócz chleba i igrzysk ludzkość jeszcze potrzebowała wódki i religii.

Ovzywiście zamiast w Boga czy też jakąś inną postać Absolutu, można wierzyć w opatrzność, przywódcę (L. wiecznie żywy, to hasło jeszcze wielu pamięta), ufo, reinkarnację, wampiry albo czekoladowego potwora, ale wiara w coś, co wyjaśnia niepojęte będzie.

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Postęp rozumiem tu jako zakończenie epoki ciemnogrodu w Polsce, gdzie zabobony i ślepa wiara, podsycana przez KK kreują rzeczywistość w naszym państwie.

aaa, szkoda, szkoda, miałam nadzieję że dowiem się czegoś nowego :(

Nie bede wam przeszkadzal w dyskusji... Ale czy moze twierdzisz ze jest na odwrot? I.e K sie przyczynia do rozwoju i postempu... I jak tak, to w jakiej dziedzinie ;)

Hm...tu jeszcze nie było dyskusji, zadałam pytanie, to wszystko.

Ale rzeczywiście, jak widzę należy dążyć do postępu, bezdyskusyjnie :cool:

Gość Pepeg z Gumy
Nie obawiasz się czasem, że w miejsce jednego dominującego KK zamiast postępu wejdzie cała masa gałęzi, odłamów, sekt i odłamów od sekt, gdyż natura próżni nie znosi, a odkąd świat światem, to oprócz chleba i igrzysk ludzkość jeszcze potrzebowała wódki i religii.

Ovzywiście zamiast w Boga czy też jakąś inną postać Absolutu, można wierzyć w opatrzność, przywódcę (L. wiecznie żywy, to hasło jeszcze wielu pamięta), ufo, reinkarnację, wampiry albo czekoladowego potwora, ale wiara w coś, co wyjaśnia niepojęte będzie.

Ależ to już się dzieje i to na naszych oczach.

KK ma potężną konkurencję, posługującą się podobnymi a nawet nieco bardziej udoskonalonymi metodami perswazji.

To zaplecze siedzi cicho i czeka na potknięcie potężnej instytucji. Ci, którzy zawodzą się na wierze w Boga praktykują równolegle inną lub znajdują sobie inną , często głupszą niż ta z której się naśmiewają.

Widzisz różnicę pomiędzy aniołami stróżami i złymi duchami w KK a cwaniakami , nazywającymi się z obca, dla niepoznaki ezoterykami ?

Zanim Rydzyk dostał miejsce na multipleksie oni od kilku lat, co wieczór odprawiają czary w telewizji za chyba całkiem niezłe pieniądze.

Ależ to już się dzieje i to na naszych oczach.

KK ma potężną konkurencję, posługującą się podobnymi a nawet nieco bardziej udoskonalonymi metodami perswazji.

To zaplecze siedzi cicho i czeka na potknięcie potężnej instytucji. Ci, którzy zawodzą się na wierze w Boga praktykują równolegle inną lub znajdują sobie inną , często głupszą niż ta z której się naśmiewają.

No, toć o tym piszę. Tylko jak kilku z zabierający tu głos będzie prawdziwymi prorokami i doprowadzi do dewastacji KK, to konkurencja nie będzie czekała na potknięcie, tylko zacznie kopać leżącego. I będzie jak na zachodzie wg Värmepumpsägare, zamiast kościołów będziemy budować meczety.

Ale w zgodzie z tradycją, z naszych podatków.

Mam nadzieję, ze jak ludzie wezmą się za pożyteczne rzeczy, to nie starczy im czasu na głupoty. U nas jak umiera dziecko to Bóg tak chciał, jak cudem przeżyje to Bóg dopomógł i to załatwia sprawę, jak to mówią wszystko w rękach Boga. A ja wyznaję filozofie szkiełka i oka i staram się wszystko zrozumieć, a to czego nie rozumiem nie nazywam od razu siłą nadprzyrodzona tylko czymś czego jeszcze nie rozumiem:)

Miałem przyjemność mieszkać ponad 3 lat w USA, trochę w Texasie i trochę w Virginii i powiem szczerze, że nie zauważyłem tam jakiegoś specjalnego pociągu do wiary. Ludzie tam na prawdę ciężko pracują, a po pracy nie myślą o modłach tylko o rozrywce i przyjemnościach. U nas pracy nie ma i dużo wolnego czasu to się lęgną pierdy w dupach, a że bez pracy nie ma pieniędzy to i się modlić trzeba, żeby Bóg dopomógł jakoś przeżyć i tak to się kręci. Przecież to nie przypadek, że w krajach, których odwrócono się od Boga żyje się lepiej (czyt. dostatniej) - spójrzcie na USA, Skandynawię, Niemcy i potem na Hiszpanię, Amerykę Południową, czy nawet Włochy - niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego tak się dzieje i czy na pewno nie jest to spowodowane zacofaniem niesinym przez wiarę?

Mam nadzieję, ze jak ludzie wezmą się za pożyteczne rzeczy, to nie starczy im czasu na głupoty. U nas jak umiera dziecko to Bóg tak chciał, jak cudem przeżyje to Bóg dopomógł i to załatwia sprawę, jak to mówią wszystko w rękach Boga. A ja wyznaję filozofie szkiełka i oka i staram się wszystko zrozumieć, a to czego nie rozumiem nie nazywam od razu siłą nadprzyrodzona tylko czymś czego jeszcze nie rozumiem:)

Miałem przyjemność mieszkać ponad 3 lat w USA, trochę w Texasie i trochę w Virginii i powiem szczerze, że nie zauważyłem tam jakiegoś specjalnego pociągu do wiary. Ludzie tam na prawdę ciężko pracują, a po pracy nie myślą o modłach tylko o rozrywce i przyjemnościach. U nas pracy nie ma i dużo wolnego czasu to się lęgną pierdy w dupach, a że bez pracy nie ma pieniędzy to i się modlić trzeba, żeby Bóg dopomógł jakoś przeżyć i tak to się kręci. Przecież to nie przypadek, że w krajach, których odwrócono się od Boga żyje się lepiej (czyt. dostatniej) - spójrzcie na USA, Skandynawię, Niemcy i potem na Hiszpanię, Amerykę Południową, czy nawet Włochy - niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego tak się dzieje i czy na pewno nie jest to spowodowane zacofaniem niesinym przez wiarę?

booyakasha!

bracia i siostry,bardzo zgrzeszylem,mysla, mowa, uczynkiem i zaniedbaniem, moja wina...sie bzykam z zameznymi siostrami w wierze i to ostro, zony blizniego nie wolno jak wiadomo, ale na usprawiedliwienie powiem , ze bardzo religijne zoneczki. moja wina! moja wina!

booyakasha!

bracia i siostry,bardzo zgrzeszylem,mysla, mowa, uczynkiem i zaniedbaniem, moja wina...sie bzykam z zameznymi siostrami w wierze i to ostro, zony blizniego nie wolno jak wiadomo, ale na usprawiedliwienie powiem , ze bardzo religijne zoneczki. moja wina! moja wina!

No z tym akurat faktycznie bogobojne katoliczki nie mają problemu;) Wszak KK poucza je, że to mężczyzna został stworzony na podobieństwo Boga i jemu się nie odmawia:D

booyakasha!

A fuj! Ty się wyspowiadaj!

W tygodniku Fakty i mity (Nieklerykalny) zmieniony kiedyś nakazem sądowym z antyklerykalnego... w prawie każdym wydaniu są kawały prawie tematyczne.

Mam pod ręką komplet z ostatnich dziesięciu lat ;) mogę przepisać kilka....

Na lekcji religii uczycielka pokazuje dzieciakom krzyż z ukrzyżowanym Jezusem, podłączyła go do gniazdka krzyż został podświetlony....

I pyta się Jasia kto to jest..... Jasiu na to - ukrzyżowan i popieszczon

Podlega ten kawał pod obrazę uczuć religijnych?

Samochód w tym wieku to przedłużanie.......:cool: więc mam rzęcha i nie muszę......:cool:

A byłem pewny że zapytasz o moralny punkt widzenia :)

Tak, tak....już słyszeliśmy, że masz długiego....;)

Kiedyś się mówiło, że mam Syrenkę bo duży Fiat to rzęch. A jak w końcu stać było mądralę na Fiata, zmieniał otoczenie....:cool::cool:

Tak, tak....już słyszeliśmy, że masz długiego....;)

Kiedyś się mówiło, że mam Syrenkę bo duży Fiat to rzęch. A jak w końcu stać było mądralę na Fiata, zmieniał otoczenie....:cool::cool:

Widzę że też wchodzisz w chamskie docinki :( Zacytuj gdzie coś takiego napisałem, znam takie przypadki z otoczenia.... też jesteś dotknięty takim przypadkiem...:cool: