an-bud 28.04.2014 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Myślę, że jesteś w wielkim błędzie. To nie są żadni idioci tylko wyrachowani demagodzy i indoktrynerzy, którzy doskonale wiedzą, że granie na emocjach i posługiwanie się odpowiednio ostrym językiem strachu czy zagrożenia daje oczekiwane efekty. Zobacz choćby konstrukcję i formę zacytowanej tutaj wypowiedzi , gdzie po słowach: "brutalnie","zniszczyć", "zabić" uderza się w ton godny narodowego larum. Żyjemy w kraju, w którym społeczeństwo od wieków jest wyjątkowo podatne na wszelkiego rodzaju propagandę, dającą się sprytnie wykorzystać do załatwiania różnej maści interesów. Z jednej strony nachalna ewangelizacja, z drugiej wojujący ateizm a razem do kupy - ścisła reglamentacja racjonalizmu, obiektywizmu i zasad logiki oraz zdrowego rozsądku. Szkoda ,że pan arcybiskup z równą chęcią jak do walki z ateizmem nie skomentował np. śmierci pielgrzyma przygniecionego krzyżem papieskim podczas ogólnoświatowego piania peanów na cześć cudu uzdrowienia skromnej służebnicy zakonnej, dającej, ponoć, świadectwo świętości kanonizowanego, którego ów rozwalony symbol zatłukł w przeddzień uroczystości innego wiernego. Patrząc z tej strony to można stwierdzić że nasz papież wstąpił do organizacji przestępczej.... prawie mafii. Zresztą ochraniał pranie brudnych pieniędzy w banku watykańskim, błogosławił pedofila Maciela Degolladę a innych ukrywał.... podsycał swój bałwochwalczy kult....taśmowo produkował świętych.... Zapewniał tylko wolność i dostatek dla kościoła dając w zamian tylko błogosławieństwo i czasem różaniec.... Obaj wczorajsi święci są siebie warci.... jeden w " Crimen sollictationis" nakazał pod groźbą ekskomuniki ukrywać pedofilów w sutannach a drugi bezwzględnie dokument ten przestrzegał....patrząc j/w wynika że był antychrystem i bluźniercą... Wojtyła został zindoktrynowany przez instytucję i otumaniony fałszywą wiarą oddał się bez reszty sprawie kościoła... albo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 28.04.2014 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 An-bud nie uważał na polskim, jak omawiali Faraona.... miało być idiotyczna wypowiedz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 28.04.2014 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 An-bud ... zetrzyj pianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 28.04.2014 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 An-bud ... zetrzyj pianę smutne? ale prawdziwe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 29.04.2014 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 smutne? ale prawdziwe... smutne to jest nienawistne rzucanie gòwnem ... nawet prawdziwym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 29.04.2014 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 A mnie wkurza,że wszystkie,nawet najmniejsze parafie,chcą(muszą) mieć "swojego papieża" .Chodzi o pomnik.Nie ważne jaki aby był.No i tworzy się takie karykatury.Popatrzcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 29.04.2014 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 mnie te pomniczki raczej śmieszą ... nie wkurzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 29.04.2014 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 ... To nie są żadni idioci tylko wyrachowani demagodzy i indoktrynerzy, którzy doskonale wiedzą, że granie na emocjach i posługiwanie się odpowiednio ostrym językiem strachu czy zagrożenia daje oczekiwane efekty. ... . jak zresztą we wszystkich religiach, wyznaniach i tym podobnych dyrdymałach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 29.04.2014 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 mnie te pomniczki raczej śmieszą ... nie wkurzają Niedługo mohery będą chwaliły się która ma ładniejszego krasnala w ogródku z wizerunkiem Papieża. Co by nie myśleć o JP2 to jest obraza majestatu. Mogę znieść brak gust u moherów.Ale proboszcz jest człowiekiem wykształconym,przeważnie inteligentnym.I tego nie mogę zrozumieć.Przecież Papież prosił żeby nie stawiać mu pomników Tak jak z ostatnią wolą Papieża,aby wszystkie jego prywatne notatki zostały spalone.A bambaryła Dziwisz przywłaszczył je sobie i będzie je wydawał za dobrą kasę.Czekam jeszcze na licytację na znanych portalach kropli krwi Papieża.Jestem wierzącym dlatego mnie to wkurza a nie śmieszy.I coraz bardziej się zastanawiam... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 29.04.2014 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Jestem wierzącym dlatego mnie to wkurza a nie śmieszy.I coraz bardziej się zastanawiam... . Nad ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 29.04.2014 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 A mnie wkurza,że wszystkie,nawet najmniejsze parafie,chcą(muszą) mieć "swojego papieża" .Chodzi o pomnik.Nie ważne jaki aby był.No i tworzy się takie karykatury.PopatrzcieNiektóre naprawdę inspirujące: Chronił dzieci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 29.04.2014 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Niektóre naprawdę inspirujące: [ATTACH=CONFIG]257232[/ATTACH] . Ładne cacko. Trochę jak futurystyczna reklama "Biedronki", której czułki ktoś zajumał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 29.04.2014 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Niektóre naprawdę inspirujące: [ATTACH=CONFIG]257232[/ATTACH] Chronił dzieci... Akurat nie chodziło mi o to.Każdy może intempretorować te pomniki jak chce.Mi chodziło tylko o to aby nie oszpecać Papy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 29.04.2014 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Papy nie oszpecisz...nie da rady... Szpetni są Ci wszyscy co się do niego podłączają. Jedni z rozpasaną miłością, drudzy z błogosławioną nienawiścią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 29.04.2014 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 (edytowane) Masz rację. Nie można Go oszpecić. On się broni sam. Edytowane 29 Kwietnia 2014 przez tesel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 29.04.2014 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Masz rację. Nie można Go oszpecić. On się broni sam. No jasne, sam samiuteńki się tak dzielnie broni! W razie czego machnąć może na odlew cudem spektakularnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 30.04.2014 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Akurat nie chodziło mi o to.Każdy może intempretorować te pomniki jak chce.Mi chodziło tylko o to aby nie oszpecać Papy. Tzn, co robić? Walić młotkiem z góry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 30.04.2014 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 (edytowane) Tzn, co robić? Walić młotkiem z góry? Oj tam,oj tam.Paluchy mi się poplątały. Edytowane 30 Kwietnia 2014 przez tesel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muraSZ 30.04.2014 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 A tak idiota z palikociarni "chwali się" jak przeżywał kanonizację... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 30.04.2014 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 (edytowane) smutne to jest nienawistne rzucanie gòwnem ... nawet prawdziwym Prawie jak znany klasyk...."nie chcem ale muszem" ..... "jestem za a nawet przeciw" ps. napisałem spokojnie tylko to co myślę... Edytowane 30 Kwietnia 2014 przez an-bud Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts