an-bud 09.02.2015 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 "A jakie to ma znaczenie dla wiary? Żadnego! Wiara jest wiarą, a kościól jest kościołem...." .......................................................................................................................... Proste kościół wykorzystuje wiarę do wyciągania kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 09.02.2015 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Dodam tylko do tego co wyżej napisałem.... wierni "otrzymują" życie wieczne od kościoła. A ja wolę przeznaczyć na piwo... z tego wynika iż wierzę w browar??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 09.02.2015 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Po pierwsze KK nie jest jedynym kościołem chrześcijańskim, zapomniałeś o prawosławnych protestantach i całej masie innych odłamów. Po drugie - o Dekalogu nauczają nie tylko chrześcijanie, ba wersja Dekalogu KK rożni się od tej w Starym Testamencie - http://pl.wikipedia.org/wiki/Dekalog Niestety wyłazi z nas "religiocentryzm" i brak wiedzy na temat innych religii. Zresztą, wiedza na temat "naszej" katolickiej, tez jest niepełna, niestety.Gdybyś nie dostrzegł an-bud odnosi się do KK, jest też KK największym kościołem w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 09.02.2015 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Dodam tylko do tego co wyżej napisałem.... wierni "otrzymują" życie wieczne od kościoła. A ja wolę przeznaczyć na piwo... z tego wynika iż wierzę w browar??? Że masz wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 09.02.2015 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Nie miej do mnie żalu, bo nie ja ten świat takim stworzyłem. Ja go już zastałem. :)A jakie pretensje? Tak z ciekawości zapytałem . Chociaż stworzenie przez "Kogoś" również i niektórych ludzkich poglądów , trochę mnie niepokoi. Tyle się bowiem o "własnej woli", wynikającej z konsumpcji rajskiego jabłuszka nasłuchałem, że mnie po tym co piszesz aż ciarki przeszły. Ale dziękuję Ci, że w tak bardzo subtelnej formie uświadamiasz mnie, że jednak mam defekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 09.02.2015 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Chociaż stworzenie przez "Kogoś" również i niektórych ludzkich poglądów , trochę mnie niepokoi. Tyle się bowiem o "własnej woli", wynikającej z konsumpcji rajskiego jabłuszka nasłuchałem, że mnie po tym co piszesz aż ciarki przeszły. Ale dziękuję Ci, że w tak bardzo subtelnej formie uświadamiasz mnie, że jednak mam defekt. Sam widzisz, masz jednak szanse. Swoją wykorzystali nawet Wojciech i Józef, aż mi się matula zbuntowała, że ona nie chce z nimi być w jednym niebie i muszę jej szukać jakiegoś innego. Niezbyt mi to idzie, przyznaję, ale leniwym już i się nie przemęczam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 09.02.2015 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Pepegu, nie turbuj się nie Tyś jeden z defektem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 09.02.2015 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 A miałem to napisać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 09.02.2015 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Pepegu, nie turbuj się nie Tyś jeden z defektem W niezłym towarzystwie, to i nie będzie nam strasznie. O i Mirek też z nami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 09.02.2015 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Sam widzisz, masz jednak szanse. Swoją wykorzystali nawet Wojciech i Józef,... . Bo to ateiści, słabej wiary byli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 09.02.2015 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Bo to ateiści, słabej wiary byli. Bingo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 09.02.2015 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 możecie sobie żartować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 09.02.2015 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Boisz się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 10.02.2015 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Boisz się? Z tym baniem się , to różnie bywa. W każdym bądź razie lepiej nie lekceważyć zjawiska. Każda władza bowiem deprawuje. Czasy jednomyślności światopoglądowej narodu już mieliśmy i nikogo one ani 1917 , ani w 45 roku też specjalnie nie niepokoiły. Myślisz ,że nie może być powtórki , tym razem w drugą stronę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 10.02.2015 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 "Boisz się? " .................. Historia kręci się kołem.... kilka dni temu nawiedzeni spalili żywcem pilota.... kilka lat temu fanatyczny katolik Breivik .... "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien tego pierwszego" Z pewnością Albert miał rację... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 10.02.2015 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Z tym baniem się , to różnie bywa. W każdym bądź razie lepiej nie lekceważyć zjawiska. Każda władza bowiem deprawuje. Czasy jednomyślności światopoglądowej narodu już mieliśmy i nikogo one ani 1917 , ani w 45 roku też specjalnie nie niepokoiły. Myślisz ,że nie może być powtórki , tym razem w drugą stronę? Myślę, że może, natomiast moje "niebanie sie" wynika z czegoś innego. To tak jak u tego Czecha po wojnie, kiedy poltruk roztaczał na zebraniu wizję wspaniałej przyszłości opowiadając, jak to zaprowadzą teraz w Cechach komunizm, a niektórzy się tego bali. - A ja się nie boję - oznajmił, dodając: - Ja mam raka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 10.02.2015 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Myślę, że może, natomiast moje "niebanie sie" wynika z czegoś innego. To tak jak u tego Czecha po wojnie, ...! Życzę Ci mimo wszystko dużo zdrowia. Może obawy są przesadzone ale jakoś nie widzę różnicy pomiędzy śmiercią z powodu oderżnięcia głowy przez dzikiego dżihadystę a cywilizowanym stryczkiem katolickim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 10.02.2015 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Czy zakazanie tego koncertu można nazwać głupotą? http://faktyimity.pl/index.php?option=com_k2&view=item&id=3024%3Akolejny-polski-zespol-na-celowniku-katolickich-fundamentalistow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 10.02.2015 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 W końcu coś się udało, zasiądą na ławie... http://faktyimity.pl/index.php?option=com_k2&view=item&id=2995:ksieza-i-prawicowi-politycy-wreszcie-na-lawie-oskarzonych-za-okradanie-nas-wszystkich-pod-przykrywka-komisji-majatkowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 10.02.2015 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Życzę Ci mimo wszystko dużo zdrowia. Może obawy są przesadzone ale jakoś nie widzę różnicy pomiędzy śmiercią z powodu oderżnięcia głowy przez dzikiego dżihadystę a cywilizowanym stryczkiem katolickim. ... chyba, że Twa odkupiona dusza powędruje do Raju ... wtedy może być tylko lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts