Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Beatyfikacja Jana Pawła II

Ew-ka

Recommended Posts

Gość Pepeg z Gumy
OOOOOOOOOOO, sorencja Pepegulu, ale jakby kanonizowali Gosiewskiego to byś się excusez le mot chyba zesrał a ja z Taboju pospołu.

Powiadasz, że bym się zesrał z wrażenia ?

Chyba Cię jednak rozczaruję, bo nie przypuszczam ,żeby moja reakcja na to wydarzenie była aż tak spontaniczna.

Ostatnio dosyć trudno mi poczuć jeszcze jakiekolwiek zaskoczenie .

Natomiast bardziej mnie niepokoi scenariusz Krzyśka ,gdyż jest niestety mocno prawdopodobny.

Znając zapotrzebowanie Polaków na silnie uzewnętrznioną symbolikę, narodowe wyrazy pamięci oraz nieodpartą wdzięczność nieboszczykom za zgon, w tym całym zalewie świętości, martyrologii bohaterów narodowych, może się okazać , że naród głosami suwerenów prawych i sprawiedliwych , zdecyduje się na kolejne dzieła boże, przy których Świątynia Opatrzności będzie się jawić niczym psia buda.

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zaraz, zaraz, kolejka jest. A meczennica, blogoslawiona Blida B.?Oddala przecie zycie za wolnosc ich i nasza. Wracajac do tematu, pytam co obchodzi ludzi, ktorzy nie czuja sie zwiazani z KK beatyfikacja JP2? Tak ciezko to przelknac? Jezeli chodzi o zwiazek KK i Panstwa Polskiego to w zupelnej rozciaglosci zgadzam sie z Panem Wieszczem A. Mickiewiczem. Dziekuje.

Głupie pytanie i nie na temat.

Książkę piszesz czy masz takie naleciałości z pracy w milicji?

Jak mogę być, czy czuć się Polakiem, skoro do kościółka nie chodzę.

Jedziesz po bandzie aż miło:)

Jeszcze od milicjantów nikt mi nie ubliżał:)

Ja akurat do kościoła chodzę i to co niedzielę - taki zacofany i nienowoczesny jestem:)

Gość Pepeg z Gumy

Ja akurat do kościoła chodzę i to co niedzielę - taki zacofany i nienowoczesny jestem:)

To Twoja prywatna sprawa jaki jesteś.

Sam fakt chodzenia czyni Cię już nie tylko Polakiem ale i prawdziwym patryjotą .

To Twoja prywatna sprawa jaki jesteś.

Sam fakt chodzenia czyni Cię już nie tylko Polakiem ale i prawdziwym patryjotą .

Tak jak Twoja, że nie chodzisz.

To dla mnie nowość, że Kościół czyni kogoś patriotą albo Polakiem, a może Niemcem?

Czyżby muzułmanie , wyznawcy innych religii, ateiści nie byli patriotami ani nie czuli się przynależni do jakiejś narodowości?

Jakąś nową filozofię patriotyzmu i życia tworzysz:)

Zaraz, zaraz, kolejka jest. A meczennica, blogoslawiona Blida B.?Oddala przecie zycie za wolnosc ich i nasza. Wracajac do tematu, pytam co obchodzi ludzi, ktorzy nie czuja sie zwiazani z KK beatyfikacja JP2? Tak ciezko to przelknac? Jezeli chodzi o zwiazek KK i Panstwa Polskiego to w zupelnej rozciaglosci zgadzam sie z Panem Wieszczem A. Mickiewiczem. Dziekuje.

a co ci przeszkadza blida? bo widzę, że ciebie też coś boli. wiesz co ciężko przełknąć? takich ludzi których być może słuchasz co niedzielę. popatrz i posłuchaj pasterza.

http://www.youtube.com/watch?v=5za4T-_KLS8