Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Beatyfikacja Jana Pawła II

Ew-ka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość Pepeg z Gumy
no pacz Pan ... to ja z wdzięczności z serduchem na dłoni ...

... za karę dostaniesz wynalazki NS-a, :) barszcz pomidorowy z ogórkiem małosolnym i sos z majonezu kieleckiego, smalcu i syropu klonowego ;)

Pies trącał menu, jestem na diecie. Za samo Twoje wino i cygaro masz u mnie i tak szansę na beatyfikację wraz z obrządkiem.

No, może tylko jeden mały gołąbek babciny z Kórnika ;)

Gość Pepeg z Gumy
a kto to gołąbki w Kórniku czyma ? :) I do tego babciowe.

A co to, z kreską "o" Ci nie konweniuje ? :) Spytaj Paula czy Mu to "u" zawadza? Kórnik to nie byle jaki kurnik.

My w Pyrlandii są wrażliwe.

Gość Pepeg z Gumy
widzę, że zabolało.

nie przekręcaj jednak rzeczywistości, chamem nie stałeś się w momencie nazwania cię nim.

Spokojnie Kopernik.

Chama wyzywanie nie boli a od zaklinania rzeczywistości... niestety ty jesteś tu największym specjalistą.

Wracając do tematu.

Ogólnopolski Komitet Obrony przed Sektami i Przemocą uważa, że Robert Biedroń znieważył św. Jana Pawła II.

- Bezprawnie usunął ze swojego gabinetu wizerunek świętego, który jest obiektem czci religijnej. Chroni go Kodeks Karny. Obraz pojawił się tam z woli Rady Miasta, a Biedroń ściągnął go po cichu, nie zapytał nikogo o zdanie - mówi Ryszard Nowak, prezes stowarzyszenia.

Zachowanie prezydenta miasta tak zbulwersowało stowarzyszenie, że złożyło w tej sprawie zawiadomienie do Prokuratury Okręgowej w Słupsku.

- Dokument przesłaliśmy we wtorek rano. Rozmawiałem już z sekretarką prokuratora i wiem, że otrzymali tę informację od nas. Wycofamy swoje zawiadomienie, jeśli prezydent przywróci obraz na jego dotychczasowe miejsce - dodaje Nowak.

Gość Pepeg z Gumy
Wracając do tematu.

Ogólnopolski Komitet Obrony przed Sektami i Przemocą uważa, że Robert Biedroń znieważył św. Jana Pawła II.

.

Mam wrażenie ,że ta organizacja połączona z Sejmową Komisją Przeciwdziałania Ateizacji nabiera nareszcie coraz większego znaczenia.

W ubiegłym roku była Golgota Picnic a wcześniej odwołane koncerty Behemota. Pominę indeks dzieł muzycznych gdzie królują sataniści z Pink Floyd i Led Zepplin.

Jestem za! A gdyby zupeeełnie przypadkiem jakiś maluczki obejrzał i grzech mamy gotowy. A nie daj bóg spodoba mu się i wciągnie w to zgorszenie innych. To zaraźliwe jak homoseksualizm.

Czas najwyższy zadecydować za naród, czym kultura i sztuka ma się zajmować. Takie coś co prawda już było kiedyś, ale czemu nie wrócić do dobrych wzorców z 45r. skoro tamta metoda zdawała egzamin ?

A co to, z kreską "o" Ci nie konweniuje ? :) Spytaj Paula czy Mu to "u" zawadza? Kórnik to nie byle jaki kurnik.

... nawet bardzo wrażliwe (choć przez niektórych uznawane jako "wraże" ;) )

... menu poprawiłem, "gołąbek" wstawiłem

ps - coś się taki dietetyczny zrobił ? ... boję się nawet myśleć z jakiego powodu :) ;)

Wracając do tematu.

- Bezprawnie usunął ze swojego gabinetu wizerunek świętego, który jest obiektem czci religijnej. Chroni go Kodeks Karny. Obraz pojawił się tam z woli Rady Miasta, a Biedroń ściągnął go po cichu, nie zapytał nikogo o zdanie - mówi Ryszard Nowak, prezes stowarzyszenia.

Zachowanie prezydenta miasta tak zbulwersowało stowarzyszenie, że złożyło w tej sprawie zawiadomienie do Prokuratury Okręgowej w Słupsku.

- Dokument przesłaliśmy we wtorek rano. Rozmawiałem już z sekretarką prokuratora i wiem, że otrzymali tę informację od nas. Wycofamy swoje zawiadomienie, jeśli prezydent przywróci obraz na jego dotychczasowe miejsce - dodaje Nowak.

Widzisz i nie grzmisz.

To była inwokacja, z dedykacją dla Pepega.

At meritum

Rada miasta, z naszych - nie moje miasto, to, mam nadzieję, nie moje podatki - ale jednak naszych podatków, decyduje o wystroju wnętrza gabinetu :mad:Jest gdzieś do znalezienia opublikowana w necie stosowna uchwała?

A Komitet Obrony to sobie właśnie chronionym przez Kodeks Karny wizerunkiem mentalny zad podtarł. W pełnym majestacie prawa i ze świętą nieświadomością, co czyni.

Puszczę se wianek i nie tylko, a jużci.

Jedno mnie martwi Stanisławie, że to Ty właśnie o najważniejszej części obrzędu tej nocy zapomniałeś.

Mam tu na myśli powszechną ruję i porubstwo, które clou programu stanowią dzisiejszego wieczora.

Szczerze powiedziawszy to nie zapomniałem, nawet przeczytałem takie słowa gdzieś w necie, ale za diabła nie moglem sobie przypomnieć do czego to wszystko służy i z czym się je, dlatego machnąłem reką. To chyba niezbyt smaczne przyprawy.

Bardzo mi konweniuje. To taki żart był. Kiepski zresztą.

Albo nie - bo Dorka podchwyciła :)

Żeby nie było - Pyrlandię bardzo uważam , Babcia Marianna pochodziła z poznańskiego

i piękne czasy vis-a vis (i a propos) Dominikanów w Poznaniu spędzałam .

Mam nadzieję, że wypowiedziałam się rzeczowo i w temacie ;)

Gość Pepeg z Gumy
Bardzo mi konweniuje. To taki żart był. Kiepski zresztą.

Albo nie - bo Dorka podchwyciła :)

Dorka podchwyci wszystko , zwłaszcza co drugiemu nie na rękę.:)

Ale, ale... dominikanie poznańscy, nie daj Boże, czasów vis-a vis, niczem gniazdo bocianie na gruszy , Ci nie popsowali ?

Dorka podchwyci wszystko , zwłaszcza co drugiemu nie na rękę.:)

Wreszcie się ktoś na mnie poznał.

BTW> Też mam sentyment do Poznania. I okolic. I, tak panie redaktorze, chcę pozdrowić, szczególnie te okolice.

Gość Pepeg z Gumy
Wreszcie się ktoś na mnie poznał.

.

Żeby nie wyjść ze swojej tutaj roli powiem , jakże skromnie : wieeem, w końcu nieźle znam się na ludziach.

Dołanczam się do pozdrowień Pyrlandii z agnostycznego Ślonska.

Żeby nie wyjść ze swojej tutaj roli powiem , jakże skromnie : wieeem, w końcu nieźle znam się na ludziach.

Gdybyś nie był taki chamski i zarozumiały to byś zaprzeczył. Jażem się już była otrząsnęła z pierwszego wstrząsu, a ty plujesz jadem i nienawiściom. Agnostyczną. W dodatku ze Ślonska. Gdzie to wgule jest?