marasik 14.01.2011 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 witam mam problem oszacowaniu kosztu materiału na podjazd, robię to pierwszy raz.mam do zrobienia podjazd 110m2 lupka granitowego na suchym betonie i nie mogę obliczyć ile będę musiał mieć materiału na suchy beton czyli 110m2 grubość 8-10cm warstwy (ile ton cementu i piasku.pozdrawiam z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 16.01.2011 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Ekipa Ci powie ile. Ale jeśli robisz sam, to kup jedno auto piachu płukanego, jedną paletę cementu dobrej klasy - resztę piachu i cementu dokupisz jak wyrobisz pierwszą dawkę towaru. Zamów też całe auto gruzu na wykonanie podbudowy. A co do łupka, to z 1 tony wyciągniesz minimum 6m2. Przy dobrych wiatrach 1 lub 2 meterki więcej:) Pozdrawiam Przez "auto" rozumiem 25 ton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 17.01.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 jak już ma być ten gruz to żeby betonowy był, bo cegła się nie nadaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.gwozdz 20.01.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 1m3 przyzwoitego betonu zrobisz w stosunku cement : piasek : żwir 2-8mm (proporcje 1:2:4) 300kg cementu : 600kg piasku : 1200kg żwiru + woda bez wody będzie suchy beton, jak piasek będzie wilgotny będzie OK, jak będzie suchy to ja bym go jednak (piasek) zlał wodą, będzie lepiej wiązać nawet kiedyś miałem to przerobione na worek cementu i łopaty (takie konkretne) żeby mi do betoniary się dobrze sypało ale nie pamiętam, resztę już powinieneś wyliczyć bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marasik 22.01.2011 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 witam dzięki za odpowiedz podjazd będzie robiła ekipa ale chciałbym sobie obliczyć koszty tylko suchego betonu ponieważ lupek już mam zastanawiam się nad kosztem cementu i piasku. podjazd był przygotowany pod kostkę ale zdecydowałem się na lupek granitowy pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts