monigoz 15.01.2011 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Witam wszystkich!!! Już od dłuższego czasu przeszukuję internet, ponieważ próbuję znaleźć osoby budujące domek wg projektu PUCHATEK z Dominanty (następca Koralgola) http://www.dominanta.pl/oferta/Puchatek_2G.html Niestety nie ma zbyt wielu konkretów, więc jako zapalony czytelnik porad na forum muratordom, postanowiłam poprosić Was o pomoc Jest to dość nowy projekt i jak dla mnie idealny , zatem podzielcie się swoimi opiniami, a najlepiej doświadczeniami... Zaczynam budowę w przyszłym roku:lol2: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alus1719508498 20.07.2011 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Istotne jest co trzeba zmienić w projekcie, aby było ok. Niedługo zaczynam to budować. U mnie zmiany polegały na tym:* zmienione ścianki na górze (można duże pomieszczenie na półpiętrze podzielić łatwo na pół* zmienione okna z zaokrąglonych na zwykłe - zaokrąglone 3x drożej kosztują, szkoda kasy Początkowo zastanawialiśmy się nad usunięciem słupa podtrzymującego podciągi, jednak po dłuższej dyskusji został. Zmiana jego i przesunięcie wymagałoby dużo innych dodatkowych zmian. Szkoda zachodu.Nie da się na szybko zmienić stropu lanego np. na terivę. Teriva jest grubsza i znowu przeliczanie i zabawy od początku, aczkolwiek projekt jest do tego ładnie przystosowany. Wypadałoby podnieść też ścianę kolankową o 1 warstwę i przesunąć słupy balkonowe bardziej do przodu (lepsze proporcje). Sam projekt nie wymaga dużych przeróbek. Jest naprawdę dobrze zrobiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts