niktspecjalny 21.04.2011 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Decydując się na sam tynk CW decydujemy się na pewną fakturę na ścianach. Jak ktoś wcześnie wspomniał, jak dobrze i równo zrobiony tynk to nie ma potrzeby go szlifować. Przez mocne szlifowanie można jedynie sobie dodatkowych wgłębień zrobić, bo się będzie stale wysypywał piasek robiąc ubytki. Aby ten proces zakończyć ściany się gruntuje przez co wyrównuje się chłonność podłoża i wiążąc całą powierzchnię. Ja u siebie przed gruntowaniem ścieram nadmiar luźnego piasku siatką 80. Malarze mówią, żeby od razu gruntować ale pędzlem który nadmiar piasku ściągnie. Po kilku próbach jednak dochodzę do wniosku, że dobrze jest jednak wcześniej przetrzeć a później gruntować. Jak ktoś nie chce mieć faktury na ścianach i mieć gładkie ściany to pomylił się z tynkiem lub musi rzucać gładź. adminie zacznij rozdawać medale.Brawo!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robdk 22.04.2011 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 A tobie co?? Może czytać ze zrozumieniem? Przeczytaj co najmniej ze dwa razy, może sens zrozumiesz, bo widzę, że twoje myśli poszły w stronę medali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.04.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 A tobie co?? Może czytać ze zrozumieniem? Przeczytaj co najmniej ze dwa razy, może sens zrozumiesz, bo widzę, że twoje myśli poszły w stronę medali Zacytuje cie....pozwolisz.W dobrej mierze to napisałem a ty mi po zaworkach,Nieładnie hehehehe.Święta idom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 23.04.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 A czy miejscowe, ewentualne ubytki, można by "zamaskować" gipsem szpachlowym? Dodam, że zdecydowaliśmy się na tynki cementowo-wapienne celowo, dla uzyskania tej faktury, ale gdyby się okazało, że są jakieś "dziady" w postaci drobnych ubytków, to czy można tak właśnie je zamaskować?dziękuję za pomoc, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zerocool 10.05.2011 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 A czy miejscowe, ewentualne ubytki, można by "zamaskować" gipsem szpachlowym? Dodam, że zdecydowaliśmy się na tynki cementowo-wapienne celowo, dla uzyskania tej faktury, ale gdyby się okazało, że są jakieś "dziady" w postaci drobnych ubytków, to czy można tak właśnie je zamaskować? dziękuję za pomoc, Jeśli jest widoczna fakturka cementowo-wapiennych to przy większych powierzchniach ubytków będzie widać gładź. Przy małych raczej nie. A tak BTW to nie zostało Ci chociaż pół worka tynku ? Po co się bawić w szpachlowanie gipsem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robdk 10.05.2011 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Zacytuje cie....pozwolisz.W dobrej mierze to napisałem a ty mi po zaworkach,Nieładnie hehehehe.Święta idom... hehe Odszczekuję i w takim razie zwracam honor... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts