Fehervar 15.01.2011 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Witam! Mam do Was pytanie. Mam do zrobienia poddasze o powierzchni ponad 100m2. Jest to w stanie surowym, nie posiadający ścianek działowych.Kanalizacja i woda ma być podpinana w pione z własnymi licznikami. Chciałbym z tego zrobić: kuchnie, łazienke, dwa pokoje, salon i garderobe. W salonie planowałem zrobić kominek z płaszczem wodny. Dach jest nie ocieplony, podłoga równiez jest do zrobienia i ocieplenia itp. Chciałbym, żeby ktoś pomógł mi wyszacować mniej więcej koszty tego wszystkiego. Pozdrawiam i czekam na jakieś odpowiedzi, z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DIY 15.01.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Do szacowania kosztów potrzebny jest min. projekt mogą być to szkice.Narysuj to poddasze w przekrojach i rzucie z rozrysowaniem ścianek - zaznacz miejsca krokwi. Zaznacz wysokości w stanie surowym i po adaptacji, szerokości i przebieg instalcji wodnej-kanalizacji.Podaj jaki masz tam rodzaj stropu, jaka więźba, jakie krycie - deski i co na nich a może jest tam folia - jaka wysoko czy nisko paroprzepuszczalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fehervar 15.01.2011 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Dach jest nowo robiony. Dach jest pokryty blacho-dachówką. Krokwie i łaty są nowe. Miedzy blachą a łatami jest tylko folia. Postaram się dzisiaj naszkicować ten projekt. Strop jest drewniany, więc tutaj słyszałem o jakimś podwieszanym parkiecie z ociepleniem czy coś takiego.A jak na przykład zrobiłbym zdjęcia to też by było, czy lepiej wyszkicować zarys ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts