Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zrobienia poddasza.

Fehervar

Recommended Posts

Witam!

Mam do Was pytanie.

Mam do zrobienia poddasze o powierzchni ponad 100m2. Jest to w stanie surowym, nie posiadający ścianek działowych.

Kanalizacja i woda ma być podpinana w pione z własnymi licznikami. Chciałbym z tego zrobić: kuchnie, łazienke, dwa pokoje, salon i garderobe. W salonie planowałem zrobić kominek z płaszczem wodny. Dach jest nie ocieplony, podłoga równiez jest do zrobienia i ocieplenia itp.

Chciałbym, żeby ktoś pomógł mi wyszacować mniej więcej koszty tego wszystkiego.

Pozdrawiam i czekam na jakieś odpowiedzi, z góry dziękuje.

Do szacowania kosztów potrzebny jest min. projekt mogą być to szkice.

Narysuj to poddasze w przekrojach i rzucie z rozrysowaniem ścianek - zaznacz miejsca krokwi. Zaznacz wysokości w stanie surowym i po adaptacji, szerokości i przebieg instalcji wodnej-kanalizacji.

Podaj jaki masz tam rodzaj stropu, jaka więźba, jakie krycie - deski i co na nich a może jest tam folia - jaka wysoko czy nisko paroprzepuszczalna.

Dach jest nowo robiony. Dach jest pokryty blacho-dachówką. Krokwie i łaty są nowe. Miedzy blachą a łatami jest tylko folia. Postaram się dzisiaj naszkicować ten projekt. Strop jest drewniany, więc tutaj słyszałem o jakimś podwieszanym parkiecie z ociepleniem czy coś takiego.A jak na przykład zrobiłbym zdjęcia to też by było, czy lepiej wyszkicować zarys ?