darroo 15.01.2011 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Witam wszystkich, mam problem z wyborem silnika elektrycznego do samodzielnie wykonanego stołu wibracyjnego. Może ktoś na forum mógł by mi pomóc, stół ma wymiary 60cm x 50cm i ma służyć do wibrowania takich rzeczy jak: płytka elewacyjna ozdobna ,krawężniki,czy kostka brukowa. Za wszystkie rady z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twister718 27.02.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 (nie jestem specjalista od silnikow wiec jesli przekrece jakas nazwe to przez przypadek) silnik jak silnik, wazna jest przeciw waga, najprostsza to wystarczy do walu przyspawac kawaleczek jakiegos metalu i przy dzialaniu silnika juz zacznie wytwarzac wibracje, lub poprostu dokupic jakas przeciw wage tylko taka zeby silnik mial sile nia obracac. cala regulacja drgan zalezy od przeciw wagi, a to co zalezy od silnika to to zeby za wolno nie chodzil bo nie bedzie wibrowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darroo 27.02.2011 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 (nie jestem specjalista od silnikow wiec jesli przekrece jakas nazwe to przez przypadek) silnik jak silnik, wazna jest przeciw waga, najprostsza to wystarczy do walu przyspawac kawaleczek jakiegos metalu i przy dzialaniu silnika juz zacznie wytwarzac wibracje, lub poprostu dokupic jakas przeciw wage tylko taka zeby silnik mial sile nia obracac. cala regulacja drgan zalezy od przeciw wagi, a to co zalezy od silnika to to zeby za wolno nie chodzil bo nie bedzie wibrowal Więc wnioskuje że nie musi mieć dużej mocy, ale żeby był wysokoobrotowy? A jeśli chodzi o przeciwwagę to obiło mi się o uszy że najlepiej zastosować ją z obydwu stron wału a żeby łożyska równomiernie się zużywały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 27.02.2011 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 korbowód < silnik moż ebyć 2kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts