Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki silnik do stołu wibracyjnrgo?

darroo

Recommended Posts

Witam wszystkich, mam problem z wyborem silnika elektrycznego do samodzielnie wykonanego stołu wibracyjnego. Może ktoś na forum mógł by mi pomóc, stół ma wymiary 60cm x 50cm i ma służyć do wibrowania takich rzeczy jak: płytka elewacyjna ozdobna ,krawężniki,czy kostka brukowa. Za wszystkie rady z góry dziękuje.

• 1 month później...

(nie jestem specjalista od silnikow wiec jesli przekrece jakas nazwe to przez przypadek)

silnik jak silnik, wazna jest przeciw waga, najprostsza to wystarczy do walu przyspawac kawaleczek jakiegos metalu i przy dzialaniu silnika juz zacznie wytwarzac wibracje, lub poprostu dokupic jakas przeciw wage tylko taka zeby silnik mial sile nia obracac. cala regulacja drgan zalezy od przeciw wagi, a to co zalezy od silnika to to zeby za wolno nie chodzil bo nie bedzie wibrowal

(nie jestem specjalista od silnikow wiec jesli przekrece jakas nazwe to przez przypadek)

silnik jak silnik, wazna jest przeciw waga, najprostsza to wystarczy do walu przyspawac kawaleczek jakiegos metalu i przy dzialaniu silnika juz zacznie wytwarzac wibracje, lub poprostu dokupic jakas przeciw wage tylko taka zeby silnik mial sile nia obracac. cala regulacja drgan zalezy od przeciw wagi, a to co zalezy od silnika to to zeby za wolno nie chodzil bo nie bedzie wibrowal

Więc wnioskuje że nie musi mieć dużej mocy, ale żeby był wysokoobrotowy? A jeśli chodzi o przeciwwagę to obiło mi się o uszy że najlepiej zastosować ją z obydwu stron wału a żeby łożyska równomiernie się zużywały?