f.5 15.01.2011 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Witajcie. Nie wiem czy dobrze wstrzelam się w temat prosze o pomoc. Mam przyłącze gazowe koło domu. Jest juz instalacja od przyłącza do kotłowni Piec i cała instalacja do grzejników i podłogowki podłączona. jest juz projekt w 4 kopiach 2 opinie od kominiarza sa -opinia o wskazaniu przewodu kominowego i usytuowaniu miejsca na podłączenie -zaswiadczenie i kontrola stanu technicznego przewodów kominowych oraz prawidłowosci podłączen paleniskowych w budynku. teraz mam problem co mam dalej zrobic ??? wiem ze musi byc przeprowadzona proba szczelnosci instalator mowi ze probe robią fachowcy z gazowni a oni mowią ze instalator jak zwylke u nas 2 wykluczające sie opinie. prawdopodobnie musze wypełnic wniosek z gornoslaskiej spolki gazowej jeszcze panowie mowili cos o zakupie dziennika jakiegos czy ktos podzieli sie ze mnia informacją co dalej mam robic był bym wdzięczny bo pracownicy marzną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 16.01.2011 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Ja też miałem podobnie, skrzynka na domku, więc musiałem zrobić projekt, później fachowiec z uprawnieniami zamontował instalację, kierownik budowy wypełnił dziennik i z papierami udałem się do gazowni. Podpisałem umowę i przyjechali panowie z gazowni sprawdzając szczelność instalacji i zakładająć licznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 16.01.2011 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Kto robil u Ciebie próbę szczelnosci? instalator pieca i podłogówki? Panowie z gazowni twierdzą ze musi byc oddzielny dziennik i wpisy na instalację gazową. dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirawoj 26.01.2011 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Próbę szczelności instalacji gazowej czyli od skrzynki do odbiorników : pieca co, kuchenki gazowej ew. junkersa robi instalator i wydaje papier. A piec i podłogówka to instalacja wewnętrzna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cd 19.03.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Witajcie. Nie wiem czy dobrze wstrzelam się w temat prosze o pomoc. Mam przyłącze gazowe koło domu. Jest juz instalacja od przyłącza do kotłowni Piec i cała instalacja do grzejników i podłogowki podłączona. Pozdrawiam Tomasz Sulej jest juz projekt w 4 kopiach 2 opinie od kominiarza sa -opinia o wskazaniu przewodu kominowego i usytuowaniu miejsca na podłączenie -zaswiadczenie i kontrola stanu technicznego przewodów kominowych oraz prawidłowosci podłączen paleniskowych w budynku. teraz mam problem co mam dalej zrobic ??? wiem ze musi byc przeprowadzona proba szczelnosci instalator mowi ze probe robią fachowcy z gazowni a oni mowią ze instalator jak zwylke u nas 2 wykluczające sie opinie. prawdopodobnie musze wypełnic wniosek z gornoslaskiej spolki gazowej jeszcze panowie mowili cos o zakupie dziennika jakiegos czy ktos podzieli sie ze mnia informacją co dalej mam robic był bym wdzięczny bo pracownicy marzną Witam. Próbę szczelności wykonuje osoba, ktora wykonywała instalacje gazową. W tym wypadku instalator. Tak było, jest i będzie. Najlepiej byloby, gdyby instalator posiadal uprawnienia gazowe dozorowe. W Szczecinie tego akurat wymagają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 21.03.2011 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Dziękuje wszystkim z odpowiedz. U mnie to wyglądało zupełnie inaczej.- jedna firma robila instalacje - podłogowkę i montaz pieca - zupełnie ktos inny ribil instalacje czyli rurę od gazomierza do pieca (ludzie z gazowni)- jeszcze ktos inny projekt , - jeszcze ktos inny wykonał probe szczelnosci - to znaczy podbił tylko pieczątkę bo nie sadze ze proba była robiona jak gaz sie ulatniał istny cyrk na kołkach w dodatku musiałem miec na to wszystko pozwolenie z urzędu miasta o czym nikt mi niepowiedział , gdyby nie znajomy to musiał bym czekac przynajmniej miejsiac - tyle to podobno trwa. tak czy siak wszystko gra nieszczelnosc gazu na zaworze zlikwidował instalator viessmanna i chwała mu za to bo smierdziało niesamowicie.cieplutenko w domu jak nigdy dotąd dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts