Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grzejniki stalowe, płytowe - tylko której firmy wybrać ????????

tlalken

Recommended Posts

Mam pytanie do fachowców w tym temacie.

Instalator proponuje mi grzejniki stalowe (płytowe) belgijskiej firmy HENRAD, ewentualnie jakieś tańsze

NANOPANEL. Ja zastanawiam sie jeszcze nad Purmo i Immergas. Czy któreś z nich możecie polecić.

Jak wygląda porównanie, cena - jakość - gwarancja. no i jesli macię inne które możecie polecic to będe bardzo wdzięczny za pomoc.

Piec będzie z podajnikiem tłokowym, kotłownia w miedzi reszta Pex

Wydaje mi się, że jak różnica w cenie nie jest zbyt duża nie ma co eksperymentować i kupić pewne. A jak już tamte nie są tańsze, to w ogóle po co je brać. Są na naszym rynku sprawdzone brugmann, cocmonova, itd. Założysz i wiesz, że na lata temat zamknięty.

• 2 years później...

Cosmo osobiście bym odradzał, na pewno godne polecenia są Purmo czy Kermi również Stelrad, są to sprawdzeni producenci dają 10 letnią gwarancję.

Różnica w mocy między nimi jest w okolicach 3 watt, w przypadku tych marek nie dopłaca się za wieszaki itp. rzeczy (pomysł tańszych grzejników by doliczyć obowiązkowe wieszaki itd.), w przypadku dolnego zasilania zawór termostatyczny wbudowany. Jeżeli interesują Cię takie grzejniki proszę wysłać maila na [email protected] i zostanie zrobiona wycena kilku producentów lub można to zrobić samemu http://www.bayzone.pl.

Ps. Najlepsze stany są w Purmo co oczywiście również potwierdza bardzo duży udział w rynku co skutkuje zaufaniem (Odradzam Radson ponieważ to jest oczywiście submarka Purmo, jednak z uwagi na instalatorów itd. są zawyżone cenniki).

Pozdrawiam

Bayzone,

Mógłbyś rozszerzyć wątek różnic między Radson a Purmo?

Dzięki!

Właśnie wytłumacz dlaczego Radson jest lepszy od Purmo i co takiego złego jest w grzejnikach Cosmo (Vogel&Noot) Masz rację że różnica pomiędzy grzejnikami to 3 W ale Purmo 22 600x600 -1025W Cosmo - 22 600x600 - 1028W. Gwarancja na grzejniki w obu przypadkach 10 lat.