Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompy ciepła powietrze woda

hydraulik_

Recommended Posts

z piotrem się zgadzam co do płatności

jeszcze jedno jeżeli ma ktoś problem z terminem realizacji to może warto żeby sprawdzil u dystrubutora a nie instalatora realny termin dostarczenia.

NAMAWIAM DO TEGO

ARTUR my tu [niektórzy ] zauważamy że jak zorientowałeś się co masz firmować to miejmy nadzieję w porę z tego zaczołeś się wycofowywać.

Edytowane przez malux20

• Odpowiedzi 18,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malux20

1045

• miki121

1020

• Pyxis

1002

• hydraulik_

766

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

w umowie mam wpisane ze termin otwarty bo jeszcze budowa nie ruszyla. troche sie pospieszylem z podpisaniem umowy ale mam nadzieje ze nie bede zalowal ;) oczywiscie w tym roku bedzie instalacja.

A, już kojarzę... czyli zanim wbiłeś łopatę wpłaciłeś 5%, jak rozumiem celem zarezerwowania czasu instalatora, przy czym czas ten jest bliżej nie określony.

Ale jaja :)

a to dobrze o nim świadczy

a możesz opisać jak reszta jest podzielona/?

sum oczywiscie nie napisze bo nie wypada na forum pisac o szczegolach umowy. 1. platnosci 5% , 2. platnosc ok.40% ( orurowanie calego domu - kotlowania, podlogowka i reku ) , 3.platnosc ok.55% ( po uruchomieniu instalacji). Mam nadzieje ze nie jest to tajemnica handlowa;)

Gość Arturo72
ale przeciez u Mikiego nie placi sie calosci z gory. podpisujesz umowe i placisz 5% a reszte po skonczonych fazach. u mnie to jest podzielone na 3 czesci. mysle ze taki uklad jest dobry, ale moze sie myle ;)

I tego się trzymaj :)

Edytowane przez Arturo72

A, już kojarzę... czyli zanim wbiłeś łopatę wpłaciłeś 5%, jak rozumiem celem zarezerwowania czasu instalatora, przy czym czas ten jest bliżej nie określony.

Ale jaja :)

umowe podpisalem aby utrzymac warunki cenowe jakie ustalilem, ktore byly dla mnie satysfakcjonujace. ja sie tak strasznie nie stresuje tym terminem bo mam na to caly rok. Wiesz ja nie mam czasu ciagle szukac instalatorow, ciagle wyjezdzam i dlatego zdecydowalem sie na podpisanie umowy bo wiem ze pozniej bede mial wiele innych rzeczy na glowie. Moze jeszcze glupio ale wierze ze termin ustale z Mikim dwa miesiace wczesniej i wszystko przebiegnie pomyslnie

umowe podpisalem aby utrzymac warunki cenowe jakie ustalilem, ktore byly dla mnie satysfakcjonujace. ja sie tak strasznie nie stresuje tym terminem bo mam na to caly rok. Wiesz ja nie mam czasu ciagle szukac instalatorow, ciagle wyjezdzam i dlatego zdecydowalem sie na podpisanie umowy bo wiem ze pozniej bede mial wiele innych rzeczy na glowie. Moze jeszcze glupio ale wierze ze termin ustale z Mikim dwa miesiace wczesniej i wszystko przebiegnie pomyslnie

A ceny ustaliliście w euro?

Jeżeli w PLN to instalator wziął na siebie aż takie ryzyko róznic kursowych? Niewiarygodne, naprawdę.

Wiara.... masz rację.... ważna sprawa.

Gość Arturo72
Czemu Arturo zdecydowales sie na Panasonica ? jakas super cena?? kiedys bardzo mnie interesowal ten T-CAP bo z tego co pamietam utrzymuje on stala moc do -15, ale wczesniej Miki nie mial tego w ofercie.

Panasonic pojawił się u mnie od czapy,miała być Extensa 8kW ale miki zaproponował w zamian Panasa,przystałem na propozycję ale z warunkiem,że nie musiałbym czekać na niego dłużej niż na Atlantica,interesował mnie tylko jak najszybszy montaż pompy i czy byłby to Atlantic 8kW czy T-CAP nie sprawialo mi różnicy jeśli chodzi o techniczne sprawy.

I to nauczka.

Więc teraz łyżeczka i okrojona ilość zleceń z dłuższym czasem na realizacje - bez pośpiechu :)

Dość mam 420 godzin miesięcznie :(

Pan jest za dobry, normalnie chyba trzeba będzie pomnik postawić. Takiego wykonawcy jak Pan to ze świecą szukać. Czego to Pan nie chciał dla mnie i dla innych forumowiczów zrobić - ja się wstydzę za siebie, że w ogóle miałem śmiałość po zapłaceniu czegokolwiek od Pana wymagać. Normalnie zły człowiek jestem :( A jeśli już dostanę od Pana zwrot za fakturę korygującą, której zdaje się że po stronie odbiorcy (czyli Pana i Pana małzonki firmy) nikt nie odebrał bo dostałem zwrotkę z taka informacją to chyba dam na mszę za Pana. Normalnie wstyd mi, Pan taki dobry a ja taka paskuda wredna...