malux20 24.01.2013 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 (edytowane) z piotrem się zgadzam co do płatności jeszcze jedno jeżeli ma ktoś problem z terminem realizacji to może warto żeby sprawdzil u dystrubutora a nie instalatora realny termin dostarczenia. NAMAWIAM DO TEGO ARTUR my tu [niektórzy ] zauważamy że jak zorientowałeś się co masz firmować to miejmy nadzieję w porę z tego zaczołeś się wycofowywać. Edytowane 24 Stycznia 2013 przez malux20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flisiu 24.01.2013 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 ale przeciez u Mikiego nie placi sie calosci z gory. podpisujesz umowe i placisz 5% a reszte po skonczonych fazach. u mnie to jest podzielone na 3 czesci. mysle ze taki uklad jest dobry, ale moze sie myle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 24.01.2013 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 ale przeciez u Mikiego nie placi sie calosci z gory. podpisujesz umowe i placisz 5% a reszte po skonczonych fazach. u mnie to jest podzielone na 3 czesci. mysle ze taki uklad jest dobry, ale moze sie myle Kiedy masz mieć instalację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 24.01.2013 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 ale przeciez u Mikiego nie placi sie calosci z gory. podpisujesz umowe i placisz 5% a reszte po skonczonych fazach. u mnie to jest podzielone na 3 czesci. mysle ze taki uklad jest dobry, ale moze sie myle Na moje układ poprawny:) Ale hydraulik_ przejaskrawił w drugą stronę 5-10% rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 24.01.2013 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 a to dobrze o nim świadczy a możesz opisać jak reszta jest podzielona/? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flisiu 24.01.2013 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Kiedy masz mieć instalację? w umowie mam wpisane ze termin otwarty bo jeszcze budowa nie ruszyla. troche sie pospieszylem z podpisaniem umowy ale mam nadzieje ze nie bede zalowal oczywiscie w tym roku bedzie instalacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 24.01.2013 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 w umowie mam wpisane ze termin otwarty bo jeszcze budowa nie ruszyla. troche sie pospieszylem z podpisaniem umowy ale mam nadzieje ze nie bede zalowal oczywiscie w tym roku bedzie instalacja. A, już kojarzę... czyli zanim wbiłeś łopatę wpłaciłeś 5%, jak rozumiem celem zarezerwowania czasu instalatora, przy czym czas ten jest bliżej nie określony. Ale jaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 24.01.2013 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 trochę tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flisiu 24.01.2013 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 a to dobrze o nim świadczy a możesz opisać jak reszta jest podzielona/? sum oczywiscie nie napisze bo nie wypada na forum pisac o szczegolach umowy. 1. platnosci 5% , 2. platnosc ok.40% ( orurowanie calego domu - kotlowania, podlogowka i reku ) , 3.platnosc ok.55% ( po uruchomieniu instalacji). Mam nadzieje ze nie jest to tajemnica handlowa;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 24.01.2013 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 (edytowane) ale przeciez u Mikiego nie placi sie calosci z gory. podpisujesz umowe i placisz 5% a reszte po skonczonych fazach. u mnie to jest podzielone na 3 czesci. mysle ze taki uklad jest dobry, ale moze sie myle I tego się trzymaj Edytowane 24 Stycznia 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flisiu 24.01.2013 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 A, już kojarzę... czyli zanim wbiłeś łopatę wpłaciłeś 5%, jak rozumiem celem zarezerwowania czasu instalatora, przy czym czas ten jest bliżej nie określony. Ale jaja umowe podpisalem aby utrzymac warunki cenowe jakie ustalilem, ktore byly dla mnie satysfakcjonujace. ja sie tak strasznie nie stresuje tym terminem bo mam na to caly rok. Wiesz ja nie mam czasu ciagle szukac instalatorow, ciagle wyjezdzam i dlatego zdecydowalem sie na podpisanie umowy bo wiem ze pozniej bede mial wiele innych rzeczy na glowie. Moze jeszcze glupio ale wierze ze termin ustale z Mikim dwa miesiace wczesniej i wszystko przebiegnie pomyslnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 24.01.2013 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 to flisiu to w miarę u ciebie to wygląda uczciwie artur jaką pompę ściągasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 24.01.2013 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 umowe podpisalem aby utrzymac warunki cenowe jakie ustalilem, ktore byly dla mnie satysfakcjonujace. ja sie tak strasznie nie stresuje tym terminem bo mam na to caly rok. Wiesz ja nie mam czasu ciagle szukac instalatorow, ciagle wyjezdzam i dlatego zdecydowalem sie na podpisanie umowy bo wiem ze pozniej bede mial wiele innych rzeczy na glowie. Moze jeszcze glupio ale wierze ze termin ustale z Mikim dwa miesiace wczesniej i wszystko przebiegnie pomyslnie A ceny ustaliliście w euro? Jeżeli w PLN to instalator wziął na siebie aż takie ryzyko róznic kursowych? Niewiarygodne, naprawdę. Wiara.... masz rację.... ważna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 24.01.2013 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 artur jaką pompę ściągasz? Trójfazowy T-CAP 9kW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flisiu 24.01.2013 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 A ceny ustaliliście w euro? Jeżeli w PLN to instalator wziął na siebie aż takie ryzyko róznic kursowych? Niewiarygodne, naprawdę. Wiara.... masz rację.... ważna sprawa. tak ja pisalem nie chce wiecej szczegolow umowy dzielic sie na forum. cena jest stala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 24.01.2013 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 artur może ściągacie ją z innego żódła ale u panasonica są od ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flisiu 24.01.2013 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Trójfazowy T-CAP 9kW Czemu Arturo zdecydowales sie na Panasonica ? jakas super cena?? kiedys bardzo mnie interesowal ten T-CAP bo z tego co pamietam utrzymuje on stala moc do -15, ale wczesniej Miki nie mial tego w ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 24.01.2013 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Czemu Arturo zdecydowales sie na Panasonica ? jakas super cena?? kiedys bardzo mnie interesowal ten T-CAP bo z tego co pamietam utrzymuje on stala moc do -15, ale wczesniej Miki nie mial tego w ofercie. Panasonic pojawił się u mnie od czapy,miała być Extensa 8kW ale miki zaproponował w zamian Panasa,przystałem na propozycję ale z warunkiem,że nie musiałbym czekać na niego dłużej niż na Atlantica,interesował mnie tylko jak najszybszy montaż pompy i czy byłby to Atlantic 8kW czy T-CAP nie sprawialo mi różnicy jeśli chodzi o techniczne sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HAL9000 24.01.2013 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 I to nauczka. Więc teraz łyżeczka i okrojona ilość zleceń z dłuższym czasem na realizacje - bez pośpiechu Dość mam 420 godzin miesięcznie Pan jest za dobry, normalnie chyba trzeba będzie pomnik postawić. Takiego wykonawcy jak Pan to ze świecą szukać. Czego to Pan nie chciał dla mnie i dla innych forumowiczów zrobić - ja się wstydzę za siebie, że w ogóle miałem śmiałość po zapłaceniu czegokolwiek od Pana wymagać. Normalnie zły człowiek jestem A jeśli już dostanę od Pana zwrot za fakturę korygującą, której zdaje się że po stronie odbiorcy (czyli Pana i Pana małzonki firmy) nikt nie odebrał bo dostałem zwrotkę z taka informacją to chyba dam na mszę za Pana. Normalnie wstyd mi, Pan taki dobry a ja taka paskuda wredna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 24.01.2013 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts