miki121 09.03.2013 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 nie firmy tylko firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms-6 09.03.2013 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Miki a co u arturo? Też tam czytałem że były problemy! Może wyjaśnisz nam ten problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 09.03.2013 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 problemy??sam nie wiem jakie problemy/trzeba było wygrzać płytę.a szczerze mówiąc nie wiem do końca jak to się uda do końca.jednak do góry o podłogówki jest 8-9cm a w dół ponad 30cm.jak to będzie działać i jaką będzie miało bezwładność to sam nie wiem bo nie ja to projektowałem ani nie dobierałem.fakt pompa ciepła Panasonica trochę ma dziwne rozwiązania ale była tylko jedna i ostatnia taka pompa.najtaniej to mu nie wyszło ale działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms-6 09.03.2013 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 mkm silesia duzo pisał o skopanej instalacji szkoda że go nie ma może usłyszelibyśmy merytoryczne wypowiedzi. Jaką pompę byś mi polecił na mój domek? JAKIE KOSZTY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 09.03.2013 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 ja się nie zajmuje polecaniem na forum weź kup sobie atlantic, daikin-a albo nibe. każda dobra i sprawdzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tank102 09.03.2013 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Jednym słowem wszystkie elementy nowego układu c.o powinna wykonywać jedna ręka:podgłogówka lub grzejniki i układ w piec gazowy , elektryczny pompę ciepła a nie zwalać wszystkiego na ostatniego instalatora żeby do wszystko połączył i żeby to wszystko grało.Chociaż można , ele zazwyczaj z dużą niespodzianką finansową dla potencjalnego inwestora.I tym optymistycznym hasłem - pozdrawiam wszystkich ,, niech nigdy nie zabraknie wam prądu elektrycznego ..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 09.03.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 moje pompy na P działają poprawnie więc to nie wina pompy pompy na T też działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 09.03.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 problemy?? sam nie wiem jakie problemy/ trzeba było wygrzać płytę. a szczerze mówiąc nie wiem do końca jak to się uda do końca. jednak do góry o podłogówki jest 8-9cm a w dół ponad 30cm. jak to będzie działać i jaką będzie miało bezwładność to sam nie wiem bo nie ja to projektowałem ani nie dobierałem. fakt pompa ciepła Panasonica trochę ma dziwne rozwiązania ale była tylko jedna i ostatnia taka pompa. najtaniej to mu nie wyszło ale działa. Tzn. ze on ma ok. 40cm posadzke? nie ma styro pod podlogowka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 09.03.2013 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 moje pompy na P działają poprawnie więc to nie wina pompy pompy na T też działają każdy lubi i ma opinie na temat jednego lub drugiego produktu ja mam negatywne odczucia tych na P Wole na inne litery. Powiem krótko sterowanie w pompach na P nie są wstanie nawet podejść do tych na A. Moja opinia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 09.03.2013 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 wszystko masz opisane w jego dzienniku, poczytaj to będziesz wiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 09.03.2013 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Tzn. ze on ma ok. 40cm posadzke? nie ma styro pod podlogowka? ma styro pod płytą zastanawiam się co będzie jak tam pod spód wejdzie nornica albo coś podobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 09.03.2013 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 każdy lubi i ma opinie na temat jednego lub drugiego produktu ja mam negatywne odczucia tych na P Wole na inne litery. Powiem krótko sterowanie w pompach na P nie są wstanie nawet podejść do tych na A. Moja opinia A ja odwrotnie nie lubię sterownika w tych francusko - japońskich na A i dlatego robię francusko - japońskie na T i dla uzupełnienia te na P bo też dobrze działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 09.03.2013 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 ma styro pod płytą zastanawiam się co będzie jak tam pod spód wejdzie nornica albo coś podobnego. Nie zaglebialem sie w jego niuanse a kto go na to namowil? , Moze sie nie znam, ale gdzies musial zaczerpnac pomysl, raczej Ty go na to nie wsadziles? Tak... jak te nornice,szczury, myszki i inne gryzonie za to sie wezma to bezie kiepsko:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 09.03.2013 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 ja się na tym nie znam ale bałby się styropianu pod budynkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 09.03.2013 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 ja się na tym nie znam ale bałby się styropianu pod budynkiem To ze pod pltyta to luz ale ze niema pod rurkami, ile on musi dac mocy w podloge aby to dzialalo!! ja pierd... ciekawi mnie jak to bedzie kosztowac na koniec sezonu grzewczego:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 09.03.2013 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 To ze pod pltyta to luz ale ze niema pod rurkami, ile on musi dac mocy w podloge aby to dzialalo!! ja pierd... ciekawi mnie jak to bedzie kosztowac na koniec sezonu grzewczego:( ale co w tym dziwnego? nie on pierwszy ma płytę z izolacją pod i nie ostatni . teoretycznie powinien zapłacić mniej niż na ławach, bo nie ma mostków cieplnych do gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 09.03.2013 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 To ze pod pltyta to luz ale ze niema pod rurkami, ile on musi dac mocy w podloge aby to dzialalo!! ja pierd... ciekawi mnie jak to bedzie kosztowac na koniec sezonu grzewczego:( ja się na płytach nie znam ale kiedyś czytałem że rury powinny być pod spodem na samym dole:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 09.03.2013 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 ale co w tym dziwnego? nie on pierwszy ma płytę z izolacją pod i nie ostatni . teoretycznie powinien zapłacić mniej niż na ławach, bo nie ma mostków cieplnych do gruntu. Napisales ze teoretycznie, a praktycznie jak jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 09.03.2013 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Za chwile pojawi sie Arturo i pewnie rozwieje Wasze obawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 09.03.2013 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 wiem jedno przy 7cm posadzce wygrzewanie trwa ponad 2 tygodnie pompą a ile przy takiej płycie diabli wiedzą albo Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts