Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompy ciepła powietrze woda

hydraulik_

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malux20

1045

• miki121

1020

• Pyxis

1002

• hydraulik_

766

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

problemy??

sam nie wiem jakie problemy/

trzeba było wygrzać płytę.

a szczerze mówiąc nie wiem do końca jak to się uda do końca.

jednak do góry o podłogówki jest 8-9cm a w dół ponad 30cm.

jak to będzie działać i jaką będzie miało bezwładność to sam nie wiem bo nie ja to projektowałem ani nie dobierałem.

fakt pompa ciepła Panasonica trochę ma dziwne rozwiązania ale była tylko jedna i ostatnia taka pompa.

najtaniej to mu nie wyszło ale działa.

Jednym słowem wszystkie elementy nowego układu c.o powinna wykonywać jedna ręka:

podgłogówka lub grzejniki i układ w piec gazowy , elektryczny pompę ciepła a nie zwalać wszystkiego na ostatniego instalatora żeby do wszystko połączył i żeby to wszystko grało.

Chociaż można , ele zazwyczaj z dużą niespodzianką finansową dla potencjalnego inwestora.

I tym optymistycznym hasłem - pozdrawiam wszystkich ,, niech nigdy nie zabraknie wam prądu elektrycznego ..."

problemy??

sam nie wiem jakie problemy/

trzeba było wygrzać płytę.

a szczerze mówiąc nie wiem do końca jak to się uda do końca.

jednak do góry o podłogówki jest 8-9cm a w dół ponad 30cm.

jak to będzie działać i jaką będzie miało bezwładność to sam nie wiem bo nie ja to projektowałem ani nie dobierałem.

fakt pompa ciepła Panasonica trochę ma dziwne rozwiązania ale była tylko jedna i ostatnia taka pompa.

najtaniej to mu nie wyszło ale działa.

Tzn. ze on ma ok. 40cm posadzke?:jawdrop: nie ma styro pod podlogowka?

moje pompy na P działają poprawnie więc to nie wina pompy pompy na T też działają

każdy lubi i ma opinie na temat jednego lub drugiego produktu :)

ja mam negatywne odczucia tych na P :)

Wole na inne litery.

Powiem krótko sterowanie w pompach na P nie są wstanie nawet podejść do tych na A.

Moja opinia

każdy lubi i ma opinie na temat jednego lub drugiego produktu :)

ja mam negatywne odczucia tych na P :)

Wole na inne litery.

Powiem krótko sterowanie w pompach na P nie są wstanie nawet podejść do tych na A.

Moja opinia

A ja odwrotnie nie lubię sterownika w tych francusko - japońskich na A i dlatego robię francusko - japońskie na T i dla uzupełnienia te na P bo też dobrze działają

ma styro pod płytą :)

zastanawiam się co będzie jak tam pod spód wejdzie nornica albo coś podobnego.

Nie zaglebialem sie w jego niuanse a kto go na to namowil? , Moze sie nie znam, ale gdzies musial zaczerpnac pomysl, raczej Ty go na to nie wsadziles? Tak... jak te nornice,szczury, myszki i inne gryzonie za to sie wezma to bezie kiepsko:eek:

To ze pod pltyta to luz ale ze niema pod rurkami, ile on musi dac mocy w podloge aby to dzialalo!! ja pierd... ciekawi mnie jak to bedzie kosztowac na koniec sezonu grzewczego:(

ale co w tym dziwnego? nie on pierwszy ma płytę z izolacją pod i nie ostatni :). teoretycznie powinien zapłacić mniej niż na ławach, bo nie ma mostków cieplnych do gruntu.