malux20 16.12.2015 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 ja mam atlantica z 2011ale będzie pewnie tak samow programie co wybierasz pon-pi i mozesz ustawić 3 okienka grzaniai oddzielnie dla sob-niezdaję się że jak ustawisz do 24 naciskasz ok i otwiera się następne okienko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leone 16.12.2015 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 Podpowie ktos jak włączyc w Atlanticu grzanie w 2 taryfie? Narazie chodzi cały czas w trybie komfort. Próbowałem ustawić 1faza zał. i ustawić godzinę na 22 to 1faza wył. mogę ustawic tylko do 24 z nastawą skokową co 10min. Pompe mam 1fazową 6kw. ustawiasz jedną fazę od 0.00 do 6.00 drugą od 13.000 do 15. 00 i trzecią od 22.00 do 24.00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budujący Radom 16.12.2015 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 ustawiasz jedną fazę od 0.00 do 6.00 drugą od 13.000 do 15. 00 i trzecią od 22.00 do 24.00 Mimo tego ze pompa 1 fazowa? Jezeli głupie pytanie to sorry. A jak to uruchomić? Trzeba włłączyć to z poziomu "uruchomienie"? A wczesniej wyłalczć tryb komfort? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elrow23 16.12.2015 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 1 fazowa pompa to kojarzy mi się jedynie z głębinowymi pompami.. te ciepła czym się charakteryzują w takim razie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leone 17.12.2015 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Mimo tego ze pompa 1 fazowa? Jezeli głupie pytanie to sorry. A jak to uruchomić? Trzeba włłączyć to z poziomu "uruchomienie"? A wczesniej wyłalczć tryb komfort? Te fazy o których pisałem nie mają nic wspólnego z fazami zasilania pompy. do tych ustawień wchodzisz z poziomu użytkownika - program 1 CO-, Pompa ma być ustawiona na auto i wtedy w zadanych godzinach będzie trzymała temp komfort a w pozostałych obniżoną. Jeśli dalej niejasne mogę Ci podać jak masz ustawić konkretne linie żeby działało tak jak chcesz ale to jutro wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budujący Radom 17.12.2015 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Te fazy o których pisałem nie mają nic wspólnego z fazami zasilania pompy. do tych ustawień wchodzisz z poziomu użytkownika - program 1 CO-, Pompa ma być ustawiona na auto i wtedy w zadanych godzinach będzie trzymała temp komfort a w pozostałych obniżoną. Jeśli dalej niejasne mogę Ci podać jak masz ustawić konkretne linie żeby działało tak jak chcesz ale to jutro wieczorem. Czyli gdzieś trzeba pewnie ustawić temp. komfort i obniżoną? Czy obnizona może byc całkowitym wyłlączeniem pompy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budujący Radom 18.12.2015 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 Te fazy o których pisałem nie mają nic wspólnego z fazami zasilania pompy. do tych ustawień wchodzisz z poziomu użytkownika - program 1 CO-, Pompa ma być ustawiona na auto i wtedy w zadanych godzinach będzie trzymała temp komfort a w pozostałych obniżoną. Jeśli dalej niejasne mogę Ci podać jak masz ustawić konkretne linie żeby działało tak jak chcesz ale to jutro wieczorem. Dziś ustawiłe godziny tak jak pisałeś, ale ni chu chu nie potrafię tego włłączyć. Teraz pompa chodzi w trybie komfort cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 20.12.2015 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 proszę o podpowiedżznajomy buduje kończy dom lepiej ocieplony od mojegodom 150 m2- realne zapotrzebowanie to 25 kwh/m2/rokswojej żonie jak pokazał pompę z zintregowaną z zasobnikiem to wiadomo co ona powiedziała tylko ta - bo będzie ładnie wyglądać w pralni martwię się że go namówiłem na pompę a teraz zasobnik 200 litrów przy 4 osobowej może być za mały pompa 1-fazowa 8kw extensa duoo co w tym domu absolutnie się nie martwięale mam mieszane uczucia z cwu przez ten zasobnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1173 20.12.2015 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 (edytowane) proszę o podpowiedż znajomy buduje kończy dom lepiej ocieplony od mojego dom 150 m2- realne zapotrzebowanie to 25 kwh/m2/rok swojej żonie jak pokazał pompę z zintregowaną z zasobnikiem to wiadomo co ona powiedziała tylko ta - bo będzie ładnie wyglądać w pralni martwię się że go namówiłem na pompę a teraz zasobnik 200 litrów przy 4 osobowej może być za mały pompa 1-fazowa 8kw extensa duo o co w tym domu absolutnie się nie martwię ale mam mieszane uczucia z cwu przez ten zasobnik Jeśli nie jest bardzo nastawiony na grzanie tylko w taniej taryfie to wg mnie będzie ok. Będzie musiał tylko ustawić w okresie większego poboru małą histerezę i na bieżąco dogrzewać. Na wannę starczy a na drugą też zdąży nagrzać. Przy dwóch na raz byłby problem. Jak go stać na taki dom to rachunek roczny 100zł w tą czy w tą raczej też nie ma znaczenia. Swoją drogą do takiego domu PC? Edytowane 20 Grudnia 2015 przez mar1173 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budujący Radom 20.12.2015 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 Odpowie ktoś na moje wczesniejsze pytania? Atlantic to popularna pompa. Wystarczy troche dobrej woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 20.12.2015 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 malux20 dlaczego poleciłeś pompę ciepła za ponad 20 tys skoro wszędzie na forum jest teraz moda i pisanie , że pompa ciepłą to koszt 10tyś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1173 21.12.2015 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 malux20 dlaczego poleciłeś pompę ciepła za ponad 20 tys skoro wszędzie na forum jest teraz moda i pisanie , że pompa ciepłą to koszt 10tyś ? A to dużo. Gościowi nie chodzi ocenę tylko czy będzie dobra. Jemu nic nie musi się zwracać. Po prostu chce zbudować dobry dom i cieszyć się życiem a nie fundować sobie obóz pracy na stare lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 21.12.2015 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 To po co wciskać kit , że pompa za 10 tyś starczy do domu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 21.12.2015 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 (edytowane) To po co wciskać kit , że pompa za 10 tyś starczy do domu ? Co za gość U maluxa pracuje pompa za 15 klocków Do maluxa i kolegi domu starczy i kociołek ale na prąd za ok.2,5tys.zł ale mają taki kaprys,żeby grzać tanio pompą. Jarzysz czy niezbyt ? Edytowane 21 Grudnia 2015 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 21.12.2015 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 To po co wciskać kit , że pompa za 10 tyś starczy do domu ? Po to, że jednemu potrzeba taka za 10 a innemu taka za 20. Są i pompy za 9, za 7 i za 5 tys. zł. To nie piec na "eko"węgiel, że się wstawia bezmyślnie byle jakiego smoka i daje z siebie robić "jelenia" zostając "syfiarzem" [ © kaszpr007 ]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 21.12.2015 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Po to, że jednemu potrzeba taka za 10 a innemu taka za 20. Są i pompy za 9, za 7 i za 5 tys. zł. To nie piec na "eko"węgiel, że się wstawia bezmyślnie byle jakiego smoka i daje z siebie robić "jelenia" zostając "syfiarzem" [ © kaszpr007 ]. Dokładnie tak,gość tego nie pojmuje,że każdy dom jest inny z innym obciążeniem na ciepło i innym zapotrzebowaniem na ciepło. rustin,bez OZC to możesz sobie jedynie papier toaletowy kupić a nie wybierać źródło ciepła do domu Przyswoisz to w końcu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1173 21.12.2015 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 To po co wciskać kit , że pompa za 10 tyś starczy do domu ? Możesz napisać gdzie to wyczytałeś. Z tymi PC za 10 tys to jak z kotłami na eko za 4 tys. są ale większość kupuje te droższe. Ja wiem najlepszy kocioł na eko i do tego solary na lato bo tak sie panie tero robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 21.12.2015 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Proszę bardzo http://forum.muratordom.pl/showthread.php?225505-Dlaczego-system-grzewczy-na-ekogroszek-nie-jest-opłacalny-ekonomicznie-w-nowych-domac/page437zapytaj tam za ile kupić pompę albo poczytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 21.12.2015 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 (edytowane) [KULTURA JĘZYKA SIĘ KŁANIA] Pytam normalnych ludzi , jaki jest koszt pompy o mocy 9 kw ?? Jaką pompę byście polecili do takiego domku?http://cieplowlasciwie.pl/wynik/12f0 Edytowane 21 Grudnia 2015 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 21.12.2015 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Ekosyf i pinkiwinki sram na was więc możecie sobie pisać co chcecie. Pytam normalnych ludzi , jaki jest koszt pompy o mocy 9 kw ?? Jaką pompę byście polecili do takiego domku? http://cieplowlasciwie.pl/wynik/12f0 OZC zrób i się przestań znowu miotać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts