Liwko 15.03.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 nie masz racji ja mam g12w w energa i mam 2h od 13-15 i cale weekendy tj pitek od 22.00 - poniedzialek 6.00 i nie dotyczy swiat - traktowane sa jak dzien na ktory przypadaja Masz od początku energę? Jakie są stawki z wszystkimi pierdołami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QQQQ 15.03.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Masz od początku energę? Jakie są stawki z wszystkimi pierdołami? bylo: 0,696 - droga 0,325 - tania sprawdze i napisze jak jest teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 15.03.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 No tak, ale ponoć jak przechodzisz z dostawcy do dostawcy to zmieniają się jedynie stawki a godziny zostają. O dupę to rozbić http://macg.net/emoticons/kissmyass3.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 15.03.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Bo dostawca do tego nic nie ma godziny ustala operator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norbicom 15.03.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Pisalem na innym forum ze zamontowalem pompe powietrzna w listopadzie. Zima juz prawie minela i czekam na rachunek za prad. Ciepla wode mialem nawet przy minus 26 stopniach. Pompa stoi w garazu gdzie byly minusowe temperatury a powietrze pobierala z wewnatrz domu. Powiem jedno, jak mowilem ze powietrze pompa bedzie pobierac z domu to kazdy patrzyl na mnie jak na UFO, bo to wyliczenia, ze nie mozna i takie tam inne, a jednak sprawdzilo sie. Zycze wszystkim niezdecydowanym skutecznych decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QQQQ 15.03.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 trza walczyc jakbym mial przechodzic do innego to tylko pod warunkiem da mi 12h taniej taryfy( oczywiscie w nizszej cenie niz mam) , a droga bedzie porownywalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QQQQ 15.03.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Pisalem na innym forum ze zamontowalem pompe powietrzna w listopadzie. Zima juz prawie minela i czekam na rachunek za prad. Ciepla wode mialem nawet przy minus 26 stopniach. Pompa stoi w garazu gdzie byly minusowe temperatury a powietrze pobierala z wewnatrz domu. Powiem jedno, jak mowilem ze powietrze pompa bedzie pobierac z domu to kazdy patrzyl na mnie jak na UFO, bo to wyliczenia, ze nie mozna i takie tam inne, a jednak sprawdzilo sie. Zycze wszystkim niezdecydowanym skutecznych decyzji. pomysl super - tez chce taki !!!! -tymbardziej jak sie sprawdza ale opisz dokladniej jak zrobic takie perpetum mobile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QQQQ 15.03.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 to wszystko da się poprzeliczać...ale niestety zmiana dostawcy ma sens tylko wtedy, jeśli pokrywają się godziny taniej taryfy...liczyłem na różne sposoby i przy aktualnych stawkach, przy zmianie dostawcy zaoszczędziłbym około 400zł/rok, ale czekam jakie stawki i taryfy zaproponuje Tauron po przejęciu Vattenfalla...potem podejmę decyzję... masz racje juz nie pamietam ktory z nich mial 12h taniej taryfy - i tego wybiore akurat te 2h na grzanie cwu (u mnie) a reszta na co i wtedy przestawie termostat pokojowy na 100% w taniej taryfie na co i cwu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 15.03.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 (edytowane) Przy taryfie G12 masz 2h tanie taryfy w dzień. Wystarczy na dwa szybkie prania, zmywarkę i obiadek. Wszystkie inne pierdoły też w tych godzinach będą mieć tanio. Przy G12W masz tanie całe weekendy i wszystkie święta, no ale nie masz tych dwóch godzin w dzień. Jednak trzeba się baaaardzo postarać by się ta taryfa nie opłacała. Powiedz żonie, że jak się nieco zmobilizuje to dostanie nowe buciki, zazwyczaj działa:D Warto pomyśleć też o energooszczędnym oświetleniu i urządzeniach. ja pierdziele Liwko "siedziałeś" kiedyś w domu z dwójką maluchów? nie wspomnę o mojej czwórce... raczej nie bo bys nie pisal że w miedzyczasie w dwie godziny taniej taryfy należy robic domowe rzeczy Edytowane 15 Marca 2012 przez ana-76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 15.03.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 (edytowane) Przy taryfie G12 masz 2h tanie taryfy w dzień. Wystarczy na dwa szybkie prania, zmywarkę i obiadek. Wszystkie inne pierdoły też w tych godzinach będą mieć tanio. Przy G12W masz tanie całe weekendy i wszystkie święta, no ale nie masz tych dwóch godzin w dzień. Jednak trzeba się baaaardzo postarać by się ta taryfa nie opłacała. Powiedz żonie, że jak się nieco zmobilizuje to dostanie nowe buciki, zazwyczaj działa:D Warto pomyśleć też o energooszczędnym oświetleniu i urządzeniach. dubel:) Edytowane 15 Marca 2012 przez ana-76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 15.03.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 No, no, no wysłów się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 15.03.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 No, no, no wysłów się sooory ale mi klawiatura się chyba zablokowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 15.03.2012 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Zapakować pralkę można kiedy się chce, włączenie zajmuje 5 sekund. Zmywarkę zapakować można kiedy się chce, włączenie 5 sekund. Obiadek robi się i tak w tych godzinach. Resztą bym się nie przejmował, sama skorzysta z tanich godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 15.03.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 sooory ale mi klawiatura się chyba zablokowała Przez chwile myślałem, że to syndrom zbliżającego się weekendu:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 15.03.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 ja mam weekend cały tydzień więc syndrom mnie nie tyka... ja wiem że można tylko jak ktoś tego nie robi na codzień to czasami trudno zrozumiec że wcale nie jest to takie oczywiste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 15.03.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 ale na nowe buciki by się chciało??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 15.03.2012 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 czy ja wiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 15.03.2012 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 No niech będzie na torebkę. Tylko nie mów, że masz już wystarczającą ilość, nie ma takich kobiet!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzy 15.03.2012 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Zapakować pralkę można kiedy się chce, włączenie zajmuje 5 sekund. Zmywarkę zapakować można kiedy się chce, włączenie 5 sekund. Obiadek robi się i tak w tych godzinach. Resztą bym się nie przejmował, sama skorzysta z tanich godzin. Chłopie, nie wiesz o czym mówisz, to tylko teoria. Pralkę uruchamiasz jak tylko masz chwilę żeby ją napełnić, bo te ciuchy musisz wywiesic jak najszybciej (bo są potrzebne na wczoraj) a nie jak się taryfa tania rozpocznie. Tak samo ze zmywarką, włączasz jak masz czas napełnić i wyjmujesz czyste jak masz na to czas żeby popakować do szafek a nie jak jest tania taryfa. Bo dzieciaki dają Ci czas na to bardzo losowo, a nie wtedy jak jest tania taryfa Mi się zdarza pilnować dzieciaków, jakby mi żona powiedziała że mam prać i zmywać w taniej taryfie to by taki opier..l dostała że hej... nie da się tego zsynchornizować... tzn. da się bo się wszystko da... zostaw dziecko jak ryczy w łóżeczku bo się tania taryfa zaczyna no się uśmiałem Durne pomysły teoretyków. A wracają do wątku głównego to mam takie pytanie. COP dla PC P-W zależy od temp. powietrza, im wyżej tym lepiej. No ale taryfa tania jest w nocy, kiedy jest chłodniej. Czy dwie taryfy mają sens dla PC P-W? Ktoś to liczył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 15.03.2012 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Mają sens. HenoK to kiedyś liczył. Ja i tak idę o zakład, że przy taryfie weekendowej zejście poniżej 50% w drogiej to żaden wyczyn. Policzcie sobie sami godziny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts