miki121 25.03.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 ot, drobne luki w wiedzy nie rozumiem możesz rozwinąć to bardziej??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 25.03.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 pisanie o temperaturach podłogi rzędu 13C, w innym wątku skomentowałem pytaniem, od czego są czujniki punktu rosy i że nie będzie takiej temperatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 25.03.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 każdy ma prawo się pomylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 25.03.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 nie będę się upierać bo na tęchwilę tak mi się wydaje że czytałam... ale tak czy siak gdyby nawet podloga mialaby mieć temp 20st, to czy uważacie że przy +35 na zewnątrz zapewni to schłodzenie domu? pomijam fakt braku komfortu chodzenia bosa nogą po zimnej podłodze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 25.03.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 wielu fachowców z różnych firm twierdzi że tak podłoga może zapewnić efekt chłodu ja kilka razy miałem takie domki i klienci są zadowoleni...dużo ludzi jest przeciwnikami klimy w domu więc szukają alternatywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 25.03.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 to ja z dwojga złego już wolałabym klimakonwektory niż zimną podłogę... jutro sprawdzę pirometrem jaką temp ma podloga u mnie w piwnicy... gdzie jak bosa noge stanę chwilę to szybko uciekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 25.03.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 no ale tu też są przeciwnicy głośnej pracy klimakonwektora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 25.03.2012 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 no ale tu też są przeciwnicy głośnej pracy klimakonwektora a jeszcze inni chca miec zarowke na sprezarce zeby WIDZIEC ze dziala ... jeden lubi zapach roz ...a inny jak mu nogi smierdza .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 25.03.2012 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 a jeszcze inni chca miec zarowke na sprezarce zeby WIDZIEC ze dziala ... jeden lubi zapach roz ...a inny jak mu nogi smierdza .. A żarówka jak rozumiem bo nie słychać więc musi być widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rydzadam 26.03.2012 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 nie będę się upierać bo na tęchwilę tak mi się wydaje że czytałam... ale tak czy siak gdyby nawet podloga mialaby mieć temp 20st, to czy uważacie że przy +35 na zewnątrz zapewni to schłodzenie domu? pomijam fakt braku komfortu chodzenia bosa nogą po zimnej podłodze... Tak się składa, że wielu lubi zimną podłogę, zwłaszcza w upalne lato, więc dla jednych zimne płytki to wada, dla innych - zaleta. Rozmawiałem na jakimś szkoleniu z gościem o chłodzeniu pasywnym i aktywnym. Działać działa i to dość skutecznie, zwłaszcza aktywne, ale trzeba spełnić m.in. dwa warunki: czujnik lub czujniki punktu rosy, żeby podłogi nie "popłynęły" i skuteczna wentylacja, najlepiej mechaniczna, żeby ten chłód rozprowadzić po domku. Co do mnie, raczej odpuszczę sobie takie chłodzenie i skupię się na dobrym dużym wymienniku gruntowym rurowym dla wentylacji mechanicznej i może zapodam jedną klimę inwertera w salonie w granicach 5 kW albo mniejszej mocy klimę kanałową na wylocie z rekuperacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sjk 26.03.2012 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 wielu fachowców z różnych firm twierdzi że tak podłoga może zapewnić efekt chłodu ja kilka razy miałem takie domki i klienci są zadowoleni... dużo ludzi jest przeciwnikami klimy w domu więc szukają alternatywy to mogłoby oznaczać, że jednak chłodzi co nieco.... dzieki wszyskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 26.03.2012 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 miki ,skasowała mi się niechcąco Twoja oferta ,prosiłem już kiedyś ale może umknęło,wyślij ponownie.Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasza 26.03.2012 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 wielu fachowców z różnych firm twierdzi że tak podłoga może zapewnić efekt chłodu ja kilka razy miałem takie domki i klienci są zadowoleni... dużo ludzi jest przeciwnikami klimy w domu więc szukają alternatywy właśnie z tego powodu zdecydowałem się na ścienne. Klima + Ja = spiep... wakacje i choroba, całe szczęście, że w pracy nie mam klimy. Klimakonwektory + cena + instalacja z wodą zasil, powrót w wełnie na stryszku i ewentualny szum też nie dla mnie. Mam tylko nadzieje, że to chłodzenie pasywne zadziała , jak nie to miejsce technicznie na klimatyzator jest. p.s. z moich obserwacji to kluczowe jest poddasza. Na parterze w wielu domach wystarczy zacienić okna i chłód jest na tyle przyjemny, że pójście spać bez przykrycia powoduje marznięcie nawet przy +32 na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydrokop 26.03.2012 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Działa działa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzy 27.03.2012 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Tak się składa, że wielu lubi zimną podłogę, zwłaszcza w upalne lato, więc dla jednych zimne płytki to wada, dla innych - zaleta. No właśnie. Ja na ten przykład latem uwielbiam chodzić boso po chłodnych kaflach. Zresztą koszt dodatkowej funkcji klimatyzacji przy pompie PW jest tak niski, że moim zdaniem nie warto się zastanawiać. Jeżeli musisz dopłacić 600-800zł i masz klimę to nad czym tutaj dyskutować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 27.03.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 No właśnie. Ja na ten przykład latem uwielbiam chodzić boso po chłodnych kaflach. Zresztą koszt dodatkowej funkcji klimatyzacji przy pompie PW jest tak niski, że moim zdaniem nie warto się zastanawiać. Jeżeli musisz dopłacić 600-800zł i masz klimę to nad czym tutaj dyskutować. Święte słowa Ilu ludzi tyle lubień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 27.03.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Święte słowa Ilu ludzi tyle lubień nie wspominajac o tych co lubia zapach roz ... badz cos innego btw. wylaczylem reaktor ( by Liwko .. hmm chyba ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 31.03.2012 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Mógłby to być post w wątku o piecach gazowych i pompach z odwiertami ,ale ten wątek lubię najbardziej.Pokazywał mi znajomy kotłownię na ekogroszek ,klnie na czym świat stoi i chce się pozbyć bo kupa roboty i syf do kwadratu wszędzie.Komu jak komu,ale mnie możecie wierzyć ,że nie piszę tego ,żeby nagonić na pompę czy gaz,ale ten wungiel w jakiej by postaci nie był to syf i średniowiecze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 31.03.2012 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Mógłby to być post w wątku o piecach gazowych i pompach z odwiertami ,ale ten wątek lubię najbardziej. Pokazywał mi znajomy kotłownię na ekogroszek ,klnie na czym świat stoi i chce się pozbyć bo kupa roboty i syf do kwadratu wszędzie. Komu jak komu,ale mnie możecie wierzyć ,że nie piszę tego ,żeby nagonić na pompę czy gaz,ale ten wungiel w jakiej by postaci nie był to syf i średniowiecze. Wrzuć to do tematów o kotłach, będzie mała zadymka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 31.03.2012 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Wrzuć to do tematów o kotłach, będzie mała zadymka Lepiej nie bo jeszcze będą chcieli Tomka zlinczować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts