SUSPENSER 12.10.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 jeśli to są kanały izolowane to ok, jeśli nie, zwykłe wentylacyjne to duuusza.... Przy rekuperacji inne niż izolowane nie miały by sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 12.10.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 To samo zjawisko jest odpowiedzialne za kapanie z kanalow wentylacyjnych przy wlaczonej klimie we wszystkich samochodach No właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 15.10.2012 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 miki na innym forum ktoś się strasznie na ciebie żali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 15.10.2012 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 miki na innym forum ktoś się strasznie na ciebie żali. Czyzby po fazie "milosci" nastepowala faza zwalczania konkurencji? Szybko cos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 15.10.2012 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 MASZ ZWIDY.Sprawdź na tym innym forum jak skomentowałemnie rozumiem poco takie głupie komentarze:PNo chyba ,że jesteś konkurentem z branży .To mogłoby wyjaśniać ,ale nie usprawiedliwiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 15.10.2012 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 No to mogles tak delikatna kwestie na PW mu wyslac, a nie "uzewnetrzniac" sie przy wszystkich z takim glupim komentarzem. Chyba ze cel byl inny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 15.10.2012 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Czy pompa obiegowa w exc tri przepcha wode w instalacji o dlugosci 1800 metrow na dwoch kondygnacjach, czy trzeba zastosowac dodatkowa pompe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 15.10.2012 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 przepcha ,ale czy odpowiednio szybko to trzeba policzyć A to jedna rura o długości 1800 mb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 15.10.2012 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 1800 to łączna długość wszystkich pętli podłogówki. Pętle nie dłuższe niż 100 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 15.10.2012 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 MASZ ZWIDY. Sprawdź na tym innym forum jak skomentowałem nie rozumiem poco takie głupie komentarze:P No chyba ,że jesteś konkurentem z branży .To mogłoby wyjaśniać ,ale nie usprawiedliwiać Na 40 klientów może się znaleźć jeden niezadowolony Ale najważniejsze żeby potrafił to powiedzieć człowiekowi w twarz. A ostatnio mi się trafił taki jeden co chciał pompę bez przedpłaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 15.10.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 1800 to łączna długość wszystkich pętli podłogówki. Pętle nie dłuższe niż 100 metrów. spokojnie sobie da radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 15.10.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 (edytowane) A tutaj w temacie pomp ciepła S10 w okolicach Płocka - pozdrowienia dla Pani Moniki S13 wraz z kominkiem i buforem w okolicach Ostrołęki. Edytowane 16 Października 2012 przez miki121 poprawiona po uwadze klienta :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moncik 16.10.2012 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 A tutaj w temacie pomp ciepła S8 w okolicach Płocka - pozdrowienia dla Pani Moniki [ATTACH=CONFIG]142300[/ATTACH] S10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 16.10.2012 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Poprawiłem kurcze co mi ta S8 po głowie chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 16.10.2012 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Poprawiłem kurcze co mi ta S8 po głowie chodzi Pod koniec miesiąca ma być taka montowana u mnie to może dlatego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 16.10.2012 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 A no właśnie zapomniałem o tobie Kurcze teraz wiem co to za S8 mi się pęta no i byłbym zapomniał będzie i u mnie jeszcze w tym miesiącu w Żywcu Co prawda jeszcze w starej budzie ale muszę jakoś ogrzać dom bez dodatkowych źródeł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 16.10.2012 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 A no właśnie zapomniałem o tobie To sie "kolega" hydraulik_ nie ucieszy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 16.10.2012 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Wiesz na rynku jest wielu klientów i wielu instalatorów Co do kolegi hydrauli to dobry fachowiec i nie traktuję go jako konkurencji. Co do klientów każdy z Nas trafi czasami na klienta który jest ciężki i się z nimi nie dogada tak samo jest i w drugą stronę... Na tym forum mogę spokojnie wymienić około 12 klientów którzy mają pompę ciepła atlantica I nawet jak dałem ciała - np się spóźniłem to klient dostawał ode mnie coś w zamian.... A niestety umów czekających na realizację jest dużo... Do końca roku jeszcze 18 pompek zostało do montażu w tym spora grupa pompek duo i jedna hybryda z palnikiem olejowym do łodzi Atlantic jako produkt sprzedaje się rewelacyjnie i szczerze mówiąc zrezygnowałem z innych produktów takich jak NIBE, Danfoss, Vaillant aby nie rozdrabniać się na drobne i nie zajmować wszystkim.. Tak samo zrobiłem z rekuperacją usiadłem z ofertą plus kartką i długopisem i z 9 marek w ofercie zostawiłem dwie plus jedna jako alternatywne uzupełnienie I tak trafiło się na brookvent, J.E. STORKAIR oraz Wolf-Brink jako uzupełnienie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 16.10.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Nie zdawalem sobie po prostu sprawy, jak powaznym polem do dzialan marketingowych i zdobywania klientow jest takie forum Wiele zachowan niektorych osob mi to wyjasnilo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 16.10.2012 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Nie zdawalem sobie po prostu sprawy, jak powaznym polem do dzialan marketingowych i zdobywania klientow jest takie forum Wiele zachowan niektorych osob mi to wyjasnilo. forum muratora to jeden wielki "jarmark" większość użytkowników chce coś sprzedać jeśli z tym idzie wiedza i doświadczenie instalatorów/wykonawców to ja myślę że nic w tym złego osoby oferujące usługi na takim forum mogą wiele stracić zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony a tu przykład opisujący to forum http://oxpress.pl/marketing-na-forach-budowlanych/ a swoją drogą ciekawe czy miki i inne osoby wiedzą o tym:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts