zieli 27.10.2012 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Tylko to ma byc (podobno) dofinansowanie do kredytow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 27.10.2012 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 no to z 50 wyjdzie na czysto 25 tyś po wszelkich usprawnieniach i udogodnieniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 27.10.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 no to z 50 wyjdzie na czysto 25 tyś po wszelkich usprawnieniach i udogodnieniach Dobre i to Ja nie buduję dla dopłat tylko dla siebie a że przy okazji coś tam mi skapnie to mój plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 27.10.2012 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 tylko po co na twoim garbie ma się dorabiać bank , urząd skarbowy i tacy tamfakt że pobudzi ludzi to do myślenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 27.10.2012 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 tylko po co na twoim garbie ma się dorabiać bank , urząd skarbowy i tacy tam fakt że pobudzi ludzi to do myślenia Ja nie wnikam nikomu w kieszeń,nawet Bankowi,chociaż zdziera ze mnie kupę kasy,po prostu nie mam na to żadnego wpływu,dlatego się tym nie podniecam Wolę mieć parę groszy w kieszeni niż w imię zasad nie dać zarobić Bankom i mieć kieszeń pustą 40kWh/m2/rok(16kWh/m2/rok) buduję dla siebie nie dla banków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 27.10.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Podobno, duzo bedzie zalezec od zaradnosci Urzedu Gminy lub miasta w uzyskaniu tych pieniedzy.Jak juz pixis wyzej napisal- bedzie "ciasno". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 27.10.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 (edytowane) Podobno, duzo bedzie zalezec od zaradnosci Urzedu Gminy lub miasta w uzyskaniu tych pieniedzy. Jak juz pixis wyzej napisal- bedzie "ciasno". Dopłaty do domów energooszczędnych są już od roku w Śląskim NFOŚiGW i z tego co się orientowałem ostatnio nie ma kolejek Sądzę,że nie będzie problemu z dostaniem dopłat ponieważ ludziska narazie są mało zorientowani co to jest i z czym się je zapotrzebowanie domu na ciepło Porotherm i 12cm styro lub wogóle bez króluje i długo będzie królował,poza tym WG twardo stąpa po ziemii bo pyłki,bakterie i takie tam a bez wyeliminowania WG możemy pomarzyć o dopłatach Edytowane 27 Października 2012 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 27.10.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Moze u Ciebie nie ma kolejek, ale po dzisiejszych Faktch bedzie wieksze zainteresowanie.Dom zamierzam budowac na Wschodzie i tu nic takiego nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 27.10.2012 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Z tego co wiem to miki bedzie sie budowal po nowym roku. Wiec mam dla Ciebie i innych inwestorow dobra wiadomosc, otoz po nowym roku ma wejsc w zycie dofinansowanie w kwocie 50tys. dla domow ekologiczny ( dzisiejsze Fakty TVN). Na ten cel ma byc przeznaczone 300 mln. zl. Wiec wiecej potencjalnych klientow dla mikiego i hydrauli. Oby nie byly to puste slowa to i mnie uda wpisac sie na liste. To 50 tyś dotyczy domów 0 energetycznych 15kWh/m2xa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 27.10.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 To 50 tyś dotyczy domów 0 energetycznych 15kWh/m2xa Dlatego na 100% nie będzie kolejki po dopłaty Ludzie nie mają pojęcia o tym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 27.10.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Dlatego na 100% nie będzie kolejki po dopłaty Ludzie nie mają pojęcia o tym... Ludzie potrafia liczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 27.10.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Ludzie potrafia liczyc Czytając Twoje wypowiedzi mam inne zdanie w tym temacie Zresztą co powiesz na grzanie prądem w takim domu ? Ilu ludzi ze 100tys.pozwoleń decyduje się z pełną premedytacją na grzanie prądem ? A tylko oni ze swoimi domami mogliby ubiegać się o dopłaty... Dla większości grzanie prądem to kosmos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 27.10.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Ty masz zawsze inne zdanie. Ba, nawet czesto sam sobie zaprzeczasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 27.10.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Ty masz zawsze inne zdanie. Ba, nawet czesto sam sobie zaprzeczasz Masz dwa zapytania w poprzednim poście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 27.10.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Staram sie nie poruszac jakze dla Ciebie "bolesnego" tematu grzania pradem. Mam resztki litosci (i dla Ciebie i dla tego forum). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 27.10.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Staram sie nie poruszac jakze dla Ciebie "bolesnego" tematu grzania pradem. Mam resztki litosci (i dla Ciebie i dla tego forum). No to Ty i ludzie Twojego pokroju zapomnijcie o dopłatach,nawet tych mniejszych,to nie Wasz temat,nie zaprzątajcie sobie głowy Kupcie sobie pompę i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HON-AR 27.10.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Jestem totalnym laikiem w temacie pomp ciepła, nie mniej jednak bardzo nurtuje mnie i zastanawia jedna rzecz. Czy budujac dom o powierzchni 350 m kw (razem z garażem, kotłownią i pomieszczeniem gospodraczym) jest sens myśleć o pompie ciepła? Na naszej dzialce niestety gazu nie ma (będzie jak dobrze pójdzie pod koniec 2015 r.) i niestety musimy mysleć o jakiejś alternatwie Wiadomo, iż nie myslimy o pompie jak o inwestycji, która się kiedykolwiek zwróci, bo niestety tak się nigdy nie stanie, myslimy o niej po prostu jak o częsci inwestycji związanej z budową domu, ale zastanawia mnie jedno, czy taka pompa zagwarantuje nam w zimowe dni przy temperaturze na zwenątrz na przykład minus 10, minus 15, temperaturę wewnątrz domu na poziomie 24 stopni? Niestety ja z tych zmarzluchów raczej (poza nocą - tutaj idę na kompromis z mężem i dopuszczam w sypialni 19 lub 20 stopni) i ciepło w domu jest dla mnie rzeczą nadrzędną. Czy Któryś z forumowiczów zaprawionych w boju z tym tematem może mi tę kewstię wyjaśnić ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 27.10.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 No to Ty i ludzie Twojego pokroju zapomnijcie o dopłatach,nawet tych mniejszych,to nie Wasz temat,nie zaprzątajcie sobie głowy Kupcie sobie pompę i tyle Arturo, myslalem ze w koncu zdecydowales sie na PCi-PW.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 27.10.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 No to Ty i ludzie Twojego pokroju .... Hehe... pewnie Ci sie wydaje ze nalezysz do "elity". Niestety jestes marginesem tylko. Cos jak okaz w ZOO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 27.10.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 (edytowane) Arturo, myslalem ze w koncu zdecydowales sie na PCi-PW.? Oczywiście pompa powietrzna u mnie będzie ale nie jest kupiona kosztem wyrzeczeń i rezygnacji związanych z niskim zapotrzebowaniem na ciepło Ja się łapię na mniejszą dopłatę czyli 40kWh/m2/rok a stawiam dużo kasy,że oprócz malux-a na forum nie ma żadnego użytkownika z PCi możliwością starania się o dopłaty Niestety jestes marginesem tylko. Dokładnie,jestem nieliczym posiadającym PCi łapiącym się na dopłaty do domów energooszczędnych Co więcej,jako nieliczny nie boje się załączającej się grzałki w pompie bo dla mnie grzanie z COP1 to norma i niskie rachunki Edytowane 27 Października 2012 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts