wihajster 27.10.2012 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 wiele osób właśnie nam pompę odradza, wlaśnie z uwagi na metraż Właśnie jest DOKŁADNIE ODWROTNIE, im większy metraż tym mniejsze wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 27.10.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 (edytowane) Właśnie się nad tym zastanawiam - dlaczego nam to rozwiazanie odradzają??? Sprawdzę powyżej podane przez Kogoś nazwy tych pomp i poustalam ich serwisy tudzież ekipy montujace na naszym terenie, jak dotychczas nie spotkaliśmy nikogo kompetentnego w tym temacie, a szkoda, bo temat raczej rozwojowy ... Z tego co widzę dopóki tematu pomp ciepła samemu się nie rozkmini lub nie trafi się na prawdziwego specjalistę nt ogrzewania to pozostaje ekogroszek lub pellet Odradzają ponieważ nie mają pojęcia o budowaniu,najpierw trzeba wyliczyć dokładne zapotrzebowanie domu na ciepło,zeby móc doradzać i dobierać system grzewczy. Nie zdziwie się jak obciążenie cieplne wyjdzie w Waszym przypadku ok.10kW a wtedy wystarczy jedna pompa np.16kW TRI bez kombinacji. Właśnie jest DOKŁADNIE ODWROTNIE, im większy metraż tym mniejsze wątpliwości. A to zależy co rozpatrujemy pod kątem systemu grzewczego Dla prądu zgoda,dla paliw stałych nie do końca Edytowane 27 Października 2012 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HON-AR 27.10.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Wielkie dziięki, chyba juz wiem jak do tematu podejść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 27.10.2012 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 startuj od ozc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 27.10.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 To 50 tyś dotyczy domów 0 energetycznych 15kWh/m2xa Hydrauli, czy montowales jakies pompy na Podlasiu pytam o okolice Lublina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 27.10.2012 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 czy na metraż, ktory bedziemy budować, pompa podoła (majac na uwadze oczywiście temperatury w pomieszczeniach o których psałam). Na Zachodzie bloki ogrzewają pompami ciepła, więc co tam domy. Dlaczego miałaby nie podołać, jeśli się ją dobierze do Twoich potrzeb ? Będziesz potrzebował 10kW, kupisz pc 10kW, gdy będziesz potrzebował 50kW, to kupisz pc lub kaskadę pc 50kW. Tylko kwestia ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 28.10.2012 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 w Białej Podlaskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 28.10.2012 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 licznik mam przed pompą zalożonyjakaś prosta maszynka od copu istnieje?albo jakieś dodatkowe opragromowanie w pompie?tylko cieplomierz?-jakieś kwoty znacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 28.10.2012 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 licznik mam przed pompą zalożony jakaś prosta maszynka od copu istnieje? albo jakieś dodatkowe opragromowanie w pompie? tylko cieplomierz?-jakieś kwoty znacie? Z tego co pamietam z poprzednich postow to nie ma maszynki do liczenia COPu. Moge sie mylic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 28.10.2012 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 mam mieszane odczucia jeśli chodzi o różne taryfy w dzień i w nocy przy powietrznej wbrew temu co kiedyś henok liczył wydaję mi się że to jest jej slaba strona nie chcę zdać się na domysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter719 28.10.2012 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 to moja pompka Atlantic TRI 11. proszę nie patrzeć na wykończenie wnętrza. jeszcze w zeszłą zimę razem z piecem leżało tu 3.5t ekogrochu. wszystko w lato wykończę jak przystało na urządzenie i wymagana obsługę przy nim - czyli maksymalnie popatrzeć na parametry z piwkiem w ręku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 28.10.2012 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 to moja pompka Atlantic TRI 11. proszę nie patrzeć na wykończenie wnętrza. jeszcze w zeszłą zimę razem z piecem leżało tu 3.5t ekogrochu. wszystko w lato wykończę jak przystało na urządzenie i wymagana obsługę przy nim - czyli maksymalnie popatrzeć na parametry z piwkiem w ręku.[ATTACH=CONFIG]144760[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]144761[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]144762[/ATTACH] no moja "kotłownia" wygląda tak ... http://img28.imageshack.us/img28/4462/sdc11052w.jpg i nawet nie ma pomieszczenia ... a piwko to wolę na kanapie w salonie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 28.10.2012 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 to moja pompka Atlantic TRI 11. proszę nie patrzeć na wykończenie wnętrza. jeszcze w zeszłą zimę razem z piecem leżało tu 3.5t ekogrochu. wszystko w lato wykończę jak przystało na urządzenie i wymagana obsługę przy nim - czyli maksymalnie popatrzeć na parametry z piwkiem w ręku.[ATTACH=CONFIG]144760[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]144761[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]144762[/ATTACH] no i przy okazji powstały linki do wieszania prania;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter719 28.10.2012 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 nie głupia myśl z tym praniem. aha i ja też mam ładniejszą wersje kotłowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 31.10.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Witam.Miki,dostales ode mnie maila?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 03.11.2012 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 w końcu też mam na finisz zroboiną kotłowniez ciekawości zakręciłem podlogówkę i pusciłem zasilanie 35 stop tylko na dwie drabinkiwcześniej myślałem że te drabinki będą dla ozdoby mile się rozczarowałem 35 to już niezłe ciepełko dajętylko że chyba niepotrzebnie kupowałem takie ozdobne zawory do nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HAL9000 04.11.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 [quote=miki121;5580563 Tak samo zrobiłem z rekuperacją usiadłem z ofertą plus kartką i długopisem i z 9 marek w ofercie zostawiłem dwie plus jedna jako alternatywne uzupełnienie I tak trafiło się na brookvent, J.E. STORKAIR oraz Wolf-Brink jako uzupełnienie.. A jeden ME Lossnay się tam w Twojej ofercie ostał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 04.11.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 A jeden ME Lossnay się tam w Twojej ofercie ostał? Dla specjalnych klientów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tank102 07.11.2012 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 chciałbym się dopytać czy ktoś używa taryfę prądu weekendowaPrzy pompie ciepła powietrznej i ogrzewaniu grzejnikowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 07.11.2012 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Właśnie się nad tym zastanawiam - dlaczego nam to rozwiazanie odradzają??? Sprawdzę powyżej podane przez Kogoś nazwy tych pomp i poustalam ich serwisy tudzież ekipy montujace na naszym terenie, jak dotychczas nie spotkaliśmy nikogo kompetentnego w tym temacie, a szkoda, bo temat raczej rozwojowy ... masz jeszcze czas więc sie rozejżyj, popytaj, Jest tak jak pisze arturo, że metraz jest duży nie ma znaczenia. Mój M w tej chwili kończy trzeci hotel na PC a przypuszczam, że dom jednak masz troszkę mniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts