ArturWi 20.11.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 (edytowane) I dodatkowy wydatek. ja z Atlantic'kiem dostałem radiowy sterownik, ale nie wiem może mi się fuksnęło:) . Radiowego sterownika nie ma w standarcie,po prostu dbamy o wizerunek firmy Ale to nie jest substytut fabrycznego sterownika. Co mi po Siemensie, skoro to tylko "Pomieszczeniowy regulator temperatury"? Pompa raz dobrze ustawiona nie potrzebuje częstych zabaw ze sterownikiem Edytowane 20 Listopada 2012 przez ArturWi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 20.11.2012 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Radiowego sterownika nie ma w standarcie,po prostu dbamy o wizerunek firmy Padłem na kolana . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 20.11.2012 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Miki ma absolutnie rację, czystrze urzadzenie dłuższa sprawność! Nie bez kozery większość firm w warunkach gwarancji ma napisane, że seris konserwacyjny powinien być przeprowadzany dwa razy w roku, żeby zachować gwarancję. Wiele razy mieliśmy okazję wymieniać sprężarki w użądzeniach których nikt nie konserwował z różnych względów. Dzięki za normalne podejście do próby wytłumaczenia użytkownikowi że to nie jest jakiś wymysł tylko obowiązek Nas - instalatorów aby przy serwisie wyczyścić urządzenie a nie odwalić proformę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 20.11.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Radiowego sterownika nie ma w standarcie,po prostu dbamy o wizerunek firmy Pompa raz dobrze ustawiona nie potrzebuje częstych zabaw ze sterownikiem Raczej nie nazwał bym tego tak. Dałem ciała u Pana Tyrmana z terminem więc w ramach przeprosin klient otrzymał kilka gratisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturWi 20.11.2012 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 (edytowane) Padłem na kolana . No jak się dostaje radiowy sterownik a nie dopłaca za niego... Raczej nie nazwał bym tego tak. Dałem ciała u Pana Tyrmana z terminem więc w ramach przeprosin klient otrzymał kilka gratisów. Dlatego też napisałem,że nie odwracamy się tyłem do klienta,mały bonus lub gratis to miłe "przepraszam" Zadowolony jeden klient to dziesięciu nowych klientów Edytowane 20 Listopada 2012 przez ArturWi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymek98 20.11.2012 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Miki ma absolutnie rację, czystrze urzadzenie dłuższa sprawność! Nie bez kozery większość firm w warunkach gwarancji ma napisane, że seris konserwacyjny powinien być przeprowadzany dwa razy w roku, żeby zachować gwarancję. Wiele razy mieliśmy okazję wymieniać sprężarki w użądzeniach których nikt nie konserwował z różnych względów. Tu akurat jest to nowiutkie urządzenie które pracowało tylko 4 tygodnie po czym zostało zabrudzone kurzem i kulkami styropianowymi i zostało wyłączone i czekało na serwisanta. Moim zdaniem urządzenie nie mogło się uszkodzić, i chyba kolega hudraulik_ miał to na myśli, do tego konkretnego przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 20.11.2012 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Tu akurat jest to nowiutkie urządzenie które pracowało tylko 4 tygodnie po czym zostało zabrudzone kurzem i kulkami styropianowymi i zostało wyłączone i czekało na serwisanta. Moim zdaniem urządzenie nie mogło się uszkodzić, i chyba kolega hudraulik_ miał to na myśli, do tego konkretnego przypadku. Ale każda taka sytuacja ma wpływ na żywotność urządzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 20.11.2012 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 (edytowane) Dajmy spokój sterownikowi. Tak sobie myślę..... szkoda, że Panasonic nie podaje wydajności grzewczej i COP dla temperatury niższej niż -15 stopni Panowie, a jak wyglądają różnice cenowe Tri 11 vs T-CAP 9 i 12 trójfazowe? Ceny katalogowe panasonica znam, pytanie ile da się z tego urwać. Edytowane 20 Listopada 2012 przez r19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 20.11.2012 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Dajmy spokój sterownikowi. Tak sobie myślę..... szkoda, że Panasonic nie podaje wydajności grzewczej i COP dla temperatury niższej niż -15 stopni Zapewne pion marketingu po publikacji takich danych odwiedzil by dzial techniczny z miotaczem ognia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturWi 20.11.2012 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 (edytowane) Panowie, a jak wyglądają różnice cenowe Tri 11 vs T-CAP 9 i 12 trójfazowe? Ceny katalogowe panasonica znam, pytanie ile da się z tego urwać. T-CAP 9kW trójfazowa jest tańsza od TRI11 Zapewne pion marketingu po publikacji takich danych odwiedzil by dzial techniczny z miotaczem ognia Czemu ? Przecież każdy decydujący się na powietrzną pompę ciepła zdaje sobie sprawę,że przy niskich temperaturach COP takiej pompy jest mniejszy. Zasadniczą kwestią jest to ile takich dni z temperaturą -20st.C w sezonie grzewczym będzie,sezon ma ok.220 dni i niech będzie,że przez 22 dni mamy non stop temperaturę -20st.C(co jest nie możliwe) a to jest raptem 10% sezonu grzewczego z COP ok.2,przez 90% sezonu pompa grzeje z COP 2,5-3,5 Różnica w rachunkach z tych 10% będzie naprawdę mikra Edytowane 20 Listopada 2012 przez ArturWi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 20.11.2012 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 (edytowane) Raczej nie nazwał bym tego tak. Dałem ciała u Pana Tyrmana z terminem więc w ramach przeprosin klient otrzymał kilka gratisów. Jeszcze trochę przed nami! Ale doceniam. Edytowane 20 Listopada 2012 przez r.tyrman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 20.11.2012 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Czemu ? Przecież każdy decydujący się na powietrzną pompę ciepła zdaje sobie sprawę,że przy niskich temperaturach COP takiej pompy jest mniejszy Myslisz ze kazdy? Moze trafiasz glownie na klientow z tego forum? Tutaj "gruntowcy" dbaja o to, zeby "powietrzaki" byli tego swiadomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 20.11.2012 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 stop temperaturę -20st.C(co jest nie możliwe) a to jest raptem 10% sezonu grzewczego z COP ok.2,przez 90% sezonu pompa grzeje z COP 2,5-3,5 Różnica w rachunkach z tych 10% będzie naprawdę mikra A jeszcze jak juz mam fachowca pod reka: Masz moze jakies ladne badania SPF dla pomp PW przy temperaturach zimowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturWi 20.11.2012 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 (edytowane) Myslisz ze kazdy? Moze trafiasz glownie na klientow z tego forum? Tutaj "gruntowcy" dbaja o to, zeby "powietrzaki" byli tego swiadomi Każdemu potencjalnemu klientowi o tym wspominam,nie tylko tym z forum Każdy dostaje ode mnie stosowne wyliczenia względem zapotrzebowania domu na ciepło. Wbrew pozorom klienci nawet spoza forum są świadomi tego,że powietrzna w niskich temperaturach dysponuje niższym COP. Powiem więcej,tylko na forum gruntowcom wychodzi DZ za parę groszy,poza forum cena kolektora poziomego jak i cena kompletnej pompy gruntowej jest kosmiczna,wiem to właśnie od klientów Nie każdy jest "pomysłowym dobromirkiem" lub nie każdego interesuje babranie się samemu przy budowie Edytowane 20 Listopada 2012 przez ArturWi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 20.11.2012 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Moje "babranie" ograniczylo sie do kilku telefonow i ruszenia tym co mam miedzy uszami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 20.11.2012 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Moje "babranie" ograniczylo sie do kilku telefonow i ruszenia tym co mam miedzy uszami. Szósty zmysł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 21.11.2012 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Szósty zmysł! Postrzegania pozazmyslowego bym w to nie mieszal. Napisalem, ze uzywalem telefonu. Nie telepatii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 21.11.2012 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Postrzegania pozazmyslowego bym w to nie mieszal. Napisalem, ze uzywalem telefonu. Nie telepatii. Nie zdajesz sobie z tego sprawy, ale on cię ratuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 21.11.2012 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Nie zdajesz sobie z tego sprawy, ale on cię ratuje. Podkrec nieco jasnosc, bo nie rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 21.11.2012 02:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Podkrec nieco jasnosc, bo nie rozumiem. Telefon telefonem, a i tak możesz trafic na totalnego ściemniacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts