hydraulik_ 21.11.2012 06:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Zęby wyczyścić urządzenie to musi być brudne:rolleyes:Pytanie - na ile brudne może być,a kiedy jest to już szkodliwe .Czyszczenie co półroku niczego nie gwarantuje.A jak do tego ma się szronienie ,w jakim stopniu jest szkodliwe .Ogranicza przepływ prze 80 % czasu pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzy 21.11.2012 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Zapewne pion marketingu po publikacji takich danych odwiedzil by dzial techniczny z miotaczem ognia Uuuu, widzę że kolega się w korporacjach obraca dokładnie tak by było. Miotaczem byłby prezes z obstawą. I Głowy by poleciały. Bo nikomu się nie opłaca aby taki raport zobaczył światło dzienne, bo na pewno istnieją takie zestawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimxxed 21.11.2012 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Tu akurat jest to nowiutkie urządzenie które pracowało tylko 4 tygodnie po czym zostało zabrudzone kurzem i kulkami styropianowymi i zostało wyłączone i czekało na serwisanta. Moim zdaniem urządzenie nie mogło się uszkodzić, i chyba kolega hudraulik_ miał to na myśli, do tego konkretnego przypadku. Ja wiem co miał na myśli hydraulik, przecież nie powiedziane jest, że każde 'brudne' urządzenie zaraz padnie, ono będzie pracowało, ale zostanie nadwyrężone. Gdyby popracowało w takim stanie przez dłuższy czas to mogło by być różnie... Pył budowlany w tym przypadu jest gorszy od zwykłego kurzu. Gduy na domu nie ma elewacji, nauczeni doświadczeniem podczas montażu mówimy klientowi o tym, że jak będzie robiona elewacja trzeba wóczas jednostkę zabezpieczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 21.11.2012 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Ja wiem co miał na myśli hydraulik, przecież nie powiedziane jest, że każde 'brudne' urządzenie zaraz padnie, ono będzie pracowało, ale zostanie nadwyrężone. Gdyby popracowało w takim stanie przez dłuższy czas to mogło by być różnie... Pył budowlany w tym przypadu jest gorszy od zwykłego kurzu. Gduy na domu nie ma elewacji, nauczeni doświadczeniem podczas montażu mówimy klientowi o tym, że jak będzie robiona elewacja trzeba wóczas jednostkę zabezpieczyć Mówiłem mówiłem ale wyszło jak wyszło.. W poniedziałek go podpinamy na nowo... A Panów od elewacji bardzo ale to bardzo pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 21.11.2012 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 r19 jak nie urwiesz na atlanticu 40% to nie kupuj panasonica nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.11.2012 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Zasadniczą kwestią jest to ile takich dni z temperaturą -20st.C w sezonie grzewczym będzie,sezon ma ok.220 dni i niech będzie,że przez 22 dni mamy non stop temperaturę -20st.C(co jest nie możliwe) a to jest raptem 10% sezonu grzewczego z COP ok.2,przez 90% sezonu pompa grzeje z COP 2,5-3,5 Różnica w rachunkach z tych 10% będzie naprawdę mikra Miki!!! Zakładając, że moja gruntowa przez okres 22 dni pracuję przez pełną dobę, to zużywa nie 10% a 25%!!! całego rocznego zużycia i to z COP w okolicach 4!!! Nie stosuj kreatywnej matematyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 21.11.2012 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Miki!!! Zakładając, że moja gruntowa przez okres 22 dni pracuję przez pełną dobę, to zużywa nie 10% a 25%!!! całego rocznego zużycia i to z COP w okolicach 4!!! Nie stosuj kreatywnej matematyki. Ale o co ci chodzi ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.11.2012 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Ale o co ci chodzi ??? O to, że napisałeś ze 22 dni to tylko 10% okresu grzewczego. Tu zgoda, tyle ze te 22 dni to 25%(!!!) zużycia rocznego(!) i to przy PC gruntowej i COP 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 21.11.2012 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 To nie miki tylko Artur chociaż to już jedno ciało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 21.11.2012 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 O to, że napisałeś ze 22 dni to tylko 10% okresu grzewczego. Tu zgoda, tyle ze te 22 dni to 25%(!!!) zużycia rocznego(!) i to przy PC gruntowej i COP 4. Ale ty się naucz czytać a nie pisz z automatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.11.2012 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Przy COP2 może to być niemal połowa (warunek, że pozostałe 50% to COP 4). Przy dość zmiennym COP pompy powietrznej, pewnie to będzie w okolicach 1/3 rocznego zużycia. To dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.11.2012 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Ale ty się naucz czytać a nie pisz z automatu Ja po prostu wiem w jakim celu pominąłeś % zużycia rocznego w tym czasie. Później ludzie na forum i nie tylko głupoty gadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 21.11.2012 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 ależ się czepiacie detali wg mnie PC PW to dobra alternatywa dla PC gruntowej, jak ktoś chce wydać mniej za PC lub/i nie ma warunków na kolektor poziomy lub nie chce rozwalać sobie ogródka to PC powietrzna będzie dobrym wyborem. a ten 1-2 tyg temperatury po -20C - -15C spokojnie sie przeboleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.11.2012 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 ależ się czepiacie detali wg mnie PC PW to dobra alternatywa dla PC gruntowej, jak ktoś chce wydać mniej za PC lub/i nie ma warunków na kolektor poziomy lub nie chce rozwalać sobie ogródka to PC powietrzna będzie dobrym wyborem. a ten 1-2 tyg temperatury po -20C - -15C spokojnie sie przeboleje. Całkowita zgoda, tylko bądźmy precyzyjni i uczciwi z tym zachwalaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 21.11.2012 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Ja po prostu wiem w jakim celu pominąłeś % zużycia rocznego w tym czasie. Później ludzie na forum i nie tylko głupoty gadają. Ale to nie ja podałem a ty do mnie pijesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.11.2012 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Ale to nie ja podałem a ty do mnie pijesz A fakt, logo mnie zmyliło. Ale tutaj akurat, jak najbardziej powinna być odpowiedzialność wspólna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 21.11.2012 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 choć dom ogrzewam powietrzną to drugi raz brałbym gruntową [ale max za 30-32 tyś zł]jak popatrze na kombinowanie z taryfami to mam mieszane uczucia przy gruntowej w przeciw, do pow prawie optymalnie wykorzystujemy 2 taryfy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 21.11.2012 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 paradoksalnie przy moim domu lepiej chyba wziąść ogrzewanie elektr i jechać wyłąćznie na 2 taryfieale problem jest jeszcze z cwu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 21.11.2012 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 A fakt, logo mnie zmyliło. Ale tutaj akurat, jak najbardziej powinna być odpowiedzialność wspólna Napisałem Ci o tym kilka postów niżej ale nie załapałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.11.2012 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Napisałem Ci o tym kilka postów niżej ale nie załapałeś Przeoczyłem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts