Dudi1978 05.12.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Co sądzicie o zakupie takiej pompy? Czy informacje o zużyciu energii na poziomie 60zł dla 4 osob jest mozliwy?Jest to na pewno wygoda za którą się płaci. Macie jakieś sprawdzone źródło faktycznego poboru prądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 05.12.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Ta jest przyzwoita http://www.atlantic-polska.pl/nasze_produkty/energie_odnawialne/explorer/ Faktycznie,zapomniałem o niej Uuuuuuuu, sepy juz kraza. PS. Piekny zer. Dodatkowo Artur udajacy "zwyklego" forumowicza. Barawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 05.12.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Dodatkowo Artur udajacy "zwyklego" forumowicza. Barawo! Zwykły forumowicz zaproponował zwykłe pompy Ale skucha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 05.12.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Spoko Pyxis wie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 05.12.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Spoko Pyxis wie lepiej Myslalem juz, ze sie tylko "ogon" odzezwal, ale jest oto i "glowa". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 05.12.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Oj Pixi pixi jaka ze mnie głowa bardziej ręce które to wszystko budują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 06.12.2012 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 Nie znałem tego wątku, a że fachowcy od kotłów nie chcą udzielać informacji na temat pomp ciepła to nic nie poradzę. To tak jak podzielić mechanika samochodowego na tego co zmienia klocki i co zmienia olej. Pytac kotlarzy o PC to tak jakby spytac mechanika samochodowego o budowę odrzutowca. Ja po 10 latach z węglem chcę już odpoczywac po nim do końca zycia. A teraz w temacie: PC-PW do CWU to dobre i ekonomicznie uzasadnione rozwiązanie. Przeglądaj całe forum a dowiesz się wszystkiego. Są tu wątki dotyczące PC doCWU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 06.12.2012 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 PC-PW do CWU to dobre i ekonomicznie uzasadnione rozwiązanie. Nie dla każdego, są przypadki gdzie taki sposób na cwu jest ekonomicznie nieuzasadniony, głównie zależy to od aktualnych dostępnych nośników energii i zapotrzebowania na cwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 06.12.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 olałem jakieś lepsze temp dziennez 4 h rozszerzylem do8hpo dzisiejszym ranku -10pompa chodzila na 30-16% modulacji zasilanie 27-28 stopnii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 07.12.2012 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Tak sobie oglądam tabelę zależności cop od temperatury dla Tri 11 i zaciekawiła mnie jedna rzecz.Dla temp. zasilania 35 stopni:Temp. zewn. 7 stopni - cop wynosi 4,46Temp. zewn. 6 stopni - cop wynosi 3,86Różnica: 0,6 (!!!)Temp. zewn. 5 stopni - cop wynosi 3,40Dalej wraz ze spadkiem temperatury zewn. zmiany cop nie są już takie duże.Dla przykładu:Temp. zewn. 0 stopni - cop wynosi 3,15Temp. zewn. -11 stopni - cop wynosi 2,57 Co takiego dzieje się miedzy +7 a +5 stopni, że powoduje duży, bo prawie o 1 spadek cop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 07.12.2012 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Ja też mam pytanie. Pewnie pojawiło się już w wątku, ale najwidoczniej umknęło mojej uwadze. Chodzi mi o różnice pompy trójfazowej i jednofazowej. Jakby ktoś mógł to wyjasnić, byłoby mi miło. Np. dwie pompy, 9kW, ale jedna trójfazowa, a druga jednofazowa - jakie będą różnice w uzytkowaniu? Jakie plusy i minusy tych dwóch typów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 07.12.2012 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Ja też mam pytanie. Pewnie pojawiło się już w wątku, ale najwidoczniej umknęło mojej uwadze. Chodzi mi o różnice pompy trójfazowej i jednofazowej. Jakby ktoś mógł to wyjasnić, byłoby mi miło. Np. dwie pompy, 9kW, ale jedna trójfazowa, a druga jednofazowa - jakie będą różnice w uzytkowaniu? Jakie plusy i minusy tych dwóch typów? Np firma daikin ma pompy jedno i trzyfazowe .O identycznych parametrach. Trójfazowa pozwala na równomierne obciążenie faz i nic więcej Firma Atlantic ma pompy jednofazowe i trzy fazowe ,ale to są różne urządzenia .nie można ich porównywać .. To tak jak kuchenka jedno i trzy fazowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 07.12.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 TRI 16 dom wiecie jaki i jakie realia. listopad 859 droga i 652 kWh tania obleci a na dzis juz jest 411 i 301 wciaz czekam na COS ... Miki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 07.12.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Wiem na co Myślę że w czwartek muszę wpaść na kawę - jak ekspres na dole u dziadków jest sprawny A co chcesz zrobić z tą T75??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 07.12.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 nie wiem co z 'TA" zrobisz. ta "ONA'" jest Twoja . ja czekam od ..... do dzis na moja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 07.12.2012 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 No to będzie moja Jak to dwuznacznie zabrzmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 07.12.2012 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Co takiego dzieje się miedzy +7 a +5 stopni, że powoduje duży, bo prawie o 1 spadek cop? Odpowiedzia moze byc przebieg toretycznej maksymalnej sprawnosci pompy ciepla. Zaleznosc nie jest liniowa. Przypomina hiperbole ze wszystkimi dalszymi konsekwencjami ktore podales cytujac parametry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 07.12.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 brzmi jak brzmi. wg mnie jest faktem. tak czy owak. kiedy ??? No to będzie moja Jak to dwuznacznie zabrzmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 07.12.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 brzmi jak brzmi. wg mnie jest faktem. tak czy owak. kiedy ??? sprawdź priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 07.12.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 nom bylem. powinnismy miec tajemice jakowes ? eee .. zle by to debrali forumowicze wszakze. no co Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts