hydraulik_ 09.12.2012 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 A przepraszam jakoś ja robiłem poprawki więc napisałem.. Skasowałem ich po kosztach Zapłacili kupę kasy za pompę a ona nie działała więc jakoś nie miałem sumienia pójść po cenniku katalogowym To często i tak sie zwraca:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 09.12.2012 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 No fakt ale ostatnio ( 3 miesiące ) miałem kilka uruchomień pomp ciepła dla firm zewnętrznych nie tylko Atlantic-a ale także innych i co druga pompa do poprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 09.12.2012 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 mam od wczoraj podobny problem/odczucia jak Kasia&Krzysiek .. co prawda grzejniki a nie podlogowka natomiast podobne objawy, Nagle osoiagniecie temp. 23* stalo sie problemem a rano w jednym pokoju gdzie zawsze bylo ponad 23* temp. spadla ponizej 20*Dosc mocno podnioslem krzywa z 1.30 teraz nawet na 1.60 i kicha ...Powiadacie, ze podgrzewanie CWU za czeste moze miec wplyw ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 09.12.2012 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 (edytowane) dzisiejsza doba zamknie się w 12kwh temp -4 noc -9 i 20,5-21 jednostkę zewnętrzną mogę lekko przestawić pod nią znajdowałaby się rewizja od kanalizyjakbym dał okolo 20-25 cm przewód fi 20 i ten przewód docieplił wełną[a może czyms innym ?]co myślicie o tym? Edytowane 9 Grudnia 2012 przez malux20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 09.12.2012 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 mam od wczoraj podobny problem/odczucia jak Kasia&Krzysiek .. co prawda grzejniki a nie podlogowka natomiast podobne objawy, Nagle osoiagniecie temp. 23* stalo sie problemem a rano w jednym pokoju gdzie zawsze bylo ponad 23* temp. spadla ponizej 20* Dosc mocno podnioslem krzywa z 1.30 teraz nawet na 1.60 i kicha ... Powiadacie, ze podgrzewanie CWU za czeste moze miec wplyw ? Wyłącz cyrkulację cwu Sprawdź czy PC osiąga temperaturę wyliczoną .Wyłącz na ten czas przygotowanie cwu np na 1 h Czasem uruchamianie podgrzewu cwu co pół godziny spowoduje ,że pc pracuje tylko 10 min na co z bardzo ograniczoną mocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 09.12.2012 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Wyłącz cyrkulację cwu Sprawdź czy PC osiąga temperaturę wyliczoną .Wyłącz na ten czas przygotowanie cwu np na 1 h Czasem uruchamianie podgrzewu cwu co pół godziny spowoduje ,że pc pracuje tylko 10 min na co z bardzo ograniczoną mocą nie mam cyrkulacji CWU ok wylacze grzanie wody. Temp. wylicozna ? masz na mysli temp. zadana na zasilaniu ? jesli o tym mowa to niestety nie osiaga wlasnie tejze temp. roznica wynosi nawet i 10* w dol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 09.12.2012 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Jakie masz zapotrzebowanie?Czy montaż fachowy? próżnia i. t. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 09.12.2012 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Oj próżnia była robiona bardzo długo bo zasiedziałem na kawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zigobar 09.12.2012 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 (edytowane) Magnolia18Ile godzin/dobę PC pracuje (przy obecnych niskich temperaturach)?Ile kWh/dobę zużywa?Jakie temperatury GZ (przy pracy z grzejnikami)?Przypomnij, jaką powierzchnię ogrzewasz. Edytowane 9 Grudnia 2012 przez Zigobar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 09.12.2012 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 MIKI to przejmij problem jak znasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 09.12.2012 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Magnolia18 Ile godzin/dobę PC pracuje (przy obecnych niskich temperaturach)? Ile kWh/dobę zużywa? Jakie temperatury GZ (przy pracy z grzejnikami)? Przypomnij, jaką powierzchnię ogrzewasz. To inwerter pracuje ciągle ,z modulacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 09.12.2012 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 No w czwartek jadę na serwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 09.12.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 wylaczylem CWU, wyraznej poprawy na razie nie widac ... temp. zasilania dociaga do 50-51* i ... defrost active i dupa blada :|2T pseudogroszku pewnie natrzasa sie ze mnie i czeka na swoje 5 minut ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 09.12.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Myślę że po czwartkowej wizycie się wszystko wyjaśni Bez stresu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 09.12.2012 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 wylaczylem CWU, wyraznej poprawy na razie nie widac ... temp. zasilania dociaga do 50-51* i ... defrost active i dupa blada :| 2T pseudogroszku pewnie natrzasa sie ze mnie i czeka na swoje 5 minut ;/ To ile ty chcesz dla -10 C Tyle to przy -20 C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
husky03 09.12.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 (edytowane) Witam, my zdecydowaliśmy sie na powietrzna pompę ciepla zakladajac, ze w najchłodniejsze dni bufor będziemy ladowac kominkiem z plaszczem wodnym, a do -10 pompa miałaby nam zapewnić bez obslugowe i w miarę tanie grzanie. byliśmy w miare spokojni spotykając się z opiniami, ze ta pompa powinna pociagnąć nawet przy -20. Teraz kiedy przyszly pierwsze przymrozki mamy rowniez pierwsze problemy i lekkie zalamanie. Dom mamy 160 m2 z czego 54m2 stanowi piwnica. Podlogowkę w piwnicy polozyliśmy latem i daliśmy na niej sprawdzić się pompie. Wszystko bylo super. I wszelkie lekkie przymrozki nie wplywaly na zmiane temperatury wewnątrz. Problemy zaczely sie w momencie kiedy położylismy posadzke na dwoch wyzszych kondygnacjach i wylaliśmy na nich posadzki. Było to gdzies z 6 tyg temu. Dwa tygodnie temu zaczelismy je grzać i tu pompa siadla. Kompletne nie była w stanie pociągnąć ogrzewania. Temperatura na buforze spadla do 20C i za nic nei mogla podskoczyć już wyżej. Robilem kombinacje z podgzrewaniem samego bufora i owszem pompa dawala rade, ale jakos tak slabo, ale moze to bledne wrazenie. Jak odlaczyłem grzanie bufora CWU to zaczely mi wyskakiwac błędy "ADD HEAT OVER OR WATER FLOW TROUBLE". Pierwsze co zrobiliśmy to sprawdzilismy, czy pompa nei jest zapowietrzona. Jak sie okazalo, ze nie to dodalem grzalkę elektryczną, ale dalej jest problem. Gdzie jeszcze można szukać przyczyny tego bledu? Ogolnie jakby z brakiem wydajności na chwile obecną sie pogodziłem tłumacząc to sobie może jeszcze mokrymi posadzkami i nei do konca ocieplonym domem, choć w zasadzie to brakuje mi tylko obicia ścian boazeria i koncowka odizolowania i tak ocieplonego strychu od kondygnacji mieszkalnych. Poki co na scianach wisi 30 cm wełny 0,39. Za wszelkie wskazowki bardzo dziękuje. Pompa to 9 KW + grzalka elektryczna 3KW. Bufor CWU 250l laduje bardzo sprawnie. Bufor CO ma 1000l. Dom jest z bali 20cm, tak więc jedyne prace mokre to była piwnica, aktualnie sucha jak pieprz, i te swieże posadzki u gory. Edytowane 9 Grudnia 2012 przez husky03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 09.12.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 masz buderusa?a wiesz ile chałupa ma brać kwh? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 09.12.2012 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 (edytowane) Coś o pompie typ producent Czyściłeś filtry Edytowane 9 Grudnia 2012 przez hydraulik_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 09.12.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 To już wygląda na małą epidemię.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 09.12.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 coś w tym jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts