miki121 12.12.2012 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 zastanawiając się nad wyborem ogrzewania trafiłam tutaj. Myślę o miki121/ArturWi ale ciekawi mnie ostatnio dość częste narzekania na ich przyjazdy i obiecywania Szymek98 nie odpisujesz na priv więc zapytam tutaj. Twoja awaria to zanieczyszczenia jednostki zewnętrznej 2 miesiące temu tak? miki121 to twój instalator i co od tamtej pory nie chcesz aby on Ci ją naprawił tzn nie chcesz zapłacić (wywnioskowałam po poście miki121) a zastanawiasz się czy mróz nie zniszczył Ci ogrzewania? Czy może to właśnie miki121 przez taki okres Cię zbywa. Magnolia18 też ma problem ale jego instalacja działa tylko nie do końca dobrze. chcialbympompe nie może się doczekać na niego ale to nie pilne r.tyrman też miał problemy ale chyba już wszystko ok Boję się że jak wybiorę złego instalatora to mogę mieć problem Drogi UNIM dla jasności u Szymka to nie awaria a bezmyślność budowlańców. Po drugie awarie wynikające z nie naszej winny też usuwam napisz np do: Pitera719 który kupił uszkodzony przewód i nie z Naszej winy nie można było uruchomić pompy ciepła może powiedzieć czy zapłacił cokolwiek za dodatkowy przyjazd. Kolejna klientka z Łodzi może ci powiedzieć że przy uszkodzonym kablu i mojej podróży do nich 300km w dwie strony nie zapłacił złotówki. I mógłby tak non stop. U Pana Tyrmana oczywiście że się spóźniłem i ale w ramach przeprosin otrzymał od Nas pilota T78 oraz dodatkowo przerobiliśmy filtry z podejściem wody oraz nie wspomnę o awarii pękniętej rury Ale tu nie chodzi o to aby komuś wypominać bo wszystkie pompy pracują poprawnie co do pompy Magnoli18 to myślę że po jutrzejszym dniu sprawa sam się rozejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 12.12.2012 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Wczoraj byl Miki i uzupelnial gaz i sprawdzal czy nie ucieka sobie gdzies, wsio OK. Przy okazji pudlo zostalo wylaczone czyli jakby reset .. Czekam na male info od Miska i zaraz po nim uskutecznie jeszcze jedna opcje. Efekt podam jutro po zaobserwowaniu czy to cokolwiek dalo. Promise Nie uzupełnił a wymienił aby mieć pewność czy to nie jest ten powód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 12.12.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Co do całej sytuacji opisywanej przez przez Magnolie18 i kolegów z forum to chciałbym wyjaśnić kilka szczegółów o których chyba nikt nie piszę ani nikt nie pomyślał Po pierwsze pompa TRI Atlantica może współpracować spokojnie z grzejnikami a wmawianie że ona się nie nadaje tylko HT to trochę naciągana sytuacja. Po drugie wiem że Magnolia18 się z tym nie zgadza ale po konsultacji z kilkoma kolegami serwisantami i użytkownikami pomp ciepła P-W otrzymałem kilka informacji że na rejonie śląska, dolnegośląska i małopolski kilka pomp przez ostatnich kilka dni się tak zachowuje i nie tylko Atlantic ale także inne pompki też. Oczywiście dotyczy to pomp pracujących na wysokim parametrze zasialnia I jak myślę to te pompy nie są wszystkie "zepsute" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
unim 12.12.2012 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 (edytowane) Drogi UNIM dla jasności u Szymka to nie awaria a bezmyślność budowlańców. Po drugie awarie wynikające z nie naszej winny też usuwam napisz np do: Pitera719 który kupił uszkodzony przewód i nie z Naszej winy nie można było uruchomić pompy ciepła może powiedzieć czy zapłacił cokolwiek za dodatkowy przyjazd. Kolejna klientka z Łodzi może ci powiedzieć że przy uszkodzonym kablu i mojej podróży do nich 300km w dwie strony nie zapłacił złotówki. I mógłby tak non stop. U Pana Tyrmana oczywiście że się spóźniłem i ale w ramach przeprosin otrzymał od Nas pilota T78 oraz dodatkowo przerobiliśmy filtry z podejściem wody oraz nie wspomnę o awarii pękniętej rury Ale tu nie chodzi o to aby komuś wypominać bo wszystkie pompy pracują poprawnie co do pompy Magnoli18 to myślę że po jutrzejszym dniu sprawa sam się rozejdzie Dziękuję za niki oczywiście skonsultuję bo wiem z doświadczenia że najważniejszy jest SZYBKI I BEZPROBLEMOWY SERWIS NIEZALEŻNY OD PRZYCZYNY. A możesz mi odpowiedzieć na drugie pytanie właśnie o serwis co zadawałam później? Edytowane 12 Grudnia 2012 przez unim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 12.12.2012 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 (edytowane) czyli jaka niby te pompe ? ta zamontowana u mnie jest w stanie podac dosc wysokie temp. na instalacje, te 50-53* na zasilaniu jest dla mnie OK jak nie bylo defrostow nie mialem problemu aby uzyskiwac po 23-24* i bylo minus 5* za oknem za dnia ( kilka dni temu ) np taka http://www.blog.karbon.com.pl/pc-powietrzna/daikin-altherma-ht-modernizacja-kotlowni-na-propan/, daje na wyjściu nawet 80*, to jest pompa pod grzejniki min. a co do temperatury, każdy lubi co innego, ja też wolę 22-23* ale żona ... i jeszcze jeden link http://www.karbon.com.pl/index.php/aktulanoci/347-pompa-ciepa-altherma-ht.. jak widać altherma HT daje temp do 80* a nie 55-60* Edytowane 12 Grudnia 2012 przez 1igor1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturWi 12.12.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 (edytowane) A możesz mi odpowiedzieć na drugie pytanie właśnie o serwis co zadawałam później? W umowie jest punkt,że po zgłoszeniu usterki jesteśmy u klienta po max.48h jeśli będzie to awaria wymagająca mechanicznej naprawy,jeśli "awaria" dotyczy jedynie zmiany krzywej grzewczej,bo takie zgłoszenia też mieliśmy jako awaryjne wymagające przyjazdu,to kontakt telefoniczny z klientem wystarczy w celu instruowania jak poradzić sobie ze zmianą tejże krzywej grzewczej. Edytowane 12 Grudnia 2012 przez ArturWi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 12.12.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Dziękuję za niki oczywiście skonsultuję bo wiem z doświadczenia że najważniejszy jest SZYBKI I BEZPROBLEMOWY SERWIS NIEZALEŻNY OD PRZYCZYNY. A możesz mi odpowiedzieć na drugie pytanie właśnie o serwis co zadawałam później? Ogólnie pompy ciepła sam z siebie rzadko się psują... Większość awarii to montaż i czynnik ludzki Serwis pompy jest wykonywany raz do roku i to jest przez 5 lat gwarancji. Jeżeli chodzi o awarię zazwyczaj staram się usunąć w ciągu dnia lub dwóch - jeżeli jest to awaria która powoduję brak możliwości eksploatacji. Jeżeli awaria jest z winny klienta lub osób trzecich klient płaci za serwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 12.12.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Ja bym mu reseta zrobił z menu na wszelki wypadek. A co z tą wersją softu? Chciałem porównać z moja. Ja mam 02.9 taki wlasnie mam 02.9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 12.12.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Nie uzupełnił a wymienił aby mieć pewność czy to nie jest ten powód no fakt, niby szczegol ale wazny. niniejszym oswiadczam, iz gaz zostal wymieniony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 12.12.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 np taka http://www.blog.karbon.com.pl/pc-powietrzna/daikin-altherma-ht-modernizacja-kotlowni-na-propan/, daje na wyjściu nawet 80*, to jest pompa pod grzejniki min. a co do temperatury, każdy lubi co innego, ja też wolę 22-23* ale żona ... i jeszcze jeden link http://www.karbon.com.pl/index.php/aktulanoci/347-pompa-ciepa-altherma-ht.. jak widać altherma HT daje temp do 80* a nie 55-60* niestety gruntowki odpadly w przedbiegach, jakbym zryl ogrod to rownie dobrze moglbym w nim zamieszkac albo i pod mostem. Poza tym mi tez szkoda by go bylo. Dlatego jedynym branym pod uwage rozwiazaniem byla PCi P-W. Dodam, iz poza tym okresem obecnym defrostowym, jestem zadowolony z MOJEJ TRi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 12.12.2012 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 I będziesz nadal bo będę kopał tak długo aż wykopię Po za tym gdzie ja bym się załapał na tak dobry kapuśniak jak u twojej teściowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 12.12.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 niestety gruntowki odpadly w przedbiegach, jakbym zryl ogrod to rownie dobrze moglbym w nim zamieszkac albo i pod mostem. Poza tym mi tez szkoda by go bylo. Dlatego jedynym branym pod uwage rozwiazaniem byla PCi P-W. Dodam, iz poza tym okresem obecnym defrostowym, jestem zadowolony z MOJEJ TRi ale to nie jest gruntówka tylko POWIETRZNA !!! tu masz jeszcze jeden link http://www.karbon.com.pl/index.php/pompy-ciepa/14-powietrzne/74-pompa-ciepa-daikin-altherma-ht-wersja-wysokotemperaturowa.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
unim 12.12.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Jak zwał tak zwał czy to awaria a czy bezmyślność ale zainteresował mnie temat bo był rozwinięty przez hydraulik a mianowicie mieszkam na terenie gdzie w czasie letnim są żniwa i pełno pyłku brudu i innych ustrojów i jeśli będę miała problemy z tą pompą bo się zabrudzi a mój serwis będzie mi naprawiał 2 miesiące to przecież od razu do sądu z nim:) Ale jeśli 48 godzin w praktyce również to miło słyszeć. A za opieszałość prezenty P.S. a czy u Szymka po naprawie działa wszystko dobrze? Bo wspominał coś o mrozach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 12.12.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 U Szynka serwis będzie dopiero w sobotę bo poza serwisem Pan Szymek chce inne dodatkowe rzeczy - dołożyć grzejnik w piwnicy, odkurzacz itp. Więc musi tam jechać ekipa a nie serwisant a oni dopiero w sobotę będą mieli wolny czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 12.12.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 (edytowane) I będziesz nadal bo będę kopał tak długo aż wykopię Po za tym gdzie ja bym się załapał na tak dobry kapuśniak jak u twojej teściowej hehe, no teraz to lizusostwem pojechales zrobimy jutro ten myk i zobaczymy co to da, dzis i jutro ma nieco dawac chlodem u nas a od piatku podobno odwilz idzie czyli wg Waszej nomenklatury pogoda przejsciowo-wilgotna :> strach sie bac ... nawet sie napic nie mozna bo czlek zamarznie w swoim boksie Edytowane 12 Grudnia 2012 przez Magnolia18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 12.12.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 ale to nie jest gruntówka tylko POWIETRZNA !!! tu masz jeszcze jeden link http://www.karbon.com.pl/index.php/pompy-ciepa/14-powietrzne/74-pompa-ciepa-daikin-altherma-ht-wersja-wysokotemperaturowa.html teraz to i tak po ptokach, przeca nie kupie 'SE' kolejnej zabawki za ... wlasnie ile te cudenko kosztuje ? a dwa skoro da rade 'zrobic' wode do 80* ( nawet na kotle tyle nie mialem, max 45* jak zaworu nie mialem i wtedy mozna bylo sie ugotowac w domu ) to ciekawe ile to monstrum zezre cyferek z licznika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 12.12.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 hehe, no teraz to lizusostwem pojechales zrobimy jutro ten myk i zobaczymy co to da, dzis i jutro ma nieco dawac chlodem u nas a od piatku podobno odwilz idzie czyli wg Waszej nomenklatury pogoda przejsciowo-wilgotna :> strach sie bac ... nawet sie napic nie mozna bo czlek zamarznie w swoim boksie Ty Mariusz a ten kapuśniak ci nie smakuje??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 12.12.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Co do całej sytuacji opisywanej przez przez Magnolie18 i kolegów z forum to chciałbym wyjaśnić kilka szczegółów o których chyba nikt nie piszę ani nikt nie pomyślał Po pierwsze pompa TRI Atlantica może współpracować spokojnie z grzejnikami a wmawianie że ona się nie nadaje tylko HT to trochę naciągana sytuacja. Po drugie wiem że Magnolia18 się z tym nie zgadza ale po konsultacji z kilkoma kolegami serwisantami i użytkownikami pomp ciepła P-W otrzymałem kilka informacji że na rejonie śląska, dolnegośląska i małopolski kilka pomp przez ostatnich kilka dni się tak zachowuje i nie tylko Atlantic ale także inne pompki też. Oczywiście dotyczy to pomp pracujących na wysokim parametrze zasialnia I jak myślę to te pompy nie są wszystkie "zepsute" Myślisz że nie są zepsute , tylko dziwnie się zachowują, a może te Atlantici nie są takie rewelacyjne. Bo mój chinol działa bez zarzutu, a taki bee bo chiński, bee bo duużo tańszy niż Atlantic, tańszy w zakupie i eksploatacji, no ale ogólnie beee bo chiński, nie ma serwisu ( ALE TEŻ GO DO NICZEGO NIE POTRZEBUJE} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 12.12.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 poczytaj sobie z pierwszego linka, tam sa przybliżone koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 12.12.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 teraz to i tak po ptokach, przeca nie kupie 'SE' kolejnej zabawki za ... wlasnie ile te cudenko kosztuje ? a dwa skoro da rade 'zrobic' wode do 80* ( nawet na kotle tyle nie mialem, max 45* jak zaworu nie mialem i wtedy mozna bylo sie ugotowac w domu ) to ciekawe ile to monstrum zezre cyferek z licznika ? Zestaw agregat 16kW jednostka wewnętrzna i zbiornik katalog około 48000tyś netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts