malux20 14.12.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 (edytowane) artur no i dobrze Edytowane 14 Grudnia 2012 przez malux20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 14.12.2012 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 foto masz rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturWi 14.12.2012 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 eee powoli. wyrazac sie powinno precyzyjnie, Michas rozpoczynajac co ? ... Od 28.08.2012 roku zostałem współudziałowcem w spółce "Ciepły Dom" sp.z o.o,aczkolwiek to nie zmienia faktu,że jako inwestor aktualnie budujący dom zmieniłem diametralnie poglądy na wsio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 14.12.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Po pierwsze Pompy ciepła PW czy to będzie DAIKIN, ATLANTIC, PANASONIC czy ME to bardzo podobne urządzenie i technologia ta sam każdy kto chce kupuje na co go stać Po drugie Atlantic nie ma żadnego czasowego "DEFROST-a" Defrost działa w oparciu o termistory mierzące temperaturę w urządzeniu i na tej podstawie wyliczany jest czas pomiędzy odszranianiem i to kiedy on jest potrzebny a kiedy nie Po trzecie U Naszego Magnolii spędziłem kilkanaście godzin sprawdzając instalację krok po kroku i eliminując - wykluczając każdy kolejny element układanki Taki serwis full wersja Po wszystkich możliwych krokach pompa nadal miała odszranianie tak jak w zegarku i na samym końcu wpadł nam pomysł że może to jednak termistor się rozjechał i bingo Okazało się że termistor nr 23 się wysypał = prozaiczny ale tak rzadki błąd - nigdy jeszcze go nie miałem że aż trudno uwierzyć W wekeend zostanie wymieniony termistor i temat pójdzie do pamięci że taki prosty termistorek może narobić tyle bałaganu i stresu u serwisant i użytkownika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 14.12.2012 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 to troszkę długo szperałeś tu jako śpioch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 14.12.2012 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Prawda i nieprawda. Prawda, bo prawa pana Carnota nikt nie przeskoczy, a nieprawda, bo urządzenia działające w oparciu o to zjawisko mogą być lepiej, lub gorzej sterowane. Jak na przykład sterowanie defrostami w Atlanticu, czy np Daikinie. po to sie rejestrowales by to oznajmic? wiemy juz to. po co siejesz wicher. ze mi wbijasz CUS nie wsponme *CUS. tu gwozdz, szpilka, to cus co we loodooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 14.12.2012 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Na razie mamy twoje przypuszczenie przeciw schematowi przytoczonemu przez clarnet. A firma Atlantic ma jak rozumiem zarówno użytkowników jak i własnych serwisantów głęboko w d...ie i nie udostępnia dokładnej dokumentacji? Trochę przesadziłeś Nie ma mnie w d...ie.. Mam pełną dokumentacją łącznie z dokumentacją ustawień OEM Fakt że duża ilość dtr-ek jest w języku innym niż ojczysty ale trzeba dać sobie radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturWi 14.12.2012 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Prawda i nieprawda. Prawda, bo prawa pana Carnota nikt nie przeskoczy, a nieprawda, bo urządzenia działające w oparciu o to zjawisko mogą być lepiej, lub gorzej sterowane. Jak na przykład sterowanie defrostami w Atlanticu, czy np Daikinie. Ktoś kogoś wprowadził w błąd,być może nie zamierzenie a być może... Atlantic nie ma żadnego czasowego "DEFROST-a" Defrost działa w oparciu o termistory mierzące temperaturę w urządzeniu i na tej podstawie wyliczany jest czas pomiędzy odszranianiem i to kiedy on jest potrzebny a kiedy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 14.12.2012 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 (edytowane) po to sie rejestrowales by to oznajmic? wiemy juz to. po co siejesz wicher. ze mi wbijasz CUS nie wsponme *CUS. tu gwozdz, szpilka, to cus co we loodooo Za dużo piwa wypiłeś ? Albo masz problemy ze wzrokiem ? A już pomijaąc to niezrozumiałe dla mnie zdanie związane z "rejestrowaniem się", to czyż napisałem nieprawdę ? I żadne CUS w twoim kierunku, tylko stwierdzenie faktu (może ktoś skorzysta) Edytowane 14 Grudnia 2012 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 14.12.2012 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Chińska pompa jest beee i koniec. Przyjmijmy raz na zawsze takie stanowisko. Bo jbloch zaraz znowu po raz nty z tym wyjedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 14.12.2012 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Ktoś kogoś wprowadził w błąd,być może nie zamierzenie a być może... No to jakiś oficjelny dokument rozwiązałby sprawę, kto wprowadza w błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 14.12.2012 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 [quote=miki121;5681944 W wekeend zostanie wymieniony termistor i temat pójdzie do pamięci że taki prosty termistorek może narobić tyle bałaganu i stresu u serwisant i użytkownika Nie potwiedzam ale tez i Nie zaprzeczam i prosze nie wyciagc z tego zadnych wnioskow Pelna relacje zdam po wszystkim. Howgh ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 14.12.2012 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Trochę przesadziłeś Nie ma mnie w d...ie.. Mam pełną dokumentacją łącznie z dokumentacją ustawień OEM Fakt że duża ilość dtr-ek jest w języku innym niż ojczysty ale trzeba dać sobie radę tez nie dostales kodu do OEM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 14.12.2012 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 tez nie dostales kodu do OEM? Dostałem ale zawsze go zapominam A ty jak mniemam zapamiętałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 14.12.2012 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Za dużo piwa wypiłeś ? Albo masz problemy ze wzrokiem ? A już pomijaąc to niezrozumiałe dla mnie zdanie związane z "rejestrowaniem się", to czyż napisałem nieprawdę ? I żadne CUS w twoim kierunku, tylko stwierdzenie faktu (może ktoś skorzysta) Mea Culpa. Fakt. To ze wzrok to jedno a ipiwo drugie. Wybaczysz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 14.12.2012 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Chińska pompa jest beee i koniec. Przyjmijmy raz na zawsze takie stanowisko. Bo jbloch zaraz znowu po raz nty z tym wyjedzie No ba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 14.12.2012 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Mea Culpa. Fakt. To ze wzrok to jedno a ipiwo drugie. Wybaczysz ? no problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 14.12.2012 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 (edytowane) Dostałem ale zawsze go zapominam A ty jak mniemam zapamiętałeś drogi Michasiu, ja go pamietam, tudziez jego wszelkie zmiany i zawsze sluze pomoca jakby CI panowie z Atlantica zapomnieli. Oni tez sie szybko krusza, poza Panem Slawkiem "Wilgotnosc'..nazwiska nie podam Edytowane 14 Grudnia 2012 przez Magnolia18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 14.12.2012 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 drogi Michasiu, ja go pamietam, tudziez jego wszelkie zmiany i zawsze sluze pomoca jakby CI panowie z Atlantica zapomnieli. Oni tez sie szybko krusza, poza Panem Slawkiem "Wilgotnosc' .. 142 A ja mam chyba 40 kodów do różnych urządzeń i producentów i czasami muszę iść do kalendarza a jak mi się nie chcę to porostu dzwonię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturWi 14.12.2012 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 (edytowane) No to jakiś oficjelny dokument rozwiązałby sprawę, kto wprowadza w błąd. Dokumentację techniczną posiada Atlantic i... miki(?) ale jeśli u Magnolii padł czujnik w jednostce zewnętrznej odpowiedzialny za defrosty to chyba wszystko jasne. Aczkolwiek w sprawach bardziej technicznych jestem jeszcze "nie dokształcony" i moja wypowiedź nie może być narazie wiążąca Edytowane 14 Grudnia 2012 przez ArturWi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts