miki121 16.12.2012 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 No właśnie każde urządzenie trzeba przeglądać i kocioł i pompę a nie typowo po polsku dzwonić jak się rozpiep.... Typowo Polskie podejście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 16.12.2012 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Przy jednej taryfie COP będzie zdecydowanie większy Ale niech będzie. A koszt inwestycji ? Rocznie różnica w rachunkach wychodzi przy Twoim liczeniu 1500zł . Powietrzną 8kW liczę już za 20tys.zł a gruntowa robiona od A-Z z DZ pionowym ile ? Pradwopodobnie ze 40tys.zł Czyli jakby nie było mam 20tys.zł na przyszłe większe rachunki na 13 lat Zalezy kto co woli To ile ty chcesz robić tych odwiertów przy twoim zapotrzebowaniu? Głębsze bywają dziury w zębach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 16.12.2012 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Powietrzną 8kW liczę już za 20tys.zł a gruntowa robiona od A-Z z DZ pionowym ile ? A z poziomym ile ? Nie ma takich ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 16.12.2012 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 No właśnie każde urządzenie trzeba przeglądać i kocioł i pompę a nie typowo po polsku dzwonić jak się rozpiep.... Typowo Polskie podejście. A powiedz, co by w moim przypadku dał serwis? Jakoś lodówki też nie serwisuję a działa. Jak będę ją serwisował za 300zł netto to będzie działać lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 16.12.2012 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Przy gruntowych serwisy są chyba zbędne A kto sprawdzi filtry i ciśnienie w instalacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 16.12.2012 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 A z poziomym ile ? Nie ma takich ? Do poziomego trzeba mieć działkę a piszę o moim domu,ja mam 670m2 na której stoi dom o pow.zabudowy 180m2 A nie pozwolę sobię,zeby na reszcie działki była tylko trawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 16.12.2012 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 A powiedz, co by w moim przypadku dał serwis? Jakoś lodówki też nie serwisuję a działa. Jak będę ją serwisował za 300zł netto to będzie działać lepiej? Każdy klient wie lepiej i wie co i jak ma działać Więc po co tu my instalatorzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 16.12.2012 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 A nie pozwolę sobię,zeby na reszcie działki była tylko trawa Ja też posadziłem krzaczory i nawet stawik mam nad poziomym, ale fakt, że trzeba mieć miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 16.12.2012 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 A kto sprawdzi filtry A fakt, nie wyobrażam sobie by moja druga połowa miała to zrobić Ale to raczej tylko w pierwszym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 16.12.2012 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 To ile ty chcesz robić tych odwiertów przy twoim zapotrzebowaniu? Głębsze bywają dziury w zębach Kurde,zaraz będę miał zgryza,że nie łyknąłem gruntowego chińczyka za 20tys.zł z odwiertami 2x70mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 16.12.2012 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Każdy klient wie lepiej i wie co i jak ma działać Więc po co tu my instalatorzy No przy gruntowych, po podłączeniu, są najczęściej zbędni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 16.12.2012 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 A fakt, nie wyobrażam sobie by moja druga połowa miała to zrobić Ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 16.12.2012 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Kurde,zaraz będę miał zgryza,że nie łyknąłem gruntowego chińczyka za 20tys.zł z odwiertami 2x70mb A wiesz ile ja mam odwiertów przy zapotrzebowaniu ponad dwa razy większym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 16.12.2012 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 A wiesz ile ja mam odwiertów przy zapotrzebowaniu ponad dwa razy większym? Nie wiem,mi by stykło pewnie z 70m ale nikt mi nie ofertował takich cen co na powietrzną i dlatego powietrzna a nie z jakiegoś tam sentymentu. Ja lubię prąd z COP1 i gdybym miał prysznic a nie wannę to grzeję prądem. Gdyby ktoś mi powiedział,chłopie za 20tys.zł montuje Ci gruntową z DZ nawet poziomym o odpalam ją i masz gwarancje 5 lat to przeboleję i biorę No niestety,cuda się nie zdarzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 16.12.2012 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 (edytowane) nie łyknąłem gruntowego chińczyka Arturo, nie opowiadaj, że nie wiesz, że teraz wszystko jest produkowane w Chinach i okolicy. Taki model gospodarki, gdzie produkcję wypycha się w tańsze strefy - tak działa globalizacja. Do pracy potrzebna jest tania siła robocza, a resztę zrobią roboty. Chińczycy nie są głupi i szybko się uczą, przez co robią coraz lepsze produkty, robią też tanie i badziewne, ale to kwestia ceny za tonę danego produktu, te po 10$ za tonę będą badziewne... Później taki produkt po 10$ za tonę jest sprzedawany z 1000% marżą i jest świetnie. Chciałbym żeby polski przemysł był w połowie tak nowoczesny jak chiński... Edytowane 16 Grudnia 2012 przez rwxw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 16.12.2012 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Nie wiem,mi by stykło pewnie z 70m ale nikt mi nie ofertował takich cen co na powietrzną i dlatego powietrzna a nie z jakiegoś tam sentymentu. Ja lubię prąd z COP1 i gdybym miał prysznic a nie wannę to grzeję prądem. Gdyby ktoś mi powiedział,chłopie za 20tys.zł montuje Ci gruntową z DZ nawet poziomym o odpalam ją i masz gwarancje 5 lat to przeboleję i biorę No niestety,cuda się nie zdarzają A na chińczyka nie dawali gwarancji? Na dwa lata muszą! A ja w tym czasie by ci się nie rozleciał, to i dalej jakoś by to było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 16.12.2012 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 A jak kupujesz auto z 3 letnią gwarancją i masz obowiązkowe,płatne przeglądy gwarancyjne w serwisie autoryzowanym to takze takie auta odrzucasz ? Ale dziwne pytanie, każdy wie ze szkoda kasy na serwisy płatne, w ogóle nie należy wymieniać oleju bo niby po co? Ważne, żeby przy sprzedaży móc z całą pewnością powiedzieć ze się do samochodu nie dołożyło ani złotówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 16.12.2012 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 I stworzyć książkę w której się wpiszę że serwisowany był w ASO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 16.12.2012 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Arturo, nie opowiadaj, że nie wiesz, że teraz wszystko jest produkowane w Chinach i okolicy. Taki model gospodarki, gdzie produkcję wypycha się w tańsze strefy - tak działa globalizacja. Do pracy potrzebna jest tania siła robocza, a resztę zrobią roboty. Chińczycy nie są głupi i szybko się uczą, przez co robią coraz lepsze produkty, robią też tanie i badziewne, ale to kwestia ceny za tonę danego produktu, te po 10$ za tonę będą badziewne... Chciałbym żeby polski przemysł był w połowie tak nowoczesny jak chiński... Ale tu nie chodzi tylko o części,tu jest ważna a nawet bardzo ważna sprawa serwisu i gwarancji na to. Nie raz pisałem,że mimo tego,że części do zachodnich marek pochodzą z chin to duże firmy mają kontrole jakości tutaj lub tam i patrzą na ręcę i nie dopuszczą bubla.Co innego jak pompa montowana jest na rynek chiński i nie ma naklejki. W zakładach Opla w Gliwicach kadra kierownicza,kontrola jakości jest niemiecka a nie polska... A na chińczyka nie dawali gwarancji? Na dwa lata muszą! A ja w tym czasie by ci się nie rozleciał, to i dalej jakoś by to było W czasie jak mi oferowali była rozmowa o rocznej gwarancji,tylko sprzedawcy a nie producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 16.12.2012 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Ale dziwne pytanie, każdy wie ze szkoda kasy na serwisy płatne, w ogóle nie należy wymieniać oleju bo niby po co? Ważne, żeby przy sprzedaży móc z całą pewnością powiedzieć ze się do samochodu nie dołożyło ani złotówki Lodówę serwisujesz? Arturo powiedział, że kupi PC jak będą w cenie lodówek. Nadal nie są (choć są też tak drogie lodówki), choć zasada identyczna. Jednak nikt nie wymaga ich serwisowania!!! To tak jak z czyszczeniem kanałów wentylacji mechanicznej. Znajdą się zawsze owce (Arturo często o nich pisał, ale dzisiaj zmienił mu się punkt siedzenia) by je ostrzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts