jbloch 18.12.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 W moich oczach wasza spółka M&A traci z dnia na dzień wiarygodność. Od kilku miesięcy trąbisz, że kupiłeś okazyjnie Atlantica i jaka to super maszyna. Na początku roku miki odwodził mnie od zakupu Panasonica bo Atlantic lepszy a w ogóle Panasonic to trzecia liga produkowana prze MDV... Zainteresowanych odsyłam do tego wątku. Stałość poglądów na poziomie dwóch takich co ukradli księżyc tak ,tak , arturo mocno tąbił jakoby świetnie utargował i nabył atlantica za 16000pln i do tego ma gwarancję na 5 lat.Cuda panie ,cuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 18.12.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 To jednak Panasonic nie ma AZ TAK złego sterownika i jednak chyba NIE jet produkowany przez MDV (czy jakos tak), ze sie opłacało zamienić Atlantica na niego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 18.12.2012 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 To jednak Panasonic nie ma AZ TAK złego sterownika i jednak chyba NIE jet produkowany przez MDV (czy jakos tak), ze sie opłacało zamienić Atlantica na niego ? Powiem inaczej,Atlantic ma o wiele ładniejszy ale to moja opinia Nie wiem czemu się tak dziwicie o zmianie,wiadomo T-CAP jest trójfazowy czyli sprawniejszy od 8kW Atlantica a ja z wiadomego powodu mam go taniej.Czy to jest złe,ze dlatego jego wybrałem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 18.12.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 To jednak Panasonic nie ma AZ TAK złego sterownika i jednak chyba NIE jet produkowany przez MDV (czy jakos tak), ze sie opłacało zamienić Atlantica na niego ? A moze inaczej. Skoro z atlanticami sa problemy to trzeba sprowac czegos innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 18.12.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 A moze inaczej. Skoro z atlanticami sa problemy to trzeba sprowac czegos innego Tutaj już musiałbym odpowiedzieć nie jako Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 18.12.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Powiem inaczej,Atlantic ma o wiele ładniejszy ale to moja opinia Nie wiem czemu się tak dziwicie o zmianie,wiadomo T-CAP jest trójfazowy czyli sprawniejszy od 8kW Atlantica a ja z wiadomego powodu mam go taniej.Czy to jest złe,ze dlatego jego wybrałem ? Przeciez sterownik w panasonicu jest zamontowany na stale w hydroboxie i nie bedzie wplywal na Twoje doznania estetyczne, a stosowanie pokojowego siemensa to moim zdaniem mija sie z celem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 18.12.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 (edytowane) Nie wiem czemu się tak dziwicie o zmianie,wiadomo T-CAP jest trójfazowy czyli sprawniejszy od 8kW Atlantica a ja z wiadomego powodu mam go taniej.Czy to jest złe,ze dlatego jego wybrałem ? To jednofazowy T-CAP 9kW ma gorsze parametry, niż trójfazowy T-CAP 9kW ? Chyba nie wydaje mi sie... Zresztą- nawet Miki o tym pisał, jak dobrze pamiętam. Edytowane 18 Grudnia 2012 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 18.12.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Panowie chciałbym pewne rzeczy uściślić w tej dyskusji. Po pierwsze SERWIS TECHNICZNY istniał i będzie istniał Po drugie Ciepły Dom Sp. z o.o. od stycznia przejmuje Artur. Ja zostaje z swoim ST24 Mam sporo roboty i raczej trzymam za Artura kciuki. Z Arturem zostaje także moich trzech dobrych - najlepszych monterów Ja zostaję z dwoma moim fachowcami Każdy z Nas ma swoje tematy. Fakt jest niezmienny że będę dla Artura uruchamiał jego pompy Ale na pewno nie będę konkurował z nim na forum o klientów. Mam różnice w zdaniach i każdy Nas widzi inaczej pewne sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 18.12.2012 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Uuuuu..... Rozwod...a przynajmniej separacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 18.12.2012 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 a stosowanie pokojowego siemensa to moim zdaniem mija sie z celem. O właśnie mam inne zdanie w tym temacie i u mnie sterownik pokojowy będzie i to on będzie decydował o załączaniu się lub nie pompy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 18.12.2012 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 (edytowane) No cóż, poobserwuję te doświadczenia z Panasem, może nawet podjadę w styczniu lutym zobaczyć/posłuchać Bo w ogóle, to zaczynam się zastanawiać, czy mając gaz pod nosem nie olać tematu PPC, zrobić to przyłącze, kupić kociołek o modulacji 1.9-12kW za 4tyś i zapomnieć o ogrzewaniu... A ile gwarancji daje Panasonic na T-CAP ? Edytowane 18 Grudnia 2012 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 18.12.2012 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Co do wyboru - decyzji o sprzedaży Panasonica to podyktowana jest jednym modelem z serii T-CAP 9kW w trzech fazach Powód brak urządzenia o mocy 8-10kW w ofercie Atlantica a wiele razy przy sprzedaży 8 - 10kW jednofazowej pompy mieliśmy prądem z przydziałem mocy do budynku I to jest powód. A na sprzedaż Panasonica w ilościach hurtowych to raczej po mojej stronie bym nie liczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 18.12.2012 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 No cóż, poobserwuję te doświadczenia z Panasem, może nawet podjadę w styczniu lutym zobaczyć/posłuchać Bo w ogóle, to zaczynam się zastanawiać, czy mając gaz pod nosem nie olać tematu PPC, zrobić to przyłącze, kupić kociołek o modulacji 1.9-12kW za 3tyś i zapomnieć o ogrzewaniu... I dziwię się że ty w ogóle zastanawiasz Zaoszczędzoną kasę wrzuć w rekuperację i docieplenie budynku i śpij spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 18.12.2012 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Co do wyboru - decyzji o sprzedaży Panasonica to podyktowana jest jednym modelem z serii T-CAP 9kW w trzech fazach Powód brak urządzenia o mocy 8-10kW w ofercie Atlantica a wiele razy przy sprzedaży 8 - 10kW jednofazowej pompy mieliśmy prądem z przydziałem mocy do budynku I to jest powód. A na sprzedaż Panasonica w ilościach hurtowych to raczej po mojej stronie bym nie liczył Rozumiem. Czyli traktujesz panasa jako zapchajdziure i wcale go nie chcesz sprzedawac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 18.12.2012 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Skoro to ustawienia, to nie wystarczyloby podac w jakiej linii zapodac nowy parametr ? Michas, bedziesz sie tlukl na koniec swiata do paprykarzowa, zeby to sam ustawic ? Tak będę się tłuk Bo chciałbym naocznie co jest z taktowaniem I co ma Nasz kolega z forum na myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 18.12.2012 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 I dziwię się że ty w ogóle zastanawiasz Zaoszczędzoną kasę wrzuć w rekuperację i docieplenie budynku i śpij spokojnie Skoro sprzedawca i instalator tak mowi to daje to duzo do myslenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 18.12.2012 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Rozumiem. Czyli traktujesz panasa jako zapchajdziure i wcale go nie chcesz sprzedawac. Nie tak do końca uważam że jest to ciekawy produkt wypełniający niszę trójfazowych pomp o mocy poniżej 10kW. A co do pomp ciepła Atlantic zostaje a na uzupełnienie mam NIBE ( lodówki ) i PANASA 9kW trzy fazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymek98 18.12.2012 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Miki idź spać bo jutro rano czekam na Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.12.2012 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Skoro sprzedawca i instalator tak mowi to daje to duzo do myslenia. Sam pewnie moze to sobie spokojnie policzyc. Nie musi sie zdawac na nikogo postronnego. Jest tylko jedno ale. Ekonomia np. w moim przypadku nie grala by najistotniejszej roli, bo zylem z gazem w mieszkaniu przez 13 lat i powiedzialem sobie "nigdy wiecej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 18.12.2012 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Skoro sprzedawca i instalator tak mowi to daje to duzo do myslenia. Bo o oczywistych sprawach nie powinno się prowadzić polemiki Powiedzmy że pompa z montażem wychodzi nam około 26k Dobry kocioł z przyłączem do domu to około 11k A 15k możesz wrzucić w ocieplenie i reku Jeżeli ktoś ma gaz ziemny na posesji lub przy to przy energooszczędnej chałupie sprzedaż mu pompy ciepła to lekka przesada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts