miki121 18.12.2012 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Miki idź spać bo jutro rano czekam na Ciebie. Mam komfort siedzę po stronie pasażera Więc śpię całą drogę A co do francuskich aut szczerze odradzam Mój Traffic to kawał gnojka wpadł na pomysł że skoro na choince można zapalić lampki to on zapali sobie też wszystkie ale na desce rozdzielczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.12.2012 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Miki idź spać bo jutro rano czekam na Ciebie. Hehe.... widze, ze co niektorzy traca lekko kontakt z rzeczywistoscia. Niezles miki sobie rozpuscil klientow, ze Ci czas snu i czuwania narzucaja. Zaczyna mi byc po prostu Cie odrobine szkoda, chociaz nie sadzilem, ze jestem co do takiej empatii w stosunku do forumowego "krwiopijcy" zdolny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 18.12.2012 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Hehe.... widze, ze co niektorzy traca lekko kontakt z rzeczywistoscia. Niezles miki sobie rozpuscil klientow, ze Ci czas snu i czuwania narzucaja. Zaczyna mi byc po prostu Cie odrobine szkoda, chociaz nie sadzilem, ze jestem co do takiej empatii w stosunku do forumowego "krwiopijcy" zdolny. Spoko Szymek jest spoko A ja od stycznia zwalniam bo 15h dziennie to nie jest rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymek98 18.12.2012 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Albo Cierpliwość która z rzeczywistoscia ma niewiele wspólnego. Dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 18.12.2012 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 (edytowane) Skoro sprzedawca i instalator tak mowi to daje to duzo do myslenia. Akurat to raczej logiczne i jak ktoś ma gaz pod nosem i niskie zapotrzebowanie, to chyba nie ma sensu sie wyłamywac i iść w PPC. Dwa lata temu miałem obraz kotła kondensacyjnego jako urządzenia o mocy 5-24kW, mało przydatnego dla mojego domu, ale niedawno pogrzebałem w urządzeniach i widzę, ze taki 1.9-12kW, 2.9-15kW też są. A koszt inwestycji jednak mniejszy - wystaczy na pare cm styropianu na scianch wiecej, czy celulozy w stropie... Tak, czy tak - mam zamiar skorzystac z akumulacyjnosci silikatow i płyty fundamentowej. Nawet, jeśli nie wykorzystam jej przy gazie, to moze przydać się w przyszłości... Edytowane 18 Grudnia 2012 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymek98 18.12.2012 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Hehe.... widze, ze co niektorzy traca lekko kontakt z rzeczywistoscia. Niezles miki sobie rozpuscil klientow, ze Ci czas snu i czuwania narzucaja. Zaczyna mi byc po prostu Cie odrobine szkoda, chociaz nie sadzilem, ze jestem co do takiej empatii w stosunku do forumowego "krwiopijcy" zdolny. Albo Cierpliwość która z rzeczywistoscia ma niewiele wspólnego. Dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 18.12.2012 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Więc lepiej gaz jak go masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 18.12.2012 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 (edytowane) Skoro sprzedawca i instalator tak mowi to daje to duzo do myslenia. To ja powiem jeszcze lepiej,dla fotohobby grzanie prądem z COP1 byłoby dobre,lepsze niż gaz Tam będzie tylko ok.40kWh/m2/rok Edytowane 18 Grudnia 2012 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 18.12.2012 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Też racja ja grzeje teraz prądem bo koszty montażu PC w tym roku nie wchodzą w rachubę u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 18.12.2012 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Jest tylko jedno ale. Ekonomia np. w moim przypadku nie grala by najistotniejszej roli, bo zylem z gazem w mieszkaniu przez 13 lat i powiedzialem sobie "nigdy wiecej" Dla gotowania na gazie - NIE Dla przepływowego, gazowego ogrzewacza wody typu "Junkers" - NIE Ale kondensat w kotłowni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 18.12.2012 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Tak tak tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 19.12.2012 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Gdybym miał gaz to oczywiście że CNG. Ale u mnie tylko paliwo dowiezione ciężarówką albo prąd like Arturo. Przy moim metrażu i 6-cio osobowej rodzinie PC to optimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tank102 19.12.2012 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Dla świętego spokoju - pompa jest o wiele lepsza niz gaz.Dlaczego?Bo nie masz w domu bomby , która może wybuchnąć (czasami w Polsce się zdarza)I najważniejsze , na pewno nie masz cichego truciciela (co przy nieszczelności przewodów zdarza się)Dlatego z całą premedytacją tylko pompa ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 19.12.2012 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 no i poza tym dodatkowe opłata za przyłącze, jak wszystko robimy na prąd to mamy tylko 1 wydatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 19.12.2012 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 To może wogóle Kospel za 4000 zł i jedziemy w taniej taryfie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tank102 19.12.2012 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Toszkę za drogo z Kospelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 19.12.2012 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 No to jest nas dwóch. Gazu nigdy więcej. Sam pewnie moze to sobie spokojnie policzyc. Nie musi sie zdawac na nikogo postronnego. Jest tylko jedno ale. Ekonomia np. w moim przypadku nie grala by najistotniejszej roli, bo zylem z gazem w mieszkaniu przez 13 lat i powiedzialem sobie "nigdy wiecej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 19.12.2012 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 (edytowane) To może wogóle Kospel za 4000 zł i jedziemy w taniej taryfie. To jest wyjście z sytuacji. Może nie docelowe ale jest. Oczywiście tylko na drugiej taryfie. Wtedy COP będzie hm 1,5. np. http://allegro.pl/kociol-elektryczny-kospel-mz-12-i2807805276.html Edytowane 19 Grudnia 2012 przez autorus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 19.12.2012 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 To jest wyjście z sytuacji. Może nie docelowe ale jest. Oczywiście tylko na drugiej taryfie. Wtedy COP będzie hm 1,5. Ale koszt inwestycji niewspółmiernie niższy niż przy pompie pw. Kiedy zakup pompy się zwróci? Za 15-20 lat? Nie wiem czy dożyję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 19.12.2012 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 ja ci to mówię, dożyjesz. . Dla mnie to rozwiązanie tymczasowe, rezerwowe. Bo nie wiadomo jak będzie wyglądała sprawa z finansami. A w następnym roku wypadałoby zacząć ogrzewać chałupę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts