Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompy ciepła powietrze woda

hydraulik_

Recommended Posts

Po pierwsze nikt nikogo nie straszy.

Wina leży po Naszej stronie.

Pompa która Pan zakupił uległa uszkodzeniu w trakcie transportu z Naszej winy. Więc została Panu faktura korygujaca proszę o podeslanie podpisanej a my zwrócimy pieniążki za pompę.

Panu to grzecznie mówiąc my juz chyba Dziekujemy:o

• Odpowiedzi 18,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malux20

1045

• miki121

1020

• Pyxis

1002

• hydraulik_

766

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie jest tak żle jak piszą inni .

Myślę że po 21 grudnia, wszystko będzie iść w dobrym kierunku.

Dlatego powtarzam że organizacja, organizacja, servis, organizacja , szybkość działania i wszysscy będą zadowoleni.

21? Tzn. jak konca swiata nie bedzie?

Magiczna data. Na jakosc biznesu nawet wplywa :)

czytajac o problemach magnolii z odszranianiem dokopalem sie do tematu defrostow opisywanego przez mitsubishi,

otoz mitsubishi juz w 2005! roku wprowadzilo modele Zubadan ze stala moca grzewcza do -15 stopni, gwarantowana praca do -25 (przy tej temp. spadek mocy to 20%), radzace sobie dobrze (jakkolwiek to rozumiec) z defrostami, wydluzajac przerwy pomiedzy cyklami odszraniania do 150 min.Sam defrost trwa 3 minuty.

Widac wynalazek jest rewolucyjny, skoro innym firmom polowiczne skopiowanie tego rozwiazania zajelo 5-6 lat.

Polowiczne , bo nadal defrosty moga byc problemem - przyklad magnolii.

Dla chcacych moge podrzucic linka w jezyku angielskim do tego opracowania.

pzdr

szymon

"ana-76" pisała kiedyś, że jej Zubadan odszrania się:

Przy -7*C co 4,5h przez 3 minuty.

Przy -15*C co 2h przez 3 minuty.

Powrót do żądanej temperatury trwa 10 minut.

To mile dziewcze to sprzedawca i instalator tych wlasnie pomp. Gardlowala za nimi prawie do pierwszego siku. :-)

Pamiętam. Sprzedawcą jest jej mąż (podobno). Ubaw trochę był, bo w pewnym momencie (o ile pamięć mnie nie myli) nie do końca było wiadomo, które z nich się udziela.:D

Niektórzy zaczęli analizować styl pisania i takie tam... Tak mi się przynajmniej to kojarzy.

Sie ciekawie robi tutaj.

Ja za "krwiopijcami" nie przepadam, ale zeby po jednym zniesmaczonym kliencie grzebac go zywcem, to moze troszke za szybko. NIGDY nie masz sie 100% zadowolonych klientow. :-)

Tylko to już nie jest jedna osoba, coraz więcej osób zaczyna na mikiego narzekać, że terminy, że coś tam, dla mnie sprzęt ma się prawo popsuć, ale termin to rzecz święta, druga sprawa to czas naprawy pompy magnolii, jeżeli faktycznie z jego pompą jest coś nie tak, to czemu to tak długo trwa, to powinno trwać max 3 dni robocze w sezonie grzewczym. a trwa już i trwa i końca nie widać ...