bitter 12.09.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 hydrauli a możesz się wypowiedzieć w kwestii schematu narysowanego przez Arturo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 12.09.2011 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 hydrauli a możesz się wypowiedzieć w kwestii schematu narysowanego przez Arturo? Ma prawo działać.Tylko trzeba wymyślić automatykę .Trochę chytre. Ja bym założył 2 pompy, jedna do kotła druga do podbierania ciepła z pompy.Pracowałaby jedna albo druga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 12.09.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 hydrauli, skopiowałem poniżej pytanie z innego wątku,bo nie odpowiedziałeś.Wchodzisz? Oczywiście miałem na myśli jeśli gaz blisko.Wtedy 20cm styro na ścianę i gaz.Hydrauli zrobisz mi pompę w małopolsce (pow/woda)? Wszyscy,dosłownie wszyscy ją odradzają.Dom z poddaszem ok 140-150m.30cm w dachu, chyba 20 na ścianie i nie wiem czy płyta czy nie ,nie wiem też czy WM z reku czy grawitacja.Tylko z marży musisz zejść.ALe jak wypali ,jaka reklama od kogoś kto nie specjalnie wierzy w te wszystkie nowinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 13.09.2011 05:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 hydrauli, skopiowałem poniżej pytanie z innego wątku,bo nie odpowiedziałeś.Wchodzisz? Oczywiście miałem na myśli jeśli gaz blisko.Wtedy 20cm styro na ścianę i gaz. Hydrauli zrobisz mi pompę w małopolsce (pow/woda)? Wszyscy,dosłownie wszyscy ją odradzają.Dom z poddaszem ok 140-150m.30cm w dachu, chyba 20 na ścianie i nie wiem czy płyta czy nie ,nie wiem też czy WM z reku czy grawitacja.Tylko z marży musisz zejść.ALe jak wypali ,jaka reklama od kogoś kto nie specjalnie wierzy w te wszystkie nowinki Mam na wyprzedaży jedną typ 16 jedno fazowa za 12 000 + 8%vat a z zasobnik 15000 i robota to około 7000 zł To jest fujitsu/Atlantic Na takie domy wystarczał typ 10 Ale masz zapas mocy na 2 taryfę. A gdzie w małopolsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 13.09.2011 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 hydrauli, dwie pompy to bez sensu bo za dwie pompy do CWU mam jedną do CO+CWU dedykowaną bez kombinacji. Gdybyś konkretniej rozrysował co proponujesz to bylibyśmy wdzięczni zapewne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 13.09.2011 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 No jakby kolegę tomek131 znanego sceptyka dało się przekonać do PC to ja też bym się mocniej zainteresował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 13.09.2011 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 No tak ,ja znany z bardzo ostrożnego podejścia do nowoczesnych rozwiązań, jak wejdę w to i napiszę ,że działa i działa do tego ok ,to przynajmniej wiadomo, znając kurna moją historię na forum ,że to będzie prawda bez naganiania. ALe ja na wiosnę dopiero zaczynam budowę Więc chwilę to jeszcze potrwa.Choć to ma być szybka budowa.Od zera do kwiatków w oknach i drzewek na placu jednym cięgiem.Jak najszybciej,stąd muszę mieć wszystko obmyślone i obgadane i muszę wiedzieć ,że dom stawia Pan X za kwotę Y ,reku takie i takie montuje Pan C za kwotę D ,pompę taką i taką Pan ......i tak dalej. Hydrauli Ty mnie jakich wyprzedaży nie wciskaj , dobry sprzęt za rozsądną kasę.NIe chodzi ,że ma być najtaniej ,bo za darmo to umarło,ale musi być rozsądnie i konkurencyjnie bez zciemy i naganiania ze sprzętem Lokalizacja to koło Olkusza (Olkusz pomiędzy Krakowem i Katowicami w połowie mniej więcej drogi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 13.09.2011 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 7tyś za robociznę? Cały miesiąc mu to będziesz montował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzufik1 13.09.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Tak bywa z tym południem , Tam są dwa systemy regulacyjne.Jeden w jednostce wewnętrznej i on żąda 100 % .A jednostka zewnętrzna nie wykonuję polecenia bo ma inne pomysły ,ale nie pobiera prądu.Poobserwuj dłużej. pompa na północnej ścianie jest wiec te 27 stopni to mialą faktcznie.. ale franca ma działac do 35 .... od minus 25 do plus 35 ... a tu dupa już w 27 . Co do tego ze szła na 100 % ale nie pobierała prądu to niezgodze sie... fakt w tym momecie nie brała praktycznie nic ale wczesniej grzała i brała a teraz chłodziła czyli bilans ma ujemny. z tym ze nie waze sa te grosze ktore poszły na prąd a ważne jest to ze dała ciała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 13.09.2011 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 (edytowane) Mam na wyprzedaży jedną typ 16 jedno fazowa za 12 000 + 8%vat a z zasobnik 15000 taki kociołek poradzi sobie z tą cysterną? Chyba, że to koszt. Edytowane 13 Września 2011 przez kbab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 13.09.2011 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 na pewno chodziło o 150l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 13.09.2011 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 A z zasobnikiem 15000. Oczywista oczywistość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 13.09.2011 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=73302to, w życiu nie będzie dobrze działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartosz-w 13.09.2011 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 złotych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 13.09.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 to może napisz co chcesz uzyskać,bo z tego co jest na rysunku, nic nie wynika,wyciąłeś fragment ze schematu chyba Hewalexu i domalowałeś podłogówkę,i co najważniejsze uważasz, że to będzie dobrze, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 13.09.2011 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Coś więcej w temacie,czemu nie ?W jaki sposób będzie działać dobrze ? Przydałby się schemat poglądowy dobrego działania Obstawiam, że dobrze zadziała, ale są warunki, że cwu nie będzie mogła być podgrzana kotłem co, tylko pc, zawór trójdrożny będzie odpowiednio reagował na temperaturę wody z wężownicy zbiornika cwu aby jej zbytnio nie wychłodzić, ewentualnie dodatkowo zastosować w układzie wyłącznik czasowy, który w wyznaczonych godzinach zapewniał priorytet dla cwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 13.09.2011 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 7tyś za robociznę? Cały miesiąc mu to będziesz montował? Przeczytaj jeszcze raz 150 l zbiornik materiału montażowe (miedź) zawór przełączający .pmpa cyrkulacyjna ,podstawa jednostki zewnętrznej z kwasówki, Okablowanie i mała tablica rozdzielcza To tak z grubsza. A ja zarabiam 7000 w niecały tydzień . Ja mam konkretną robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 13.09.2011 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 No tak ,ja znany z bardzo ostrożnego podejścia do nowoczesnych rozwiązań, jak wejdę w to i napiszę ,że działa i działa do tego ok ,to przynajmniej wiadomo, znając kurna moją historię na forum ,że to będzie prawda bez naganiania. ALe ja na wiosnę dopiero zaczynam budowę Więc chwilę to jeszcze potrwa.Choć to ma być szybka budowa.Od zera do kwiatków w oknach i drzewek na placu jednym cięgiem.Jak najszybciej,stąd muszę mieć wszystko obmyślone i obgadane i muszę wiedzieć ,że dom stawia Pan X za kwotę Y ,reku takie i takie montuje Pan C za kwotę D ,pompę taką i taką Pan ......i tak dalej. Hydrauli Ty mnie jakich wyprzedaży nie wciskaj , dobry sprzęt za rozsądną kasę.NIe chodzi ,że ma być najtaniej ,bo za darmo to umarło,ale musi być rozsądnie i konkurencyjnie bez zciemy i naganiania ze sprzętem Lokalizacja to koło Olkusza (Olkusz pomiędzy Krakowem i Katowicami w połowie mniej więcej drogi) To urządzenie jest jedno fazowe wymaga grubego kabla i przydziału prądu na jednej fazie .To jest ta wada. Pytaj , a nie atakuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 13.09.2011 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Te 7000 zł. za robociznę to na gotowo ? Czy trzeba jeszcze jakieś rurki etc dokupić ? No tomek131, jak w to wejdziesz i pochwalisz działanie na FM, to będzie coś !!! A w zasadzie COŚ !!!! pzdr Na gotowo z rurkami i zasobnikiem 150 l(uruchomione) Reasumując za 12000 +8% Vat i 7000 zł = uruchomiony układ .(19000 zł)Ale jednofazowa typ 16 Inwestor doprowadza zasilanie elektryczne do jednostki wewnętrzne reszta to moja robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 13.09.2011 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 hydrauli, dwie pompy to bez sensu bo za dwie pompy do CWU mam jedną do CO+CWU dedykowaną bez kombinacji. Gdybyś konkretniej rozrysował co proponujesz to bylibyśmy wdzięczni zapewne Jakoś nie mogę doczytać się gdzie napisałem "2 pompy do cwu) Ja pisałem i pompach cyrkulacyjnych jedna dla kotła druga w obwodzie -wężownica podłogówka. Nie wiem jak tu sie rysuje:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts