ArturWi 21.12.2012 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 (edytowane) zauważ że tu na forum istnial żeby robić kasę troszkę zmienia to Nie traktuj wszystkich wg siebie,miki mimo tego,że zarabiał dzięki forum ale na forum też próbował rozwiązywać wiele problemów z którymi inwestorzy się spotykali,nie tyko dotyczących powietrznych pomp i nie dotyczących bezpośrednio jego "interesów". Nie każdy tak jak TY ma kasę,żeby jak coś nie tak to wymienia cały system wentylacyjny,cały system grzewczy,cały system izolacyjny(nie długo może cały dom) Przy okazji,skąd znasz firmę DEC ? Nie od mikiego ? Zarobił na tym u Ciebie chociaż 1 grosz za polecenie tej firmy jeśli chodzi o termofleksy ? Na tym skorzystało dużo ludzi...za darmo,bo teraz podobnie jak Ty musieliby wymieniać wentylację. Malux,zastanów się czasami co piszesz... Edytowane 22 Grudnia 2012 przez ArturWi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 21.12.2012 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Nie traktuj wszystkich wg siebie,miki mimo tego,że zarabiał dzięki forum ale na forum też próbował rozwiązywać wiele problemów z którymi inwestorzy się spotykali No faktem tez jest, ze sporo tych problemow jako firma sam wygenerowal. Przynajmniej ja odnioslem takie wrazenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturWi 21.12.2012 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 No faktem tez jest, ze sporo tych problemow jako firma sam wygenerowal. Przynajmniej ja odnioslem takie wrazenie Nie zaprzeczam ani nie potwierdzam Ale na to skumulowało się masę rzeczy,o których zwykły inwestor nie ma pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 21.12.2012 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 deca nie poznałem od mikiegodowiedziałem się o nich jak sam po hurtowniach musialem szperać w sprawie instalacji słowa mikiego brałem pod uwagę w tym temaciesystemu izolacyjnego nie wymieniłem tylko tu i ówdzie dodałemsystemu grzewczego też na razie nie:Do kasie nie chcę tu gadać.takie okreslenia jak gardzę są niepotrzebne mam szczerą nadzieję że jako osoba prywatna pozostaniesz mi życzliwy życzę wesołych swiąt w zgodzie szacunku i milości z innymi bliżnimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 21.12.2012 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 ja to nawet pamiętam jak w ostatniej chwili zmieniałeś decyzję odnośnie przewodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasza 21.12.2012 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Dokładnie Dla mnie pompy ciepła to też nie jest pępek Świata,po prostu jest to jedna z kilku propozycji jakie mogę zaoferować Co do pomp,dostępność części nie budzi zastrzeżeń,będą zawsze dostępne bo Polska to nie Alaska gdzie dojazd w zimie jest utrudniony a pompy działają i psują się nie tylko w Polsce. 1. Co do występowania oficjalnych przedstawicieli Panasonica czy Atlantica to myślę,że był to żart 2 Za takowy też uznaję występowanie oficjalnych przedstawicieli Mercedesa,Audi,Fiata itp.na forum motoryzacyjnym 3 odpowiem w kolejności wstawiania cyfr u Ciebie w cytacie: 1. byłeś w USA? Ja byłem i coś w te pół roku zobaczyłem, no i wnioskuję że Alaska vs Polska to twój żart (nie obrażajmy Alaski!). A co do PC PW w Alasce a nawet w Kanadzie to jest to u nich temat tak marginalny, że mogą o nim opowiadać i powoływać się na niego tylko przedstawiciele handlowi a nie poważni ludzie na forum. Zobacz na blog "OWK czyli HVAC" bodajże Carbona to Cię ze zdjęciami wyprostuje jak na północy Ameryki Północnej stosuje się powszechnie gaz, a coś na kształt PC PW jest powszechne, ale to raczej klimatyzator. 2. No skoro Rockwool może mieć oficjalne konto na FM to czemu nie Atlantic? Ile Atlantic Polska ma więcej obrotu niż Rockwool Polska no z 10 czy 20, czy 30 razy MNIEJ? ...więc czemu żartować. A jest też ktoś z Polskiej firmy od ociepleń, firma - producent polska i tego Atlantica też bije z 10x obrotami jak nie 30! Wpisz w google Atlantic, to jest na 5 czy 6 miejscu wyszukiwarki a inni sprzedawcy regionalni przed. Już ten kto zna zasady google może się zastanowić co to znaczy. 3. Logika. Nie porównuj rynku motoryzacyjnego do rynku budownictw czy ciepłownictwa (jak to nazywać). Takie porównania nic wartościowego nie wniesie do rozmowy. i moje 4. Moje zdanie o rynku PC przedstawiłem właśnie po czytaniu Waszych postów, czy mam je przytaczać? Ile to piszecie jak Was dystrybutor olewa, jak to po pompę sami do Francji jedziecie, jak to jedno zastępujecie drugim (lepszym oczywiście a i pewnie droższym) bo jest aktualnie na rynku. Takich "kwiatków" pisaliście wiele. I nie chce o tym dyskutować bo faktów z forum już nie zmienisz, tylko interpretację wypowiedzianych słów, ale tak można wałkować wszystko w kółko. Otóż co do ekogroszku i pelletu (tylko Polskie firmy co ma i swoją wartość, kilku liderów rynku) ma dystrybutorów i serwisantów w rejonie Wielkopolska dużo, dużo więcej niż Atlantic od PC (podał 5 ale 2 z Leszna). O gazie i oleju i firmach Buderus itd nie wspomnę: od dystrybucji do serwisu przebijają PC (i;e to już serwisantów gazu będzie w byle miejscowości 40 tys). Co do prądu to system na tyle prosty, że serwisant jest w niemal co 3 większej wsi a części w necie wszystkie w 24h i wysyłka z Polski. Chyba paliwa stałe, gaz, olej i prąd to 98% rynku i biją na głowę w dystrybucji, serwisie, dostępności, odległości, magazynach itd PC. Tu nawet nie ma o czym dyskutować! Ja już świątecznie pozdrawiam wszystkich, obowiązki i praca wzywa jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 21.12.2012 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 jeśli chodzi o moją obecną instalację to jest tylko i wyłącznie zasługa michała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturWi 21.12.2012 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 mam szczerą nadzieję że jako osoba prywatna pozostaniesz mi życzliwy życzę wesołych swiąt w zgodzie szacunku i milości z innymi bliżnimi Nie zmieniam swoich poglądów mających na celu przymilanie się klientom,podobnie będzie w życiu prywatnym Aczkolwiek forum żyje własnym prawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 21.12.2012 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 moje poglądy powietrzna jest okale w bardzo dobrze zaizolowanym domu prąd wyjdzie w perspektywie 10 -15 lat tyle samo co przy powietrznejklopoty i syf z ekogroszku to też trochę naciąganeprzy odpowiedniej kotłowni to ten piec spelni doskonale zadaniea i jeszcze jedno gruntowe w kwocie 30 tyś są do przemyślenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 21.12.2012 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 ale ze co mam podac? Poczytaj na spokojnie o jakie dane prosiłem, potem sam sobie odpowiedz czy podałeś odpowiedzi. Moje pytania były konkretne, które pozwoliłyby przybliżyć się do rozwiązania Twojego problemu, dodaj do tego system grzewczy (GZ) tj jakie masz grzejniki (podłogówka, ścienne, czy tradycyjne) i jakiej są mocy. Podaruj sobie wypowiedzi typu "1 czy 1,5T wungla" - bo tylko Ty wiesz do czego to przypiąć - na dzień, tydzień, dekadę, miesiąc, półrocze czy rok. Daj coś z siebie i w końcu podlicz swoje roczne zapotrzebowanie na energię, zauważ że swój problem rozwodzisz na kilkudziesięciu stronach tego wątku, ale jakiekolwiek konkrety ciężko z Ciebie wycisnąć - chyba że tak Ci zależy na tej pomocy? Dziwię się Mikiemu, że tak się przy Tobie gimnastykuje, a wystarczyłoby kilka podstawowych danych wrzucić do mojego kalkulatora i miałbyś dokładnie policzoną stratę swojego domu i niezbędną moc kotła. Dlatego tym bardziej obstawiam swoje zdanie, że Twoja pc jest zbyt małej mocy, dlatego nie jest w stanie pomimo "wypruwania z siebie flaków" zaspokoić potrzeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 22.12.2012 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 (edytowane) Poczytaj na spokojnie o jakie dane prosiłem, potem sam sobie odpowiedz czy podałeś odpowiedzi. Moje pytania były konkretne, które pozwoliłyby przybliżyć się do rozwiązania Twojego problemu Kaszpirowski?? Dziwię się Mikiemu, że tak się przy Tobie gimnastykuje.... Koleiny "instalatorek" Dlatego tym bardziej obstawiam swoje zdanie, że Twoja pc jest zbyt małej mocy, dlatego nie jest w stanie pomimo "wypruwania z siebie flaków" zaspokoić potrzeb. Czy jasnowidz?? Edytowane 22 Grudnia 2012 przez kamyk68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 22.12.2012 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 tez jestem zaskoczony zdumiony itd. A z tym OZC to chyba żart, że nie zostało zrobione? Niech mnie ktoś uszczypnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 22.12.2012 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Pompa została dobrana do budynku i do temperatury + 22 przy -18 Ofertę przygotwałem w oparciu o konsultacje z klientem i jego informację dotyczące domu. Pompa ma 16kW i wsparcie dodatkowych grzałek. Instalacja jest starego typy z dużą pojemnością wody więc działać będzie. Stawianie diagnozy on-line nie jest wskazane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 22.12.2012 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Kaszpirowski?? Koleiny "instalatorek" Czy jasnowidz?? pomogłeś komuś????? na pewno ulżyłeś - sobie - ale skoro sprawia ci to przyjemność, czemu nie - dołóż mi jeszcze trochę. Pompa została dobrana do budynku i do temperatury + 22 przy -18 Ofertę przygotwałem w oparciu o konsultacje z klientem i jego informację dotyczące domu. Stawianie diagnozy on-line nie jest wskazane Jeśli w temacie zapotrzebowania tego domu uzyskałeś podobną odpowiedź jakiej Magnolia udzielił w tym temacie - to rzeczywiście można się pomylić, dlatego trzeba zacząć od ustalenia czy przypadkiem pc nie jest w tym przypadku za mała - to podstawa - dopiero później szukałbym przyczyn w samej pc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 22.12.2012 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Moment to czy PC za slaba to jedna bajka a druga ta wazniejsza dla mnie, to jej wadliwa wg mnie praca. Po kilku wizytach, kilku pomyslach oraz podpowiedziach z Atlantica, Miki przekazal im wiesci koncowe - NIC nie pomoglo. PC dalej defrosci sie co 30-40 min. Takie odszranianie jest nieprawidlowe wg opinii Atlantica czyli gwaranta i jesli nawet oni twierdza, ze jest feler to tak widocznie jest - o czym mraucze juz 2 tydzien Podjeli decyzje o wymianie na nowa jednostke. Ot tak sobie ? Bo Swieta ? Niesadze, ze to odruch serca. Raczej wiedza o czyms o czym nie mowia badz bezsilnosc i akt rozpaczy. Ja mam tylko nadzieje, ze dostane jednostke bez wad. Kbab, fakt podalem dane po lebkach. Przepraszam. Zagladnalem w ten Twoj kalkulator ... Postaram sie go wypelnic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 22.12.2012 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 jeździcie po Magnolii i Mikim jak po burej suce i nikt nie chce zrozumieć tego, że ktoś godzi się z tym, że w godzinie W będzie musiał napalić w kotle węglowym, zarówno jeden jak i drugi wie o tym, że ta pompa może być za słaba i obydwoje a zwłaszcza Inwestor liczy się z tym faktem,dlatego pisanie o OZC, grzejnikach i Bóg wie o czym jeszcze, to zwykłe bicie piany a jak komuś uda się jeszcze dowalić Mikiemu to już pełnia szczęścia,Panowie zbastujcie, żaden z Was nie był i nie widział jaki to budynek jak jest usytuowany, jak zbudowany ale każdy z was rżnie wielkiego fachowca, który to wybudował albo i nie swój dom i zjadł przy okazji wszystkie rozumy i nie ma lepszego instalatora teoretyka od niego, wstyd, a urządzenia psuły się, psują się i będą się psuły,takie ich zbójeckie prawo:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 22.12.2012 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 pomogłeś komuś????? na pewno ulżyłeś - sobie - ale skoro sprawia ci to przyjemność, czemu nie - dołóż mi jeszcze trochę.. Ty pomóż sam sobie Jeśli w temacie zapotrzebowania tego domu uzyskałeś podobną odpowiedź jakiej Magnolia udzielił w tym temacie - to rzeczywiście można się pomylić, dlatego trzeba zacząć od ustalenia czy przypadkiem pc nie jest w tym przypadku za mała - to podstawa - dopiero później szukałbym przyczyn w samej pc. weż się zresetuj ,zaciołeś się albo przeczytaj spokojnie co piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 22.12.2012 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 jeździcie po Magnolii i Mikim jak po burej suce i nikt nie chce zrozumieć tego, Widac, ze dawno nie zgladales na forum i wypadles nieco z "obiegu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 22.12.2012 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 nie trzeba dużo czytać, by zauważyć że Magnolia jest osądzany od czci i wiary, że dał się wydymać przez oszusta który mu wcisnął PCI PW o mocy 16 kW, jak on tak mógł dać się tak wyruchać a Miki oczywiście złapał jelenia i ostrzygł go do skóry, czy się mylę? ja czytając, rozumiem to, co pisze Magnolia, a pisał niejednokrotnie, że ma dość babrania się z węglem, że ma problemy z kręgosłupem i jeżeli PCI będzie mu ogrzewać dom w tych samych kosztach ale bez tyrania przy wunglu, to, to go w pełni satysfakcjonuje, i znowu zapytam, czy się mylę? jeżeli jest inaczej to pokaż mi to, posypię głowę popiołem, czy do tego wszystkiego potrzebne jest OZC? nie, nie jest potrzebne, założenie jest takie, że PCI grzeje dokąd może a szczytowym źródłem ciepła w razie W jest kocioł węglowy, raz na jakiś czas, a nie codziennie i to by było na tyle, jak mawiał Jan Tadeusz Stanisławski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 22.12.2012 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 a bo kolega sie chyba gazowymi kotłami zajmował Co teraz jest na topie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts