miki121 29.12.2012 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 ale już się wydłużyło o i nie wchodzi co 35 minut a jeżeli coś jest nie tak z pompą i nie wiesz dlaczego to jakbyś mógł to nie rozłożyłbyś z czystej ciekawości??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 29.12.2012 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 a u magnoli jak nic się nie zmieni a może się nie zmienić to wyglądać będzie na wadę montażową Pomarszczony fredzie, powiedz mi dlaczego cię to tak cieszy jak Mikiemu coś się nie udaje??? Czyżby zwyczajna polska zawiść? Miki się najeździł, robił co mógł i okazuje się że to jednak wina sprzętu była. Nie sądzę żeby Miki coś sp....ił przy montażu i tego nie zauważył, bez przesady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 29.12.2012 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Spoko rozumiem że forum murator polega w większości na doje... innym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 29.12.2012 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Jak produkt jest dobry to sam sie obroni. I nie potrzeba tu moim zdaniem czarow i innych sztuk magicznych. A czy klient zadowolony czy nie z zakupu i tak sie po sasiadach rozniesie. No chyba, ze ktos niezadowolony ale do tego sie nie przyzna, co by nie byc posmiewiskiem okolicy [/QUOTE] ehe. jak tu przyznac w okolicy, ze zabawka za kilkadziesiat kilo pln jest malo co warta a ich smieciuchy i inne slimakowce groszkowe ida jak wsciekle przy minus 30 a czujne sasiedzkie oko te blizsze a i te dalsze w mig wychwyci, ze stojacy samochod serwisowy to nie odwiedziny na kawke. czekam, kiedy ksiadz na kazaniu zapoda, ze te 'diabelskie' urzadzenie nic nie warte a bylo dac na tace. ale twardy bede jak Tommy Lee Jones w Sciganym ... Uwielbiam czytać Twoje wypowiedzi :):)siedze i się pokładam. Zapraszam do mojego kościoła stoją 3 zubadany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.12.2012 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Ana-76 ... Czesc rpsilem Cie kilka dni temu o info o defrostach ... byc moze nie czytalas ... Oni handluja inna marka, wiec Zubadan prawie nie ma defrostow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 29.12.2012 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Uwielbiam czytać Twoje wypowiedzi :):)siedze i się pokładam. Zapraszam do mojego kościoła stoją 3 zubadany do mnie bylo Ana. to do mnie mialo byc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pomarszczonyfred 29.12.2012 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 nie cieszy mnie, ale co było złego w seryjnym agregacie?płyta główna, rurki się zapchały?jakby podejżewał wadę elektroniki to bym podmienił z innego urządzenia a nie świrował z całym agregatemja w swoim urządzeniu zauważam odprażania nawet 3 w ciągu godziny, ten typ tak ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 29.12.2012 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Powtorze. Miki byl, zrobil wymiane, raz, dwa. Sprawnie. Na razie po 1 i 2 defroscie byl 3 ale juz po ponad 1h i stalo sie cos czego od dawna nie bylo a winno byc. --> po osiagniecu temp. zadanej PC sie offnela i stoi a nie mieli kilowaty i defrosci sie co 30 min Jednakze, caly czas powtarzam. TAK winno byc ale czy dalej bedzie ? Tego sobie zycze, bo tak winno dzialac i tak dzialalo wczesniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 29.12.2012 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 nie cieszy mnie, ale co było złego w seryjnym agregacie? płyta główna, rurki się zapchały? jakby podejżewał wadę elektroniki to bym podmienił z innego urządzenia a nie świrował z całym agregatem ja w swoim urządzeniu zauważam odprażania nawet 3 w ciągu godziny, ten typ tak ma No widzisz Fredzie że wszystkie czujniki i elektronika była wymieniona i nadal to się działo a teraz chodzi inny agregat i ten tego nie ma.. To jak tam ten typ Ma??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 29.12.2012 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 nie cieszy mnie, ale co było złego w seryjnym agregacie? płyta główna, rurki się zapchały? jakby podejżewał wadę elektroniki to bym podmienił z innego urządzenia a nie świrował z całym agregatem ja w swoim urządzeniu zauważam odprażania nawet 3 w ciągu godziny, ten typ tak ma byla wymieniona wczesniej plyta glowna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 29.12.2012 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Spoko rozumiem że forum murator polega w większości na doje... innym Nie dramatyzuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.12.2012 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Oni handluja inna marka, wiec Zubadan prawie nie ma defrostow Podniecacie się jakimiś defrostami Na szybko wymyśliłem sposób na defrosty,no może nie na szybko bo o tym myślałem zawsze ale w innym celu Wywiew z reku ma zawsze plusową temperaturę,także jakby go umieścić pod pompą to by defrostów nie uświadczył... Trza pomyślec u siebie,może innym będzie lżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pomarszczonyfred 29.12.2012 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 a przy jakiej temp zewnętrznej się tak zaczeło przedtem dziać?przepaliłeś w piecu czy podczas wymiany marzneliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 29.12.2012 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 pompa grzała tylko miała częste defrosty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 29.12.2012 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 do mnie bylo Ana. to do mnie mialo byc ? No chyba do mnie nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pomarszczonyfred 29.12.2012 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Arturo72 bzdury wypisujesz ponieważ wydatek powietrza na do +/- 200 m2 to max 800 m3/h, a taka 16 kW ma wydatek rzędu 5000 m3/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.12.2012 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Wywiew z reku ma zawsze plusową temperaturę,także jakby go umieścić pod pompą to by defrostów nie uświadczył... Ale czy to powietrze wywiewane nie niesie w sobie wiecej wilgoci jak to zewnetrzne (chodzi mi o bezwgledna ilosc). Trafi na wymiennik ktory bedzie mial temp ujemna i sie ta wilgoc na nim osadzi. Bedzie wiecej drfrostow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 29.12.2012 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 No chyba do mnie nie chyba, jednak nie... popatrz na cytowany watek, tam juz 'zwalone; cytowanie bylo .. ale spytalem. jesli sadzisz jednak ze do mnie. masz prawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.12.2012 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 (edytowane) Arturo72 bzdury wypisujesz ponieważ wydatek powietrza na do +/- 200 m2 to max 800 m3/h, a taka 16 kW ma wydatek rzędu 5000 m3/h Ale ja nie piszę o powiększeniu COP a tylko o konieczności odmrażania. 150m3/h plusowej temperatury puścić na chłodnicę non stop ? Jednostka była by oszroniona mimo to ? Laikiem jestem i się nie znam.Sprawdzę to u siebie Ale czy to powietrze wywiewane nie niesie w sobie wiecej wilgoci jak to zewnetrzne (chodzi mi o bezwgledna ilosc). Trafi na wymiennik ktory bedzie mial temp ujemna i sie ta wilgoc na nim osadzi. Bedzie wiecej drfrostow. Nie wiem,sprawdzę najpierw u siebie jak to będzie funglać Taki mam plan. Edytowane 29 Grudnia 2012 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 29.12.2012 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 pompa grzała tylko miała częste defrosty... Miki, tak po prawdzie ... grzala, ale nie dawal rady tak do konca. Nakrecala licznik dosc mocno, te 'instrukcyjne' 20* dawalaby tez przy wiekszych minusach. Chyba. Ale TAK naprawde dzialala nieprawidlowo. Przy nawet plusowych temp. jechala praktycznie 24h na dobe, nawet jak osiagnela zadana temp. w domu to pracowala dalej i zylowala sie. Teraz 'zrobila' to co kiedys. Sterownik pokojowy zadane mial temp X. Temp. X osiagnieta i PC sie offnela a nie mielila dalej. Pomijam, ze defrost po ponad 1h nie nastapil a wczesniej bylby 1-2 x Jest postep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts