Pyxis 30.12.2012 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 TRABANTA to ty masz w swojej kotłowni uważaj bo myszki białe ci karton z obudowy zjedzą Co sie czepiasz. Nowczesna karoseria kompozytowa to przyszlosc motoryzacji. Trabant byl prekursorem tego tredu. Atlantic tez kiedys bedzie mial godnych nastepcow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 30.12.2012 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 To Ci sie tak tylko wydaje. hmmm jestem po campari ale jestem pewna że siędzę nie leże chociaż zaraz spadam do spania bo mnie dzieć o 7 obudzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 30.12.2012 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 (edytowane) Przede wszystkim dokładne wyliczenie zapotrzebowania domu na ciepło przy odpowiedniej temperaturze zasilania,to jest bardzo ważne. TRI16 ma przy -5st.C i 60st.C ma moc tylko 10,5kW. Jakie ma Twój dom zapotrzebowanie na moc ? Może większe,może mniejsze ? Jeśli będziemy to wiedzieli,będziemy wiedzieli co szwankuje lub czy ma to z tym związek. Artur szczerze mówiąc zastanów się co piszesz Bo zapotrzebowanie to jedno a defrosty to było drugie a zapotrzebowanie trzecie... Jeżeli pompa nie da rady termodynamiką to wyrówna grzałkami A po zmianie agregatu na nowy zamiast defrost co 35 minut jak w zegarku pompa działa inaczej tzn. wychodzi jej godzinę i dłużej... Więc nie sądzę że zmiana agregatu miała znacząco wpływ na zapotrzebowanie budynku Edytowane 30 Grudnia 2012 przez miki121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 30.12.2012 00:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Co sie czepiasz. Nowczesna karoseria kompozytowa to przyszlosc motoryzacji. Trabant byl prekursorem tego tredu. Atlantic tez kiedys bedzie mial godnych nastepcow Ja się nie czepia ja tylko się bawię... a co do pompy ciepła powiem jedno NIEWAŻNE JAKA WAŻNE ŻE POMPA a nie śmieciuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 30.12.2012 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Ja się nie czepia ja tylko się bawię... a co do pompy ciepła powiem jedno NIEWAŻNE JAKA WAŻNE ŻE POMPA a nie śmieciuch A to prawda. Sasiad obejrzal moje sprzeta i zrezygnowal z kotla (przezornie przeczekal zeszla zime czy nie bede narzekal ). Tez ma PCi, a ja jeden dymiacy komin w sasiedztwie mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 30.12.2012 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 a mówiłem ale także mówiłem o cenie i różnica była znaczna w twoim przypadku.... i wiele razy pisałem że z ATLANTICIEM, DAIKINEM I ZUBADANEM jest jak z samochodami: ZUBADAN AUDI DAIKIN VW ATLANTIC SKODA... Każdy wybiera na co ma kasę i na ile może sobie pozwolić I każda z nich da radę i będzie działać nie. z tym sie nie zgodze wszak wiesz ze Audi w garazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 30.12.2012 00:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 nie. z tym sie nie zgodze wszak wiesz ze Audi w garazu ale to w garażu a pompa działa z powrotem i będzie działać a twoje audi też mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 30.12.2012 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Przede wszystkim dokładne wyliczenie zapotrzebowania domu na ciepło przy odpowiedniej temperaturze zasilania,to jest bardzo ważne. TRI16 ma przy -5st.C i 60st.C ma moc tylko 10,5kW. Jakie ma Twój dom zapotrzebowanie na moc ? Może większe,może mniejsze ? Jeśli będziemy to wiedzieli,będziemy wiedzieli co szwankuje lub czy ma to z tym związek. Spytaj Michala, ja nie wiem Poza tym po co 60/* ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 30.12.2012 00:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 ale to w garażu a pompa działa z powrotem i będzie działać a twoje audi też mi się podoba mam nadzieje, ze bedzie. Audi by nie mialo problemow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 30.12.2012 00:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Tak?? Ciekawe ja też ma audi w garażu i miałem jedne problemik nie ma rzeczy idealnych - każde ma prawo mieć problem. Bo to my ludzie je składamy ( audi, zubadany, atlatnici itp. ) i mamy prawo popełnić błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturWi 30.12.2012 00:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 (edytowane) Artur szczerze mówiąc zastanów się co piszesz Bo zapotrzebowanie to jedno a defrosty to było drugie a zapotrzebowanie trzecie... Jeżeli pompa nie da rady termodynamiką to wyrówna grzałkami A po zmianie agregatu na nowy zamiast defrost co 35 minut jak w zegarku pompa działa inaczej tzn. wychodzi jej godzinę i dłużej... Więc nie sądzę że zmiana agregatu miała znacząco wpływ na zapotrzebowanie budynku Jak najbardziej,nie znam się na defrostach,nie jestem serwismenem Być może to wada materiału. Ale bez konkretnej wiedzy na temat zapotrzebowania domu Magnolii na ciepło nie będziemy wiedzieć dokładnie co się dzieje i czemu tak a nie inaczej. Zresztą Magnolia też nie wie ile,co i jak Licznik zużycia jest,to podstawa,druga podstawa to wiedzieć ile PCi powinna zużyć energii,wtedy można postawić diagnozę czy kWh zużywają się głownie na defrosty czy na ogrzewanie Jeśli nowa jednostka w pełni wpłynie na zużycie energii to jest ok. Osobą sprawą jest fakt,że wg mnie przy ok.-7-10st.C musi wspomagać się grzałkami ale to tylko ja jako wyrocznia i czarnoksiężnik a jak wiadomo czary się nie sprawdzają Poza tym po co 60/* ? Czy na grzejniki masz zasilanie max.45st.C i to im wystarczy do osiągnięcia odpowiedniej temperatury w pomieszczeniu ?? Edytowane 30 Grudnia 2012 przez ArturWi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 30.12.2012 00:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Tak?? Ciekawe ja też ma audi w garażu i miałem jedne problemik nie ma rzeczy idealnych - każde ma prawo mieć problem. Bo to my ludzie je składamy ( audi, zubadany, atlatnici itp. ) i mamy prawo popełnić błąd Tak nie bede sie .. OBY moja jednostka byla dobrze poskladana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 30.12.2012 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Jak najbardziej,nie znam się na defrostach,nie jestem serwismenem Być może to wada materiału. Ale bez konkretnej wiedzy na temat zapotrzebowania domu Magnolii na ciepło nie będziemy wiedzieć dokładnie co się dzieje i czemu tak a nie inaczej. Zresztą Magnolia też nie wie ile,co i jak Licznik zużycia jest,to podstawa,druga podstawa to wiedzieć ile PCi powinna zużyć energii,wtedy można postawić diagnozę czy kWh zużywają się głownie na defrosty czy na ogrzewanie Jeśli nowa jednostka w pełni wpłynie na zużycie energii to jest ok. Artur, Michala, partnerze przyjdz do mnie i oblicz, prosze. Jam w tym ciemny. Kiedy moglbym Cie goscic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simluc 30.12.2012 00:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Zubadan u mnie poległ ze względu na kasę,gdyż jest nie porównywalnie droższy w stosunku do innych pomp,aczkolwiek miki121 uważa ją za wzór No nie wiem jak z tym cenami ale ja mam dostęp do takich: modele jednofazowe: Zubadan PUHZ HRP71 VHA 8,5kw 14700 zł + VAT Zubadan PUHZ HRP100 VHA 11,2kw 15900 zł +VAT modele trójfazowe: Zubadan PUHZ HRP 100 YHA 11,2kw 16,8 tys zł + VAT Zubadan PUHZ HRP 125 YHA 14,0kw 18 tys zł + VAT Ceny oczywiście nie z Polski, zależne od wahań złotówki oraz widzimisię sprzedawcy. Wychodzi z tego, że można mieć Audicę w cenie Skody? W zestawach jednostka zewnętrzna + wymiennik + elektronika, czyli wszystko co potrzebne do montażu -swoją drogą panowie (w kolejeności alfabetycznej hydrauli, miki, wihajster)- ile u was za montaż tego zubadana (Stanica, niedaleko Gliwic). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturWi 30.12.2012 00:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 (edytowane) (Stanica, niedaleko Gliwic). Toż to mój sąsiad jesteś,w Stanicy miałem działkę kupować Jeśli masz okazję kupić po takich cenach to bierz od razu,za 3tys.zł masz montaż w Polsce i PCi jak ta lala 10 klocków jesteś do przodu Artur, Michala, partnerze przyjdz do mnie i oblicz, prosze. Jam w tym ciemny. Kiedy moglbym Cie goscic ? Nie mam daleko,ok.10 km(od siostry ok.1km bo ze Smolnicy) także wpadnę w przyszłym tygodniu Edytowane 30 Grudnia 2012 przez ArturWi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 30.12.2012 01:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Jak najbardziej,nie znam się na defrostach,nie jestem serwismenem Być może to wada materiału. Ale bez konkretnej wiedzy na temat zapotrzebowania domu Magnolii na ciepło nie będziemy wiedzieć dokładnie co się dzieje i czemu tak a nie inaczej. Zresztą Magnolia też nie wie ile,co i jak Licznik zużycia jest,to podstawa,druga podstawa to wiedzieć ile PCi powinna zużyć energii,wtedy można postawić diagnozę czy kWh zużywają się głownie na defrosty czy na ogrzewanie Jeśli nowa jednostka w pełni wpłynie na zużycie energii to jest ok. Osobą sprawą jest fakt,że wg mnie przy ok.-7-10st.C musi wspomagać się grzałkami ale to tylko ja jako wyrocznia i czarnoksiężnik a jak wiadomo czary się nie sprawdzają Czy na grzejniki masz zasilanie max.45st.C i to im wystarczy do osiągnięcia odpowiedniej temperatury w pomieszczeniu ?? ale zadajesz mi pytanie na ktore moge nie znac odpowiedzi, prawda ? Wiem pare innych roznych rzeczy, malo waznych pewne dla Ciebie, ale tego akurat nie wiem. Moge? Micha tez to wiedzial Artur, nie czepiam sie. Ale wyglada tak, ze PO ... stara sie mnie uswiadomic. ze to CO kupilem nie ma sensu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 30.12.2012 01:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Nie mam daleko,ok.10 km(od siostry ok.1km bo ze Smolnicy) także wpadnę w przyszłym tygodniu ze Smolnicy to jak bedzie trzeba to Cie na sznurkach przyciagna "P u nas jak to w WILCZYM ... ukryte SS i te INNE sa dalej / a i pod ziemia siedza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturWi 30.12.2012 01:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 (edytowane) ale zadajesz mi pytanie na ktore moge nie znac odpowiedzi, prawda ? Wiem pare innych roznych rzeczy, malo waznych pewne dla Ciebie, ale tego akurat nie wiem. Moge? Micha tez to wiedzial Artur, nie czepiam sie. Ale wyglada tak, ze PO ... stara sie mnie uswiadomic. ze to CO kupilem nie ma sensu ... Prawda Możesz Ty wiesz co kupowałeś i czy dobrze czy źle,ja też wiem co kupiłeś Przeżyj pierwszy sezon grzewczy bez komentarzy,po sezonie wypowiedz się czy dobrze kupiłeś czy źle ale zawsze będąc świadomym swojego zużycia energii przez dom. Inaczej wszystkie Twoje komentarze są bez sensu i mają się nijak do wyrażonej opinii. Edytowane 30 Grudnia 2012 przez ArturWi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 30.12.2012 01:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 No nie wiem jak z tym cenami ale ja mam dostęp do takich: modele jednofazowe: Zubadan PUHZ HRP71 VHA 8,5kw 14700 zł + VAT Zubadan PUHZ HRP100 VHA 11,2kw 15900 zł +VAT modele trójfazowe: Zubadan PUHZ HRP 100 YHA 11,2kw 16,8 tys zł + VAT Zubadan PUHZ HRP 125 YHA 14,0kw 18 tys zł + VAT Ceny oczywiście nie z Polski, zależne od wahań złotówki oraz widzimisię sprzedawcy. Wychodzi z tego, że można mieć Audicę w cenie Skody? W zestawach jednostka zewnętrzna + wymiennik + elektronika, czyli wszystko co potrzebne do montażu -swoją drogą panowie (w kolejeności alfabetycznej hydrauli, miki, wihajster)- ile u was za montaż tego zubadana (Stanica, niedaleko Gliwic). Artuto. jakie do przodu ? to cena BEZ zasobnika etc. a instalacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturWi 30.12.2012 01:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Artuto. jakie do przodu ? to cena BEZ zasobnika etc. a instalacja? Zerknij na "polskiego" zubadana do się dowiesz czemu do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts