Magnolia18 30.12.2012 01:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 (edytowane) Prawda Możesz Ty wiesz co kupowałeś i czy dobrze czy źle,ja też wiem co kupiłeś Przeżyj pierwszy sezon grzewczy bez komentarzy,po sezonie wypowiedz się czy dobrze kupiłeś czy źle ale zawsze będąc świadomym swojego zużycia energii przez dom. Inaczej wszystkie Twoje komentarze są bez sensu i mają się nijak do wyrażonej opinii. Artur, byles przy tym ? Edytowane 30 Grudnia 2012 przez Magnolia18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 30.12.2012 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 No nie wiem jak z tym cenami ale ja mam dostęp do takich: modele jednofazowe: Zubadan PUHZ HRP71 VHA 8,5kw 14700 zł + VAT Zubadan PUHZ HRP100 VHA 11,2kw 15900 zł +VAT modele trójfazowe: Zubadan PUHZ HRP 100 YHA 11,2kw 16,8 tys zł + VAT Zubadan PUHZ HRP 125 YHA 14,0kw 18 tys zł + VAT Ceny oczywiście nie z Polski, zależne od wahań złotówki oraz widzimisię sprzedawcy. Wychodzi z tego, że można mieć Audicę w cenie Skody? W zestawach jednostka zewnętrzna + wymiennik + elektronika, czyli wszystko co potrzebne do montażu -swoją drogą panowie (w kolejeności alfabetycznej hydrauli, miki, wihajster)- ile u was za montaż tego zubadana (Stanica, niedaleko Gliwic). Podaj kontakt na te ceny U mnie montaż : podstawa z kwasówki ,kabelki, rurki.miedzianeSrubunki zaworki ,filtry rozdzielnica, uruchomienie, to niestety 5000-6000 zł ,a do ciebie daleko. Ceny montażu są różne bo i sposób jest różny .Niektórzy nie dają zaworów filtrów śrubunków (zgrzewają na sztywno). Działa ,ale sztuka cierpi.U mnie uruchomienie to cały dzień ,ale da się zrobić w godzinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 30.12.2012 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Artuto. jakie do przodu ? to cena BEZ zasobnika etc. a instalacja? kupić tanio nie sztuka, trzeba jeszcze zamontować i montują a potem się okazuje że serwisowi nie opłaca się przyjechać .... U mojego M można zakupić samą Pc z super rabatem.... i zamontować samemu jak się potrafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 30.12.2012 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 przez wiele lat wielu zakłada klimatyzatory to pewnie dla nich nie ma aż tak wiele różnicy rozumiem zależność montaż - odpowiedzialność ale pewne sprawy trzeba skalkulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 30.12.2012 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 pewnie, że wielu montuje i na pierwszy żut oka wygląda jak montaż klimatyzatora... dlatego jeśli ktoś wyrażą chęci to tadadadm proszę bardzo dostaje rabat i bierze ciężar odpowiedzialności za prawidłową pracę, montaż na swoje barki To trochę tak jak z autami i ich serwisem. Możesz jechac do serwisu zlecić im naprawę auta i oni dają ci gwarancję na to co zrobią i możesz jechać do serwisu kupić jakąś część , a potem pan Kazio tanio ją zamontuje. Jak coś schrzani to za to odpowiada.... ot cała tajemnica i kalkulacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 30.12.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 po pierwsze pan kaziu czasami wystawia fakturęa po drugie bez faktury możesz trafić na uczciwego sprzedawcę[albo nie]co nie znaczy że nie rozumiem twoich myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 30.12.2012 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Podaj kontakt na te ceny U mnie montaż : podstawa z kwasówki ,kabelki, rurki.miedzianeSrubunki zaworki ,filtry rozdzielnica, uruchomienie, to niestety 5000-6000 zł ,a do ciebie daleko. Ceny montażu są różne bo i sposób jest różny .Niektórzy nie dają zaworów filtrów śrubunków (zgrzewają na sztywno). Działa ,ale sztuka cierpi.U mnie uruchomienie to cały dzień ,ale da się zrobić w godzinę. Popatrz jak te ceny mamy zbliżone U mnie wychodzi 3000zł za montaż i 3000zł za materiały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 30.12.2012 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 ale to chyba cena całej kotłowni:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 30.12.2012 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 ale to chyba cena całej kotłowni:o Montaż pompy ciepła z materiałami tzn. chłodnicza strona ( do 10mb. ) elektryka ( bez licznika ) rurki, zaworki, filterek, naczynko itp ( bez zaworu trójdrogowego ). Cena może ulec zmianie w zależności od komplikacji, ilości obwodów długości instalacji itp. Np przy popach TRI każdy metr więcej instalacji chłodnicznej to jest dwie rurki i dwa kabelki to 160zł. netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 30.12.2012 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 ja szanuję twoją robotęale cena jest dla mnie nie do przełknięciaza dojazd do klienta nie doliczasz już w tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 30.12.2012 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 ja szanuję twoją robotę ale cena jest dla mnie nie do przełknięcia za dojazd do klienta nie doliczasz już w tym? Nie nie doliczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter719 30.12.2012 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 też chciałem ZUBADANA, bo widziałem i słyszałem jak działa, ale ta cena byłaaaa po za moim zasięgiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 30.12.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 po pierwsze pan kaziu czasami wystawia fakturę a po drugie bez faktury możesz trafić na uczciwego sprzedawcę[albo nie] co nie znaczy że nie rozumiem twoich myśli a gdzie ja napisałam, że Pan Kaziu zrobi źle? napisałam że wówczas ryzyko bierze na siebie jeśli komuś to odpowiada nie widzę problemu. M dużo sprzedaje np losneyi i klienci sami to sobie montują, akurat przy zubadanach trzeba mieć trochę wiedzy by podłączyć je elektronicznie, jeśli ktoś ma to zawsze będzie mial taniej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 30.12.2012 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 No lossney to jednak najcichsze reku na polski rynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 30.12.2012 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 No lossney to jednak najcichsze reku na polski rynku a to akurat nie jedyna jego zaleta mam znajomą która ma centralę za 18tyś z 2kw grzałką, odłączyli grzałkę bo rachunki ich żarly, a jak odłączyli grzałkę to centrala przy mrozach przestała pracować bo się zalodziła. Tymczasem moja pracuje od trzech lat non stop nawet przy -30. Wyłaczana jest gdy trujemy muchy latem i ostatnio raz jak sąsiad palił jakieś gówno w piecu przed świętami i wiatr był w naszą stronę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 30.12.2012 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 no tu masz rację trochę ich w życiu powiesiłem i produkt może nie tak wybajerowany jak inne ale technicznie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 30.12.2012 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 no tu masz rację trochę ich w życiu powiesiłem i produkt może nie tak wybajerowany jak inne ale technicznie super sterownik w zubadanie też nie jest wybajerowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 30.12.2012 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 jest prosty zarówno w obsłudze jak i zrozumieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pomarszczonyfred 30.12.2012 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 a jak tam zubadany już nie wybuchają? źródło: http://www.klimaplus.com.tr/toolbox/urunler/Ecodan/2.Databook/A-Outdoor-unit.pdf - strona 94. zubadan max parametry dla -15°C w katalogu technicznym - dlaczego podawane są w katalogach marketingowych -25°C? PUHZ-HRP71VHA2 - j.z.wydajność -15°C - 45°C outlet - 6.77 kWpobór mocy -15°C - 4,91 kWCOP -15°C - 1.38!co w tym rewalacyjnego? dla porównania odpowiednik mocowy Hitachi RWM-3FSN3Ewydajność -15°C - 45°C outlet - 6.22 kW pobór mocy -15°C - 2.86 kWCOP -15°C - 2,16!jeżeli dorzucę 3 kW z grzałki to mam wydajność 9,22 kW a COP 1.57w Sound Pressure level bez trybu night mode różnica na korzyść Hitachi 10dB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 30.12.2012 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 wystarczy porównać charakterystyki zubadana i innych .Powalają tylko ceną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts