Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompy ciepła powietrze woda

hydraulik_

Recommended Posts

dobrze że wam ta tri w końcu działa

ale przy dzisiejszych temp to chyba defrost to tak jak ufo

czy się mylę?

Te moje wczesniejsze cudo defroscilo sie przy +10 i przy -10* . zadnej roznicy 'jej' to nie robilo. wczoraj polecial defrost przy 4* za oknem, bezwietrzna pogoda, sloneczko a PC bez zadnego szronu na niej . Zadnego. Az polecialem zerknac czy to moze juz 'po', ale nie , trafilem akurat 'o czasie' i mialem mozliwosc ogladac te cudo atlantica :)

Edytowane przez Magnolia18

• Odpowiedzi 18,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malux20

1045

• miki121

1020

• Pyxis

1002

• hydraulik_

766

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

KLIMA-MED. Tez tu taki sprzedawca zagladal. Chyba dosyc szybko zgaszony zostal :D

taaaa napewno. Sory ale mój M uważa, że szkoda czasu na udawadnianie że nie jest wielbłądem :) i że zna się na tym co robi... takim jak Ty co to wszystko wie najlepiej i ma typową postawę Polaka... do****lić każdemu... podziwia mikiego i zastanawia się kiedy te setki pc zamontował i cały czas jest na forum :)

Wole Atlantica nawet temperatury daje wyższe dla -20 C.

o dziwo u mnie pracuje trzeci sezon w dość ekstremalnych warunkach pogodowych jako jedyne źródło ogrzewania bez ŻADNYCH DODATKOWYCH GRZAŁEK i nie ma najmniejszego problemu by w domu była komfortowa temperatura 22-25

Jakoś nie mogę przekonać się do innych ,sam widzisz jak działają .Tylko ,ze ty zamontowałeś tyle Atlanticów ile zubadanów jest w Polsce,

Nawet przyjmując lepszą kontrolę jakości w M wolę Atlantica..

masz do tego prawo :) jestem ciekawa czy próbowałeś czegoś innego, czy to tylko takie gadanie... niektórzy boją się sprzedawać droższych urządzeń argumentując 'że klient nie kupi bo go nie stać' Mój M miał przyjemność być APS przez kila lat i świadomie wybral Mitsubishi nie atlantica....Nie wiem ile miki zamontował Atlantików, ale nie sądzę by mój mąż był jedynym montażysto zubadanów w Polsce :)

Była taka firma jak Rotex bardzo droga .Kotły rozpadały się po 7-8 latach.A kondensat o mocy 21 kW kosztował 30 000 zł.

Brak części itp...

Sugerujesz że Japończycy zrobili gówno gorsze od chińczyków? (nie żebym mówiła że wszystko co z chin to badziew), nie przypominam sobie by M narzekał na brak dostępności jakiś części zamiennych do Mitsubishi, a do fujitsu i owszem.... Ostatnio na płyte główną do klimatyzatora przypodlofgowego czekał ze 2 mc...

ciekawe czy jak kupisz dwa zubadany to potraktują cie tak jak kupując 50 atlanticów.

Powiedziałeś i masz i klient zadowolony

nie bardzo kumam o co CI chodzi :D

taaaa napewno. Sory ale mój M uważa, że szkoda czasu na udawadnianie że nie jest wielbłądem :) i że zna się na tym co robi... takim jak Ty co to wszystko wie najlepiej i ma typową postawę Polaka... do****lić każdemu... podziwia mikiego i zastanawia się kiedy te setki pc zamontował i cały czas jest na forum :)

w wolnym czasie...

bo jakoś nie sądzę że twój M teraz jest na montażu :)

a forum traktuje jak hobby :)

a jak tam zubadany już nie wybuchają?

wybuchają średnio raz w miesiącu :) a tak poważnie to faktycznie było takie zdarzenie cztery lata temu w Angli że urządzenie wybuchło i o ile dobrze wiem wszystkie urzadzenia z tej serii zostały klientom wymienione na wszelki wypadek. Podobne przypadki były w jakimś koncernie samochodowym...

http://forum.muratordom.pl/member.php?110210-klimxxed

a jednak się pojawia jego firma na forum :)

M się detalistami nie zajmuje. Wybuduj hotel albo kościół to bedziesz targetem :)
Sory ale mój M o tej porze śpi :) zaczyna prace baaardzo wcześnie. A ja nie zajmuje się kosztorysowaniem klientów. Masz pytanie wyślij do biura lub do M bezpośrednio na @ , aukcje potrafiłeś znaleźć :) A targetem jest każdy i ten co kupuje termometr za 21,90 i ten co buduje hotel za ponad milion... każdy traktowany jest jednakowo. Taka zasada od lat... Pamiętam jak kilka lat temu M montował jeden klimatyzator na drugim końcu Polski za 1800zł, a w ubiegłym roku dla tego samego klienta robił cały biurowiec. Nie znasz nie oceniaj pochopnie :D

nie wszyscy czytają fora... z regóły faktycznie Ci którzy mają podłogókę+kaloryfery z czasem 'plują sobię w brodę', że taki system wybrali. Jest też grupa ludzi której ciężko powiedzieć że to byl zły wybór żeby np. w oczach sąsiada nie wyjść na durnia i dalej 'chwalą' rozwiazania podłogówka+kaloryfery oraz Ci którym nieznający się na rzeczy Pan "Kazio" zrobił podłogówkę i albo nie grzeje albo grzeje tak, że chodzić faktycznie po tym nie idzie. Tacy klienci też mówią nigdy w życiu podłogówki :(

pewnie, że wielu montuje i na pierwszy żut oka wygląda jak montaż klimatyzatora... dlatego jeśli ktoś wyrażą chęci to tadadadm proszę bardzo dostaje rabat i bierze ciężar odpowiedzialności za prawidłową pracę, montaż na swoje barki :) To trochę tak jak z autami i ich serwisem. Możesz jechac do serwisu zlecić im naprawę auta i oni dają ci gwarancję na to co zrobią i możesz jechać do serwisu kupić jakąś część , a potem pan Kazio tanio ją zamontuje. Jak coś schrzani to za to odpowiada.... ot cała tajemnica i kalkulacja :)

Biedny ten pan Kazio, często mu się obrywa :)

w wolnym czasie...

bo jakoś nie sądzę że twój M teraz jest na montażu :)

a forum traktuje jak hobby :)

odpowiedzialam juz r19 ale z szacunku odpowiem raz jeszcze z szacunku dla Twojej osoby. Mój M o tej porzez zazwyczaj śpii :) bo bardzo wcześnie zaczyna prace... w wolnym czasie czyli w porze gdy dzieci nie śpią (a o tej porze też już śpią) zajmuje się głównie nimi:D

spoko, skoro potwierdzasz, że to wasza firma i wasza aukcja, to już nie musze szukać dalej, aukcja na allegro zawiera większośc danych które mnie interesują, a resztę potrafię bez problemu znaleźć...

potwierdza to tylko co wiedziałem już wcześniej - sprzęt może i dobry, ale ta cena...

swoją drogą, to inna jest adres siedziny firmy na allegro, a inny na stronie która mi wyskoczyła....poprawcie to, bo brzydko to wygląda :p

masz rację, nie wiem czy zauważyłeś że niedawno firma zmieniła siedzibę główną, stąd różne adresy :) nic brzydkiego w tym nie ma...

dzis miales -10* ? gdzie na Slasku ?

U mnie gruntowy -12

Poczekajmy, czy pompa Magnilii nie zrobi kolejnego psikusa za jakiś czas? Rachunek prawdopodobieństwa może wskazywać że będzie ok. Jeśli nie, to mijać firmę szerokim łukiem.

ALE. Miki pisał o swojej w innym wątku. Czyżby zbyt częsta powtarzalność wadliwych egzemparzy?

U mnie gruntowy -12

Poczekajmy, czy pompa Magnilii nie zrobi kolejnego psikusa za jakiś czas? Rachunek prawdopodobieństwa może wskazywać że będzie ok. Jeśli nie, to mijać firmę szerokim łukiem.

ALE. Miki pisał o swojej w innym wątku. Czyżby zbyt częsta powtarzalność wadliwych egzemparzy?

Mozesz rozwinac mysl ?

Ana -76 a co do PC maja grzałki,że u ciebie nie pracują a gdzieś pracują

To przecież tylko kwestia doboru PC.

Nie potrzeba zubadana żeby zagrzać np 100 m2 bez grzałek starym Atlanticem s 16 .Wiem bo taki jeden chodzi a grzałki odpiete bezpiecznikiem

Agregaty są z Tajlandii to nie chiny raczej Ale wlepka Kawasaki też jest ,to japonia?

Nie wiem w czym ten problem

Jaką temperaturę wyciągnie zubadan dla -20C

Bo tri 60 bez problemu dopiero dalej spada

I tak wolę atlantica,

Też mogę zapytać a ile mąż zamontował Atlanticów.

Nei twierdziłem ,że zubadan jest zły tylko ,że wolę atlntica Bo M jest bez sensownie drogi .

Edytowane przez hydraulik_