Magnolia18 30.12.2012 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 (edytowane) dobrze że wam ta tri w końcu działa ale przy dzisiejszych temp to chyba defrost to tak jak ufo czy się mylę? Te moje wczesniejsze cudo defroscilo sie przy +10 i przy -10* . zadnej roznicy 'jej' to nie robilo. wczoraj polecial defrost przy 4* za oknem, bezwietrzna pogoda, sloneczko a PC bez zadnego szronu na niej . Zadnego. Az polecialem zerknac czy to moze juz 'po', ale nie , trafilem akurat 'o czasie' i mialem mozliwosc ogladac te cudo atlantica Edytowane 30 Grudnia 2012 przez Magnolia18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 30.12.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 KLIMA-MED. Tez tu taki sprzedawca zagladal. Chyba dosyc szybko zgaszony zostal taaaa napewno. Sory ale mój M uważa, że szkoda czasu na udawadnianie że nie jest wielbłądem i że zna się na tym co robi... takim jak Ty co to wszystko wie najlepiej i ma typową postawę Polaka... do****lić każdemu... podziwia mikiego i zastanawia się kiedy te setki pc zamontował i cały czas jest na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 30.12.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Wole Atlantica nawet temperatury daje wyższe dla -20 C. o dziwo u mnie pracuje trzeci sezon w dość ekstremalnych warunkach pogodowych jako jedyne źródło ogrzewania bez ŻADNYCH DODATKOWYCH GRZAŁEK i nie ma najmniejszego problemu by w domu była komfortowa temperatura 22-25 Jakoś nie mogę przekonać się do innych ,sam widzisz jak działają .Tylko ,ze ty zamontowałeś tyle Atlanticów ile zubadanów jest w Polsce, Nawet przyjmując lepszą kontrolę jakości w M wolę Atlantica.. masz do tego prawo jestem ciekawa czy próbowałeś czegoś innego, czy to tylko takie gadanie... niektórzy boją się sprzedawać droższych urządzeń argumentując 'że klient nie kupi bo go nie stać' Mój M miał przyjemność być APS przez kila lat i świadomie wybral Mitsubishi nie atlantica....Nie wiem ile miki zamontował Atlantików, ale nie sądzę by mój mąż był jedynym montażysto zubadanów w Polsce Była taka firma jak Rotex bardzo droga .Kotły rozpadały się po 7-8 latach.A kondensat o mocy 21 kW kosztował 30 000 zł. Brak części itp... Sugerujesz że Japończycy zrobili gówno gorsze od chińczyków? (nie żebym mówiła że wszystko co z chin to badziew), nie przypominam sobie by M narzekał na brak dostępności jakiś części zamiennych do Mitsubishi, a do fujitsu i owszem.... Ostatnio na płyte główną do klimatyzatora przypodlofgowego czekał ze 2 mc... ciekawe czy jak kupisz dwa zubadany to potraktują cie tak jak kupując 50 atlanticów. Powiedziałeś i masz i klient zadowolony nie bardzo kumam o co CI chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 30.12.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 @ana-76 - doczekam się na tę wycenę? (może być orientacyjna) M się detalistami nie zajmuje. Wybuduj hotel albo kościół to bedziesz targetem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 30.12.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 taaaa napewno. Sory ale mój M uważa, że szkoda czasu na udawadnianie że nie jest wielbłądem i że zna się na tym co robi... takim jak Ty co to wszystko wie najlepiej i ma typową postawę Polaka... do****lić każdemu... podziwia mikiego i zastanawia się kiedy te setki pc zamontował i cały czas jest na forum w wolnym czasie... bo jakoś nie sądzę że twój M teraz jest na montażu a forum traktuje jak hobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 30.12.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 a jak tam zubadany już nie wybuchają? wybuchają średnio raz w miesiącu a tak poważnie to faktycznie było takie zdarzenie cztery lata temu w Angli że urządzenie wybuchło i o ile dobrze wiem wszystkie urzadzenia z tej serii zostały klientom wymienione na wszelki wypadek. Podobne przypadki były w jakimś koncernie samochodowym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 30.12.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 taaaa napewno. Sory ale mój M uważa, że szkoda czasu na udawadnianie że nie jest wielbłądem i że zna się na tym co robi... takim jak Ty co to wszystko wie najlepiej i ma typową postawę Polaka... do****lić każdemu... podziwia mikiego i zastanawia się kiedy te setki pc zamontował i cały czas jest na forum http://forum.muratordom.pl/member.php?110210-klimxxed a jednak się pojawia jego firma na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 30.12.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Ale dlaczego jaja. Ann M sprzedaje ZUBADANY - POMPY CIEPŁA i chwała mu za to Bo każda pompa to plus a nie minus w naszym środowisku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 30.12.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 M się detalistami nie zajmuje. Wybuduj hotel albo kościół to bedziesz targetem Sory ale mój M o tej porze śpi zaczyna prace baaardzo wcześnie. A ja nie zajmuje się kosztorysowaniem klientów. Masz pytanie wyślij do biura lub do M bezpośrednio na @ , aukcje potrafiłeś znaleźć A targetem jest każdy i ten co kupuje termometr za 21,90 i ten co buduje hotel za ponad milion... każdy traktowany jest jednakowo. Taka zasada od lat... Pamiętam jak kilka lat temu M montował jeden klimatyzator na drugim końcu Polski za 1800zł, a w ubiegłym roku dla tego samego klienta robił cały biurowiec. Nie znasz nie oceniaj pochopnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 30.12.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 nie wszyscy czytają fora... z regóły faktycznie Ci którzy mają podłogókę+kaloryfery z czasem 'plują sobię w brodę', że taki system wybrali. Jest też grupa ludzi której ciężko powiedzieć że to byl zły wybór żeby np. w oczach sąsiada nie wyjść na durnia i dalej 'chwalą' rozwiazania podłogówka+kaloryfery oraz Ci którym nieznający się na rzeczy Pan "Kazio" zrobił podłogówkę i albo nie grzeje albo grzeje tak, że chodzić faktycznie po tym nie idzie. Tacy klienci też mówią nigdy w życiu podłogówki pewnie, że wielu montuje i na pierwszy żut oka wygląda jak montaż klimatyzatora... dlatego jeśli ktoś wyrażą chęci to tadadadm proszę bardzo dostaje rabat i bierze ciężar odpowiedzialności za prawidłową pracę, montaż na swoje barki To trochę tak jak z autami i ich serwisem. Możesz jechac do serwisu zlecić im naprawę auta i oni dają ci gwarancję na to co zrobią i możesz jechać do serwisu kupić jakąś część , a potem pan Kazio tanio ją zamontuje. Jak coś schrzani to za to odpowiada.... ot cała tajemnica i kalkulacja Biedny ten pan Kazio, często mu się obrywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 30.12.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 w wolnym czasie... bo jakoś nie sądzę że twój M teraz jest na montażu a forum traktuje jak hobby odpowiedzialam juz r19 ale z szacunku odpowiem raz jeszcze z szacunku dla Twojej osoby. Mój M o tej porzez zazwyczaj śpii bo bardzo wcześnie zaczyna prace... w wolnym czasie czyli w porze gdy dzieci nie śpią (a o tej porze też już śpią) zajmuje się głównie nimi:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 30.12.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 http://forum.muratordom.pl/member.php?110210-klimxxed a jednak się pojawia jego firma na forum jasne że się pojawiła ale widzisz z jaką częstotliwością się wypowiada ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 30.12.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Biedny ten pan Kazio, często mu się obrywa faktycznie niezły jesteś ja bym tego nie zauważyła. a Panu Kazikowi obrywa się równie często jak i Panu Stasiowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 30.12.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 spoko, skoro potwierdzasz, że to wasza firma i wasza aukcja, to już nie musze szukać dalej, aukcja na allegro zawiera większośc danych które mnie interesują, a resztę potrafię bez problemu znaleźć... potwierdza to tylko co wiedziałem już wcześniej - sprzęt może i dobry, ale ta cena... swoją drogą, to inna jest adres siedziny firmy na allegro, a inny na stronie która mi wyskoczyła....poprawcie to, bo brzydko to wygląda masz rację, nie wiem czy zauważyłeś że niedawno firma zmieniła siedzibę główną, stąd różne adresy nic brzydkiego w tym nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 30.12.2012 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 dzis miales -10* ? gdzie na Slasku ? U mnie gruntowy -12 Poczekajmy, czy pompa Magnilii nie zrobi kolejnego psikusa za jakiś czas? Rachunek prawdopodobieństwa może wskazywać że będzie ok. Jeśli nie, to mijać firmę szerokim łukiem. ALE. Miki pisał o swojej w innym wątku. Czyżby zbyt częsta powtarzalność wadliwych egzemparzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 30.12.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 (edytowane) jeszcze przez miesiąc siedziby są dwie główna i punkt.Nie mniej jednak Dzięki że zwrócileś uwagę, przekażę dalej Edytowane 30 Grudnia 2012 przez ana-76 literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 30.12.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 U mnie gruntowy -12 Poczekajmy, czy pompa Magnilii nie zrobi kolejnego psikusa za jakiś czas? Rachunek prawdopodobieństwa może wskazywać że będzie ok. Jeśli nie, to mijać firmę szerokim łukiem. ALE. Miki pisał o swojej w innym wątku. Czyżby zbyt częsta powtarzalność wadliwych egzemparzy? Mozesz rozwinac mysl ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 30.12.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 magnolia - i jak tam sprawuje się nowa jednostka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 30.12.2012 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 (edytowane) Ana -76 a co do PC maja grzałki,że u ciebie nie pracują a gdzieś pracują To przecież tylko kwestia doboru PC. Nie potrzeba zubadana żeby zagrzać np 100 m2 bez grzałek starym Atlanticem s 16 .Wiem bo taki jeden chodzi a grzałki odpiete bezpiecznikiemAgregaty są z Tajlandii to nie chiny raczej Ale wlepka Kawasaki też jest ,to japonia?Nie wiem w czym ten problemJaką temperaturę wyciągnie zubadan dla -20CBo tri 60 bez problemu dopiero dalej spada I tak wolę atlantica,Też mogę zapytać a ile mąż zamontował Atlanticów. Nei twierdziłem ,że zubadan jest zły tylko ,że wolę atlntica Bo M jest bez sensownie drogi . Edytowane 30 Grudnia 2012 przez hydraulik_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 30.12.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Mozesz rozwinac mysl ? W jednym z wątków (chyba o pompie "tymi ręcoma" Miki pisze o swojej i defrostach co 30-35 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts