Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompy ciepła powietrze woda

hydraulik_

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malux20

1045

• miki121

1020

• Pyxis

1002

• hydraulik_

766

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a jak tam zubadany już nie wybuchają?

źródło: http://www.klimaplus.com.tr/toolbox/urunler/Ecodan/2.Databook/A-Outdoor-unit.pdf - strona 94.

zubadan max parametry dla -15°C w katalogu technicznym - dlaczego podawane są w katalogach marketingowych -25°C?

PUHZ-HRP71VHA2 - j.z.

wydajność -15°C - 45°C outlet - 6.77 kW

pobór mocy -15°C - 4,91 kW

COP -15°C - 1.38!

co w tym rewalacyjnego?

dla porównania odpowiednik mocowy Hitachi RWM-3FSN3E

wydajność -15°C - 45°C outlet - 6.22 kW

pobór mocy -15°C - 2.86 kW

COP -15°C - 2,16!

jeżeli dorzucę 3 kW z grzałki to mam wydajność 9,22 kW a COP 1.57

w Sound Pressure level bez trybu night mode różnica na korzyść Hitachi 10dB

Tak właściwie to co ty porównujesz? W karcie Hitachi oznaczenie RWM-3FSN3E przynależy do jednostki wewnętrznej, tzw. hydroboxa.

Tak właściwie to co ty porównujesz? W karcie Hitachi oznaczenie RWM-3FSN3E przynależy do jednostki wewnętrznej, tzw. hydroboxa.

widziałeś aby do agregatu zewnętrznego od PCi podłączyć wodę, widziałeś aby sam agregat mógł działać?

widziałeś aby sam hydrobox (pomijając działanie grzałek) mógł ogrzewać?

porównanie dotyczy całej pompy ciepła, choć podałem tylko typ jedengo elementu to nie rozpatruj tego osobno.

w urządzeniach typu split pojedyncze elementy systemu nie mogą działać samodzielnie, ani agregat ani hydrobox,

...

http://forum.muratordom.pl/member.php?110210-klimxxed

a jednak się pojawia jego firma na forum :)

A najciekawsze jest to, że zarówno klimxxmed, jak i ana-76 czasami wykazują podobne braki umiejętności stosowania zasad ortograficznych, pewne byki aż biją po oczach.

Bardzo dobrana para :)

Edytowane przez fotohobby

To tak jeszcze w starym roku... podobny język miłości..... :)

ten typ tak ma :) mam takiego wója który jak komuś nie do***ie to żyć nie może... według Pixiego jedyna uczciwa praca to pisanie kodów cała reszta to ku**a i złodziej...

taaaa napewno. Sory ale mój M uważa, że szkoda czasu na udawadnianie że nie jest wielbłądem :) i że zna się na tym co robi... takim jak Ty co to wszystko wie najlepiej i ma typową postawę Polaka... do****lić każdemu... podziwia mikiego i zastanawia się kiedy te setki pc zamontował i cały czas jest na forum :)

Tak tylko wrzuce :)

ponad 2h pracy, zaszronienie juz ponad 70% jednostki i caly czas defrostu niet :)

Jupi :D

Poprzedni egzemplarz też przez kilka miesięcy pracował prawidłowo. Dzisiaj moja pc pp szybko podniosła temp z 21 do 24,5* (ok 35min) po czym się wyłączyła, ale przez ten czas nie było ani śladu szronu.

COP = 1,7

Przy dzisiejszych warunkach cop powietrznych pc może sięgać nawet do 5.

Edytowane przez kbab

Mam pytanie do speców od PC.Czy istnieje w przyrodzie PC o mocy max. ok.0,5kWh?

Są takie pc, np do cwu, małe klimy, czy lodówki, ale nie kWh tylko kW i nie dodałeś czy chodzi o moc nominalną? Bo jeśli wyjściową to tylko małe lodówki.

Edytowane przez kbab