hydraulik_ 31.12.2012 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Magnoliowa PC jeszcze pracuje. Chyba katastrofę PC PW mamy za sobą. Można wrócić do sukcesów Te małe dwie grzeją takie coś (hala i biuro) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 31.12.2012 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 COP = 1,7 Jupi! o matko, zas te copy, sropy. dla mnie wazne, ze dziala i jest znacznie lepiej niz bylo jak zaczne sie jarac copami-sropami to sie Pyxis odezwe do Ciebie masz jak w banku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 31.12.2012 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 No tylko zeby nie popadl ze skrajnosci w skrajnosc, bo totalny brak defrostow na powaznie zbije mu COP dlaczego ma zbic ten magiczny cop ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 31.12.2012 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Magnoliowa PC jeszcze pracuje. Chyba katastrofę PC PW mamy za sobą. Można wrócić do sukcesów Te małe dwie grzeją takie coś (hala i biuro) [ATTACH=CONFIG]157403[/ATTACH] Niezle. Mozesz zdradzic jakie moce maje te PC i powierzchnie do ogrzania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 31.12.2012 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Są takie pc, np do cwu, małe klimy, czy lodówki, ale nie kWh tylko kW i nie dodałeś czy chodzi o moc nominalną? Bo jeśli wyjściową to tylko małe lodówki. Chodzi mi o moc wyjściową.Jeżeli lodówki,a może witryny to musiały by być przystosowane do ciągłej pracy.Znasz jakieś modele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 31.12.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 poszukaj klimatyzatorów,ale raczej ciężko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 31.12.2012 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Niezle. Mozesz zdradzic jakie moce maje te PC i powierzchnie do ogrzania ? 2 x tri 16 Biuro 200m2 podłoga ,a hala z ADG ze 2000 m2 (ma być powyżej zera ) Wylewka podłogówki hali ponad 15 cm(akumulator) towar też akumulator. Sam nie wierzyłem ,przy -8 chodziły na modulacji i było ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 31.12.2012 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Spoko rozumiem że forum murator polega w większości na doje... innym Chyba źle rozumiesz bo "nie o to loto" na tym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 31.12.2012 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Podniecacie się jakimiś defrostami Na szybko wymyśliłem sposób na defrosty,no może nie na szybko bo o tym myślałem zawsze ale w innym celu Wywiew z reku ma zawsze plusową temperaturę,także jakby go umieścić pod pompą to by defrostów nie uświadczył... Trza pomyślec u siebie,może innym będzie lżej Całkiem dobry pomysł, tylko, że zimą gdy będziesz miał stale powyżej 100 m3/godz wydajności rekuperatora to nie nadążysz nawilżać pomieszczeń, a poniżej 30% wilgotności nie jest komfortowo. Załóż więc wydajność wentylacji na poziomie 50-100 m3/godz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 31.12.2012 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 dlaczego ma zbic ten magiczny cop ? No jakos przy poprzedniej jednostce COPa mi sie mocno przejmowales i im bardziej zchodzil w kierunku jednosci, tym wiecej "lez" roniles nad licznikiem. Lod osadzajacy sie na wymienniku dzial jak swego rodzaju izolacja. Spada temp parownika, leci tez COP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 31.12.2012 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 No jakos przy poprzedniej jednostce COPa mi sie mocno przejmowales i im bardziej zchodzil w kierunku jednosci, tym wiecej "lez" roniles nad licznikiem. Lod osadzajacy sie na wymienniku dzial jak swego rodzaju izolacja. Spada temp parownika, leci tez COP. Projektanci to zauważyli i przyjęli odpowiednio większy wymiennik Nie wiem czy widziałeś,ale szron pojawia się nierównomiernie na powierzchni ,Wymiennik posiada też trzeci wymiar . od strony wentylatora nie jest tak zaszroniony .Oczywiście wzrastają opory przepływu , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 31.12.2012 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Tak?? Ciekawe ja też ma audi w garażu i miałem jedne problemik nie ma rzeczy idealnych - każde ma prawo mieć problem. Bo to my ludzie je składamy ( audi, zubadany, atlatnici itp. ) i mamy prawo popełnić błąd Ja miałem już dość Audi i aluminiowych wahaczy - zmieniłem na SUV-a Renault ze stalowymi, któremu polskie drogi nie straszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 31.12.2012 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Projektanci to zauważyli i przyjęli odpowiednio większy wymiennik Nie wiem czy widziałeś,ale szron pojawia się nierównomiernie na powierzchni ,Wymiennik posiada też trzeci wymiar . od strony wentylatora nie jest tak zaszroniony .Oczywiście wzrastają opory przepływu , Opory przeplywu rosna, maleje realna powierzchnia wymiany - jak by nie patrzec COP na tym ucierpi. Nawet przy przewymiarowanym wymienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 31.12.2012 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 a to akurat nie jedyna jego zaleta mam znajomą która ma centralę za 18tyś z 2kw grzałką, odłączyli grzałkę bo rachunki ich żarly, a jak odłączyli grzałkę to centrala przy mrozach przestała pracować bo się zalodziła. Tymczasem moja pracuje od trzech lat non stop nawet przy -30. Wyłaczana jest gdy trujemy muchy latem i ostatnio raz jak sąsiad palił jakieś gówno w piecu przed świętami i wiatr był w naszą stronę... Mam rekuperator Nikol - w czym te Wasze są lepsze ? Skoro nawiewa Wam dym do domu to znaczy, że macie kiepskie filtry - u mnie ten problem nie występuje - już przy filtrach klasy F5 dym nie przelatuje, jeśli sąsiad by bardzo dymił zawsze możesz założyć filtry klasy EU9. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 31.12.2012 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Mam rekuperator Nikol - w czym te Wasze są lepsze ? Skoro nawiewa Wam dym do domu to znaczy, że macie kiepskie filtry Kobitka sie chyba przewroci (na sofe) ja to przeczyta. Ona ma WSZYSTKO NAJLEPSZE. Od jej "M" zaczynajac, a na winie ktore popija konczac! Nic gorszego nie mogles chwalipiecie powiedziec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 31.12.2012 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 No jakos przy poprzedniej jednostce COPa mi sie mocno przejmowales i im bardziej zchodzil w kierunku jednosci, tym wiecej "lez" roniles nad licznikiem. Lod osadzajacy sie na wymienniku dzial jak swego rodzaju izolacja. Spada temp parownika, leci tez COP. Nie przejmowalem sie copami a wadliwa praca PC. Mozesz sprawdzic co pisalem. Nie mam lodu a jedynie maly szron i to na czesci powierzchni jednostki. Teraz defrost polecial jakos po nieco ponad 2h. Generalnie doszukujesz sie nie wiem czego Zadowolony jestem, ze PC dziala poprawnie a nie defrosci sie co 30min tylko dla jakiejs chorej zasady mimo braku lodu. Tyle Jak dla mnie to sporo natenczas. Wiem, wiem gdybym mial zakopana w ziemii DZ to takie pierdoly by mnie nie interesowaly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simluc 31.12.2012 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 widziałeś aby do agregatu zewnętrznego od PCi podłączyć wodę, widziałeś aby sam agregat mógł działać? widziałeś aby sam hydrobox (pomijając działanie grzałek) mógł ogrzewać? porównanie dotyczy całej pompy ciepła, choć podałem tylko typ jedengo elementu to nie rozpatruj tego osobno. w urządzeniach typu split pojedyncze elementy systemu nie mogą działać samodzielnie, ani agregat ani hydrobox, ... Agregat zewnętrzny to pompa ciepła- bez hydroboxa zrobisz instalację, na odwrót nie. Zubadany możesz kupić bez gotowego hydroboxa przez co cenowo zbliżają się do pomp innych producentów. Ceny takich właśnie zestawów czyli jednostki zewnętrznej, elektroniką i wymiennikiem Alfa Laval, podałem wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 31.12.2012 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Każda firma może ci sprzedać sam agregat bez hydroboxu ME sprzedaje ZUBADAN-y od dawna które podpinaliśmy pod kurtyny powietrzne, centralę wentylacyjne - nagrzewnice / chłodnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 31.12.2012 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Magnoliowa PC jeszcze pracuje. Chyba katastrofę PC PW mamy za sobą. Można wrócić do sukcesów Te małe dwie grzeją takie coś (hala i biuro) [ATTACH=CONFIG]157403[/ATTACH] Jak rozumiem w TRI 16 w starej budzie Bo z tego co mówili w Atlanticu z nowych nie robi się kaskad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simluc 31.12.2012 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Podaj kontakt na te ceny Madziarzy mają takie ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts