r19 13.01.2013 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Lubie sobie podrazyc jak cos sie kupy nie trzyma : Miki, przed chwila sie zaliles jaki to opierdzil dostales z serwisu atlantica za wyjscie przed szereg i nie zachowanie procedur.A teraz twierdzisz, ze jedziesz do klienta, wymieniasz np. plyte czy sprezarke po czym informujesz serwis, ze to zrobiles i mowisz "przyslijcie czesci".To chyba nowa jakosc u producentow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 13.01.2013 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Albo z mojej półki albo z urządzeń z magazynu jeżeli nie znajdę na półce albo z hurtowni chłodniczej Ja to przerabiałem dwadzieścia lat temu:) Psuło się zawsze w piątek po 15:) I nie były to PC, a agregaty chłodnicze. Pożegnałem się z branżą bez żalu. Od 10 lat w innej. Spokój:P Nie byłem wcześniej "sprzedawcą" a byłem "biorcą" usług. Najważniejszy dla mnie był serwis i jego sprawność. Miki: chłodnictwo też obsługujesz? 20 lat mojego życia to ubojnia i przerób. Chłodnie, mroźnie i ogólnie odwrócone PC:P Jak czytam "szczęśliwych" użytkowników PC to mi nieraz ręce opadają. Dwadzieścia lat siedziałem w chłodnictwie ale jako "biorca" i "płatnik" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 13.01.2013 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Usterki zgłaszane są albo do mnie albo do producenta a on wysyła zlecenie do mnie Ale zawsze musi być ono w Atlanticu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 13.01.2013 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Usterki zgłaszane są albo do mnie albo do producenta a on wysyła zlecenie do mnie Ale zawsze musi być ono w Atlanticu To dlaczego opierdziel za Magnolie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 13.01.2013 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Ja to przerabiałem dwadzieścia lat temu:) Psuło się zawsze w piątek po 15:) I nie były to PC, a agregaty chłodnicze. Pożegnałem się z branżą bez żalu. Od 10 lat w innej. Spokój:P Nie byłem wcześniej "sprzedawcą" a byłem "biorcą" usług. Najważniejszy dla mnie był serwis i jego sprawność. Miki: chłodnictwo też obsługujesz? 20 lat mojego życia to ubojnia i przerób. Chłodnie, mroźnie i ogólnie odwrócone PC:P Jak czytam "szczęśliwych" użytkowników PC to mi nieraz ręce opadają. Dwadzieścia lat siedziałem w chłodnictwie ale jako "biorca" i "płatnik" No nie jest to zawsze miłe i łatwe ale pracuje w tym co lubię i potrafię. Nieraz trafiam na fajnych ludzi a nieraz na ludzi którzy sami rozwalą pompę a po człowieku jadą jak po.... Co do chłodnictwa - przemysłowego nie zajmuję się nim bo nie jesteś robić wszystkiego wszystkim Skupiam się na tym co mam w ofercie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 13.01.2013 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 To dlaczego opierdziel za Magnolie? Długa historia nie do pisania bez zgody Magnolii Najważniejsze obiecałem wymianę agregatu za nim to zrobił producent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.01.2013 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Pożegnałem się z branżą bez żalu. Od 10 lat w innej. Spokój:P [...]20 lat mojego życia to ubojnia i przerób. Chłodnie, mroźnie i ogólnie odwrócone PC:P Jak czytam "szczęśliwych" użytkowników PC to mi nieraz ręce opadają. Dwadzieścia lat siedziałem w chłodnictwie ale jako "biorca" i "płatnik" Czyli masz doswiadczenia z urzadzeniami chlodniczymi z okresu od 30 do 10 lat wstecz. Od tej pory "troszke" sie zmienilo. Dinozaury wyginely, itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 13.01.2013 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Ale miki handluje glownie pompami PW. One sa juz "zepsute" w momencie instalacji. Mając na myśli "szczęśliwych" inaczej miałem na myśli Ciebie Pyxis i np. mpoplaw. Ale sam się ujawniłeś mój ulubieńcu:P Co masz na myśli zepsute powietrzne PC, zepsute na starcie? Działania nie rozumiesz powietrznych, czy chcesz mi zamontować gruntówkę za 27 kilo złotych na gotowo? Bo każdy może mieć? Tylko dlaczego wyceny zaczynają się od 50 kilo złotych? Może adiq mi wytłumaczy skąd taka rozbieżność cenowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 13.01.2013 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Czyli masz doswiadczenia z urzadzeniami chlodniczymi z okresu od 30 do 10 lat wstecz. Od tej pory "troszke" sie zmienilo. Dinozaury wyginely, itd Zasada się nie zmieniła. Fizyki nie zmienisz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 13.01.2013 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Czyli masz doswiadczenia z urzadzeniami chlodniczymi z okresu od 30 do 10 lat wstecz. Od tej pory "troszke" sie zmienilo. Dinozaury wyginely, itd Gdyby w Twojej PC była sprężarka na R22 ( dinozaur ) byś by szczęśliwym posiadaczem bardzo wytrzymałych maszyn Jest takie HITACHI co było zamontowane w 1978 roku na budynku PLO w Gdańsku - 2 sztuki Nadal chodzi w serwerowniach Policz ile to jest 25 lat i żyje. Pogadamy za 25 lat o twojej PC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.01.2013 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Mając na myśli "szczęśliwych" inaczej miałem na myśli Ciebie Pyxis i np. mpoplaw. Ale sam się ujawniłeś mój ulubieńcu:P Co masz na myśli zepsute powietrzne PC, zepsute na starcie? Ja tez Cie kocham Urzadzenie grzewcze, ktorego wydajnosc spada wraz ze wzrostem zapotrzebowania na cieplo obiektu grzanego, zwiazanego ze spadkiem temperatury zewnetrznej, nie jest chyba "niezepsute" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.01.2013 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Gdyby w Twojej PC była sprężarka na R22 ( dinozaur ) byś by szczęśliwym posiadaczem bardzo wytrzymałych maszyn Dziekuje, postoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 13.01.2013 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Dziekuje, postoje. Pamiętasz jak pytałem o SAF-y w innym wątku? One chodziły na R-22 Potem ekologia, dziura ozonowa, zamienniki R-22 i zaczęły się problemy. Wzrosły ciśnienia czynnika i zaczęły się kłopoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.01.2013 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Zasada się nie zmieniła. Fizyki nie zmienisz:) Zasada dzialania nie, ale technologia wykonania i owszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 13.01.2013 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 (edytowane) Od tej pory "troszke" sie zmienilo. Dinozaury wyginely, itd No nie jest tak różowo, zobacz co się dzieje z lodówkami, o pralkach nie wspominając, bo to nie urządzenia chłodnicze (chyba że niektóre suszarki). Te stare lodówy na r22 nieraz były nie do zdarcia, konstrukcja była bardzo prosta więc i niezawodna. Nowe na nowych "lepszych" czynnikach takie nie do zdarcia nie są. Kiedyś projektowano różne urządzenia na lata, dziś mamy nadprodukcję i coś z nią trzeba robić. Kolejna sprawa to elektronika która jest jest delikatna i skomplikowana. Kiedyś jej nie było, więc się nie psuła. Oczywiście nie dramatyzujmy, bo pc działają i są niezawodne, ale na pewno nie w 100%, bo zawsze coś może nawalić. Tak przy okazji sprawdź sobie czujnik zaniku fazy, o którym pisałem w wątku pc na żywo. Edytowane 13 Stycznia 2013 przez rwxw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 13.01.2013 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 No co ty Pyxis i jego PC są wieczni i niezniszczalni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.01.2013 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Pamiętasz jak pytałem o SAF-y w innym wątku? One chodziły na R-22 Potem ekologia, dziura ozonowa, zamienniki R-22 i zaczęły się problemy. Wzrosły ciśnienia czynnika i zaczęły się kłopoty. Mi juz tez pomalu zaczyna sie wydawac, ze kiedys i dziewczyny byly jakies ladniejsze i wodka lepiej smakowala, tylko sie obawiam, ze to nie jest obiektywne spojrzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 13.01.2013 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Czyli masz doswiadczenia z urzadzeniami chlodniczymi z okresu od 30 do 10 lat wstecz. Od tej pory "troszke" sie zmienilo. Dinozaury wyginely, itd I nie 30-10 lat a 20-10. Mała różnica:) Na dzisiaj użytkuję, w roku 2013, żebyś nie miał wątpliwości o czym piszę, użytkuję trzy jednostki PC (klimy). Tylko jedna ma funkcję grzania i wierz mi na słowo, zachowuje się dokładnie tak jak pisze kbab. Pracuje w sypialni. Drugą dostałem w gratisie (od brata, używana, budynek do likwidacji) i były małe problemy, dokładnie jak pisał miki wcześniej. Wilgoć i ciała stałe po demontażu. Obecnie pracuje w biurze w firmie Trzecia jest z nazwy przenośna, ale na "szybkozłączkach" i lepiej nie przenosić. Czynnika w niej jeszcze nie uzupełniałem. Pracuje w kuchni w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.01.2013 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 No nie jest tak różowo, zobacz co się dzieje z lodówkami, o pralkach nie wspominając, bo to nie urządzenia chłodnicze (chyba że niektóre suszarki). Te stare lodówy na r22 nieraz były nie do zdarcia, konstrukcja była bardzo prosta więc i niezawodna. Nie demonizujmy. Dobry sprzet teraz tez chodzi dlugo i bezawaryjnie, tylko po prostu bardzo trudno takowy wylowic z tlumu dobrze zareklamowanego badziewia. Teraz ani nikt nie kupuje lodowki na 20 lat ani samochodu. Wiekszosc urzadzen AGD zmienialem na nowe nie dlatego, ze sie zepsuly, tylko ze sie sestarzaly "technologicznie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 13.01.2013 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Mi juz tez pomalu zaczyna sie wydawac, ze kiedys i dziewczyny byly jakies ladniejsze i wodka lepiej smakowala, tylko sie obawiam, ze to nie jest obiektywne spojrzenie. No i tu się z tobą w 100% zgodzę Ładne są dalej. Popatrzeć to i dzisiaj lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts