pom_pla 24.01.2013 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Dlatego powstała własnie moja wizualizacja choć nic z tego niemam to mysle ze komuś sie to przyda ze widać na zywo ile to kosztujeDo pełni szczescia przydało by sie jeszcze gdyby powstała jakaś strona na której by było kilka wizalizacji róznych pc , i tych powietrznych i gruntówek i ,,bespośrednich,, http://www.pompaciepla-24.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1173 24.01.2013 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Dlatego powstała własnie moja wizualizacja choć nic z tego niemam to mysle ze komuś sie to przyda ze widać na zywo ile to kosztuje Do pełni szczescia przydało by sie jeszcze gdyby powstała jakaś strona na której by było kilka wizalizacji róznych pc , i tych powietrznych i gruntówek i ,,bespośrednich,, http://www.pompaciepla-24.pl Chętnie bym dołączył , tylko nie wiem jak to ugryźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 24.01.2013 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Dlatego powstała własnie moja wizualizacja choć nic z tego niemam to mysle ze komuś sie to przyda ze widać na zywo ile to kosztuje Do pełni szczescia przydało by sie jeszcze gdyby powstała jakaś strona na której by było kilka wizalizacji róznych pc , i tych powietrznych i gruntówek i ,,bespośrednich,, http://www.pompaciepla-24.pl Fajna sprawa, gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 24.01.2013 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Pomyslec, ze moglem dolaczyc do tej listy... W koncu zdecydowalem sie na gruntowke. Czas pokaze czy dokonalem wlasciwego wyboru? Trzymajcie kciuki;) Bedziesz szczesliwy jak prosie w blocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 24.01.2013 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Mam nadzieje, ze bloto nie siegnie mi powyzej pasa;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pom_pla 24.01.2013 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Akurat czym wieksze błoto tym lepiej , mówie o dolnym zródle dla PC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 24.01.2013 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 (edytowane) Akurat czym wieksze błoto tym lepiej , mówie o dolnym zródle dla PC Masz racje ale oddychac tez trzeba;) Edytowane 24 Stycznia 2013 przez Tomaszs131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 25.01.2013 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 (edytowane) Edytowane 3 Lutego 2013 przez miki121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 25.01.2013 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 to, że dałeś się wydymać i zrobiłeś coś za darmo nie jest jak dla mnie żadnym usprawiedliwieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 25.01.2013 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 (edytowane) . Edytowane 25 Stycznia 2013 przez r19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 25.01.2013 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 bo chyba nie taka jest idea pc by poniżej -5 grzaly grzałki I w tym problem. Powietrzne pompy ciepła z założenia wymagają wspomagania - zwłaszcza przy grzaniu (zimą) CWU. To od jakiej temperatury zewnętrznej zależy od PCi. Ale to nie zmienia faktu, że dobrze dobrana i skonfigurowana powietrzna PCi, może być tania w eksploatacji, porównywalna do gruntowych, a przy dużym zużyciu CWU, sumarycznie może być od gruntowej tańsza (w eksploatacji) - i to przy pracy tylko w jednej taryfie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 25.01.2013 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 miki z tymi poziomami to dziecinada jak ci nie pasowało to po co to ruszałeś.to naprawdę jest pierdoła .jeśli klientowi przed rozłozeniem nie powiedziałeś że to extra robota za dodatkową kasę to teraz nie wyjeżdzaj z tymz siwym się w pełni zgadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 25.01.2013 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 I jeszcze jedna sprawa. Pompy ciepła są niskotemperaturowym źródłem ciepła, bo ich wydajność zależna jest od GZ - stąd też we wszystkich normach liczącycg COP jest temperatura graniczna GZ 35 stopni. Każda wyższa temperatura GZ (w tym CWU) powoduje spadek efektywności PCi. U jednego znanego instalatora PCi widziałem napis "TEMPERATURA GŁUPCZE". O ile gruntówki mają w zasadzie stałą temperaturę DZ, to powietrzne skrajnie różne od -25 do + 40 - czyli są jeszcze bardziej podatne na temp. GZ, Wniosek - jeśli jakiś instalator proponuje powietrzną PCi do pędzenia kaloryferów - pogońcie go i wyślijcie list gończy, bo to dupa nie fachowiec. Oczywiście, że może działać, może też być ciepło - ale jakim kosztem. Czy ktoś z Was ciągnie typową osobówką (samochodem) przyczepę o wadze 3 ton, na długich dystansach ? Co z tego że auto ma 150kW i da radę - sumaryczny wynik nie pobije ciężarówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 25.01.2013 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 tak przy okazji zasilanie mam ustawione na 21 stopa pompa na wyjściu ustawia 30 stopnii[+- 0,5]czas pracy pompy 11-12hw nocy u mnie było -14,7teraz 11- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 25.01.2013 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Tak mnie naszło. Spytajcie się tych "fachowców" od powietrznych PCi, przy jakiej temperaturze zewnętrznej "ich" PCi się wyłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 25.01.2013 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 a przy dużym zużyciu CWU, sumarycznie może być od gruntowej tańsza (w eksploatacji) - i to przy pracy tylko w jednej taryfie. Musial bys grzac w lecie kilometry szescienne CWU, zeby to sie zgodzilo "w cyferkach". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 25.01.2013 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 mi powiedział że u mnie raczej grzałki nie będą potrzebneale to było powiedziane raczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 25.01.2013 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 (edytowane) Edytowane 3 Lutego 2013 przez miki121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 25.01.2013 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 miki nie właż w jakieś takie niedogadane tematy.na początku cudnie pięknie a potem same kłopotynie wyjeżdzaj z tygodniowym opóżnieniem od klienta przelewu bo to nie warte uwagi. napisz publicznie o co chodzi z halem bo to wygląda na ściemę. najeżdzam na ciebie może za mocno ale ja akurat wiem jakie kwoty kasujesz za usługi[no jak mi proponowałeś w tamtym roku] i uważam że po kosztach tego nazwać nie można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 25.01.2013 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 (edytowane) Edytowane 3 Lutego 2013 przez miki121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts