twaro 25.01.2013 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 hmmm i tu jest pytanie ? mam i urzywam od trzech lat więc pewnie się udzielam, ale że moj M je montuje to zaraz usłyszę, że naganiam Jesteś uczciwa. To się chwali:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 25.01.2013 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 fotka z przed chwili to tak w kontekście że pc przy niskich temperaturach się wyłącza... No nie,dywagacje,że pompa powietrzna wyłącza się przy -15st.C były oderwane od rzeczywistości a wręcz na poziomie "kamieni do fundamentu",także tam pozostańmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 25.01.2013 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 (edytowane) No nie przesadzaj z designem,no może jednostka zewnętrzna jest "dla oka" Dla mnie wśród jednostek wewnętrznych jeśli chodzi o design prym wiedzie jednak Atlantic łącznie z wyglądem sterownika . Jedn. zewn. jest w piwnicy, spiżarce, kotłowni etc. Mam w nosie jak ona wygląda; ma dzałać. Design jest ważny tam gdzie inni mogą poczuć jego wyraz. (Oczywiście nie wszyscy). Edytowane 25 Stycznia 2013 przez twaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 25.01.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 No nie przesadzaj z designem,no może jednostka zewnętrzna jest "dla oka" Dla mnie wśród jednostek wewnętrznych jeśli chodzi o design prym wiedzie jednak Atlantic łącznie z wyglądem sterownika No jestem ciekawy jakby Zubadan się sprawdził u Ciebie,Daikin i Panas wg mnie podobnie do Atlantica. w sumie można sprawdzić Miki montuje mitsubishi to zamiast nibe niech zubadanem zastąpi , zobaczymy... też jestem ciekawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 25.01.2013 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Jesteś uczciwa. To się chwali:bye: Zawsze tak nie bylo Wtopa zostala zaliczona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 25.01.2013 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Jesteś uczciwa. To się chwali:bye: powtarzam zawsze, zapraszam! chodź podlasie to wschodni kraniec Polski to nie koniec świata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 25.01.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 w sumie można sprawdzić Miki montuje mitsubishi to zamiast nibe niech zubadanem zastąpi , zobaczymy... też jestem ciekawa Ana a dasz reke, tfuuu wrooooooc, bo M bedzie mrauczal, no ze gwarantujesz ze da rade ? Miki, jak ta niewiasta potwierdzi, to ja z lapkami prosze o ME zamiast NIBE ( tu Magnolia mryga oczkami ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 25.01.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 zawiodłem się, liczyłem na 25C spokojnie jest dopiero 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 25.01.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 zawiodłem się, liczyłem na 25C ino zebrozek pokazuje temp. na polu ( dworze ) i w IN ( gdziekolwiek to jest ). Teraz? No tak mowi kobieta, czy te oczy moga klamac ? Lecz nigdzie nie widac, ze ME pracuje Zatem ufamy na slowo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 25.01.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 (edytowane) wygląda podobnie ale bebechy jednak inne, Napisz tylko jaka sprężarka i jaki wymiennik GZ (skraplacz). To mi wystarczy. Edytowane 25 Stycznia 2013 przez twaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 25.01.2013 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Ana a dasz reke, tfuuu wrooooooc, bo M bedzie mrauczal, no ze gwarantujesz ze da rade ? Miki, jak ta niewiasta potwierdzi, to ja z lapkami prosze o ME zamiast NIBE ( tu Magnolia mryga oczkami ) Bułahłahła.... dobre:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 25.01.2013 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Ana a dasz reke, tfuuu wrooooooc, bo M bedzie mrauczal, no ze gwarantujesz ze da rade ? Miki, jak ta niewiasta potwierdzi, to ja z lapkami prosze o ME zamiast NIBE ( tu Magnolia mryga oczkami ) Magnolia.... no wiesz że ja rękoma pracuje no co tak sobie pomyślałam, że skoro masz mieć eksperymentalnie po raz trzeci zamienianą jednostkę to co za różnica z czym eksperyment będzie powiązany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 25.01.2013 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Jedn. zewn. jest w piwnicy, spiżarce, kotłowni etc. Mam w nosie jak ona wygląda; ma dzałać. Design jest ważny tam gdzie inni mogą poczuć jego wyraz. (Oczywiście nie wszyscy). A ja wręcz przeciwnie Miałem duże opory zamiany na Panasa właśnie ze względu na wygląd jednostki wewnętrznej i samego sterownika To ja będę przechodził codziennie z garażu przez pom.gospodarcze Jednostka zewnętrzna dla mnie nie jest istotna,podobnie jak hałas z niej,ona będzie skierowana na sąsiada,za garażem i niech on się na nią patrzy i jej słucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 25.01.2013 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Zawsze tak nie bylo Wtopa zostala zaliczona. Ponoć tylko krowa nie zmienia pogłądów;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 25.01.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 ino zebrozek pokazuje temp. na polu ( dworze ) i w IN ( gdziekolwiek to jest ). Teraz? No tak mowi kobieta, czy te oczy moga klamac ? Lecz nigdzie nie widac, ze ME pracuje Zatem ufamy na slowo ? jako że nie mam żadnej innej alternatywy grzewczej poza me tzn, że stoje i dmucham w kierunku termometra żeby lipy nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 25.01.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 A ja wręcz przeciwnie Miałem duże opory zamiany na Panasa właśnie ze względu na wygląd jednostki wewnętrznej i samego sterownika To ja będę przechodził codziennie z garażu przez pom.gospodarcze Jednostka zewnętrzna dla mnie nie jest istotna,podobnie jak hałas z niej,ona będzie skierowana na sąsiada,za garażem i niech on się na nią patrzy i jej słucha Przyklej od razu naklejke agencji ochrony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 25.01.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Napisz tylko jaka sprężarka i jaki wymiennik GZ. To mi wystarczy. hihihi nie powiem bo nie wiem, a M nie ma... ale jak wróci napewno spytam i powiem , ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 25.01.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Magnolia.... no wiesz że ja rękoma pracuje no co tak sobie pomyślałam, że skoro masz mieć eksperymentalnie po raz trzeci zamienianą jednostkę to co za różnica z czym eksperyment będzie powiązany Ciii, bo pomysla ze sie znamy Z eksperymentem niby masz racje. Tyle, ze w koncu swinka bede, chomikiem, szczurkiem. Jak zafunguje to moge jeszcze za szympansa porobic pozniej i pobujac sie na ME i czochrajac po glowie. Oka, wchodze. M, jest potwierdzenie ( niejako ). Moge prosic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 25.01.2013 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 zawiodłem się, liczyłem na 25C aaaaa gapa ze mnie liczyleś na +25 ooo ale to salon, tutaj mam ustawione 22,5, 25 jest w łazience. Jak pragniesz to potargam termometr do łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simluc 25.01.2013 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Twoje ME jest lepsze bo: ma fajny design ( +10%), jest staranniej wykonane (+5%). Poza tym to te same " bebechy" Napisz ile kosztuje twoja Me. Naganiasz czy się udzielasz? Zubadany maja 5,5kg czynnika roboczego wobec np.2,5 w Atlanticach Tri co przekłada się jak sądzę na krótsze defrosty (sam defrost trwa krócej + wydłużone odstępy między defrostami) i szybszym powrotem do zadanej temperatury. Zubadan lepiej "imituje" ciągłą pracę od innych pomp tego typu. Ale żeby moje "jak sądzę" miało jakąś wartość idealnie byłoby przestestować zubka u magnoliii.... Poza tym przy zubadanie masz większą dowolność montażu- w pionie 30m, w poziomie 75m. Zubadan powstał w 2005, 3 lata go testowali/gnębili w ciężkiej zimie na północy Hokkaido (do tego spora wilgotność powietrza jak na wyspę przystało ) nim zdecydowali wprowadzić się go na rynek. Obchodzenie się z defrostami można zobaczyć na węgierskiej stronie (do czego innego się nie nadaje ten monitoring). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts