Magnolia18 25.01.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 (edytowane) A ja wręcz przeciwnie Miałem duże opory zamiany na Panasa właśnie ze względu na wygląd jednostki wewnętrznej i samego sterownika To ja będę przechodził codziennie z garażu przez pom.gospodarcze Jednostka zewnętrzna dla mnie nie jest istotna,podobnie jak hałas z niej,ona będzie skierowana na sąsiada,za garażem i niech on się na nią patrzy i jej słucha Nie jestes mily dla sasiada. Byc moze to blad. Ale to nie moj sasiad Ale konkretnie. Hydrobox Atlantica taki ladny ? Sterownik, ktory na hydroboksie czy pokojowy ? To jak wyglada to samo u Capa ? ( wamac kto te nazwe wymyslil? T(en) Cap Edytowane 25 Stycznia 2013 przez Magnolia18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 25.01.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 jako że nie mam żadnej innej alternatywy grzewczej poza me tzn, że stoje i dmucham w kierunku termometra żeby lipy nie było Witaj w klubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 25.01.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Zubadany maja 5,5kg czynnika roboczego wobec np.2,5 w Atlanticach Tri co przekłada się jak sądzę na krótsze defrosty (sam defrost trwa krócej + wydłużone odstępy między defrostami) i szybszym powrotem do zadanej temperatury. Zubadan lepiej "imituje" ciągłą pracę od innych pomp tego typu. Ale żeby moje "jak sądzę" miało jakąś wartość idealnie byłoby przestestować zubka u magnoliii.... Poza tym przy zubadanie masz większą dowolność montażu- w pionie 30m, w poziomie 75m. Zubadan powstał w 2005, 3 lata go testowali/gnębili w ciężkiej zimie na północy Hokkaido (do tego spora wilgotność powietrza jak na wyspę przystało ) nim zdecydowali wprowadzić się go na rynek. Obchodzenie się z defrostami można zobaczyć na węgierskiej stronie (do czego innego się nie nadaje ten monitoring). Cos o tym czynniku i imitacji gdzies slyszalem. Gdzies dzwoni ale ... Co do TESTU. Ktos chcialby zasponsorowac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simluc 25.01.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Cos o tym czynniku i imitacji gdzies slyszalem. Gdzies dzwoni ale ... Co do TESTU. Ktos chcialby zasponsorowac ? No jak kto? Miki Ma te 14 dni wolnego w grafiku na rok 2013. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 25.01.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 No jak kto? Miki Ma te 14 dni wolnego w grafiku na rok 2013. W Swieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 25.01.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 No jak kto? Miki Ma te 14 dni wolnego w grafiku na rok 2013. Ale to na koniec 2013:stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 25.01.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 No jak kto? Miki Ma te 14 dni wolnego w grafiku na rok 2013. To jest potrzebne zeby pojawiac sie w sądzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 25.01.2013 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 No nie,dywagacje,że pompa powietrzna wyłącza się przy -15st.C były oderwane od rzeczywistości ...... Jak sie nie wyłączy, to tylko znak, że nie ma ogranicznika. Samochód osobowy też pociągnie przyczepę 3 t. Nasi wszystko potrafią. W 2011r. ściągałem z Niemiec (z uprzejmości bo mam EU NIP) PW THERMA V 12 kW. Proszono aby podać temperatury powietrza w sezonie grzewczym w miejscu instalacji tej PCi, aby ustalić zadziałanie ogranicznika temperatury. Po uzgodnieniach ogranicznik odcina przy temperaturze poniżej - 17 stopni dla czerpanego powietrza, przy czasie dłuższym niż 2 godziny (chyba, bo tych ustawień nie jestem pewien). Ta PCi może pracować do - 25 stopni czerpanego powietrza. Od stycznia 2012, do stycznia 2013 grzałki pracowały 87 godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 25.01.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 To jest potrzebne zeby pojawiac sie w sądzie. Spróbuj coś napisać o Pani Prezes:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 25.01.2013 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Spróbuj coś napisać o Pani Prezes:rotfl: Nie mialem (nie)przyjemnosci. Ale wiem, ze lubi straszyc prokuratura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 25.01.2013 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Jesteś uczciwa. To się chwali:bye: Nie nabijaj sie z kobiety (jesli to ona pisze akurat a nie jej maz) Jak by sie przypadkiem nie wygadala, to bys do tej pory myslal, ze to "peany" zadowolonego uzytkownika a nie "nagonka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 25.01.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Nie nabijaj sie z kobiety (jesli to ona pisze akurat a nie jej maz) Jak by sie przypadkiem nie wygadala, to bys do tej pory myslal, ze to "peany" zadowolonego uzytkownika a nie "nagonka". Akurat o tej pani czytałem już wcześniej. Ale pochwalić nie zaszkodzi:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 25.01.2013 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Nie nabijaj sie z kobiety (jesli to ona pisze akurat a nie jej maz) Jak by sie przypadkiem nie wygadala, to bys do tej pory myslal, ze to "peany" zadowolonego uzytkownika a nie "nagonka". Mąż byl zdecydowanie bardziej irytujacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 25.01.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 (edytowane) Napisz tylko jaka sprężarka i jaki wymiennik GZ (skraplacz). To mi wystarczy. chłop mi do domu wrócił i mówi że wymiennik wysokociśnieniowy freon-woda, ciśnienie testowane 65barów ciśnienie robocze 45barów, wydajność wymiennika max40kW do tego dochodzą odpowiednie przepływy pompy, nie wiem co masz na myśli mowiąc sprężarka, ale u nas jest inverterowa oryginalna sprężarka mitsubishi w technologii zubadan. Edytowane 25 Stycznia 2013 przez ana-76 literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 25.01.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 oryginalna sprężarka mitsubischi w technologii zubadan. Mitsubishi pisze się przez H, bez C. Warto wiedzieć jaki sprzęt się ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 25.01.2013 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Nie nabijaj sie z kobiety (jesli to ona pisze akurat a nie jej maz) Jak by sie przypadkiem nie wygadala, to bys do tej pory myslal, ze to "peany" zadowolonego uzytkownika a nie "nagonka". Moze sie myle. ale r19 i twaro, nie zaskoczyli ze Ty o Ana ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 25.01.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 chłop mi do domu wrócił i mówi że wymiennik wysokociśnieniowy freon-woda, ciśnienie testowane 65barów ciśnienie robocze 45barów, wydajność wymiennika max40kW do tego dochodzą odpowiednie przepływy pompy, nie wiem co masz na myśli mowiąc sprężarka, ale u nas jest inverterowa oryginalna sprężarka mitsubischi w technologii zubadan. Nie M ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 25.01.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 sprężarka, ale u nas jest inverterowa oryginalna sprężarka mitsubischi w technologii zubadan. No to w zasadzie wszystko wyjaśnia Mercedes porównywany do przeciętniaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 25.01.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Moze sie myle. ale r19 i twaro, nie zaskoczyli ze Ty o Ana ... Mylisz sie, zaskoczyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 25.01.2013 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Nie M ? z roboty wrócił to chłop, zaraz będzie M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts