Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompy ciepła powietrze woda

hydraulik_

Recommended Posts

Dokładnie,wyszła z Wa-wy w piątek tydzień temu,a dzisiaj zadzwonił "kurier" z zastrzeżonego z prośbą o adres dostawy do mnie na budowę,ma być w poniedzialek

Jeśli uznać ze tydzień zaczyna sie w poniedziałek a kończy w niedziele to kurier z Warszawy jedzie do Ciebie 10 dni. Noooo nawet PKP Cargo jest szybsze. Liczę życzliwie że bedzie.

• Odpowiedzi 18,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malux20

1045

• miki121

1020

• Pyxis

1002

• hydraulik_

766

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

3 takie stoją na moim dawnym osiedlu na dachach budynków uslugowych. Budynki typowe pląby, 3 pietra (parter + 2). Duże bydlaki ale czyżby używali to do grzania jak w granicy maja cieplik a do ogrzania ok 400-500m2? Chyba nie to ... do chlodzenia? Muszę tam sie podpytac.

Btw: piękne i dobre maszy! Ale drogie i na forum za dużo od prywatnych praktyków sie o nich nie dowiemy.

Co do ceny to masz racje. W zeszlym roku dostalem wycene takiej jednostki.

Co do ceny to masz racje. W zeszlym roku dostalem wycene takiej jednostki.

Ile? Mi za komplet krzyki coś koło 44 k i czułem ze do 40 k by zeszli.

Z tego co pamietam to dobierali mi na zapotrzebowanie 11000 kWh na co i cwu rocznie, a w zimę przy -20, na zasilaniu w podłodze miało być 37* dla 22,5* w domu

Hmm. a sadziles ze wygram ? te flaszke co i tak razem mielibysmy zrobic ?

Ja wiedzialem.

Przyznam się że czasami cię nie łapię. To głównie dzięki dyskusji wokół twojego problemu (z Pc i mikim)rozgorzała prawdziwa dyskusja o PC-PW.

To dzięki temu zmieniam podejście do tematu. Mój żartobliwy ton wypowiedzi wynika z tego że mam czas do podjęcia decyzji o sposobie ogrzewania. Na śląsk mam 200km. flaszka zostaje:rolleyes:

Ile? Mi za komplet krzyki coś koło 44 k i czułem ze do 40 k by zeszli.

Z tego co pamietam to dobierali mi na zapotrzebowanie 11000 kWh na co i cwu rocznie, a w zimę przy -20, na zasilaniu w podłodze miało być 37* dla 22,5* w domu

Za 8.4 KW jednostke z kotlownia zazyczyli sobie 46.5 k :p

Dokładnie,wyszła z Wa-wy w piątek tydzień temu,a dzisiaj zadzwonił "kurier" z zastrzeżonego z prośbą o adres dostawy do mnie na budowę,ma być w poniedziałek..

Kuźwa co wy macie za kurierów że przesyłka idzie dwa tygodnie? Nigdy mi się nie zdażyło żeby coś szło dłużej niż trzy dni.

A zapomniałem przepraszam kiedyś obiektyw sprowadzałem z HK ale w 10 dni był u mnie.

Edytowane przez plusfoto

Kuźwa co wy macie za kurierów że przesyłka idzie dwa tygodnie?

W życiu nie miałem takiej sytuacji. Żadna firma kurierska nie pozwoli sobie na takie jaja. Ja w to zwyczajnie nie wierzę. Arturo, duży już jesteś chłopak...

A co tam, nawet faktury zwykłym listem badziewną zacofaną Pocztą Polską wędrują krócej niż tydzień. Co dopiero kurier.

Ja bym się na Twoim miejscu Arturo wcale nie "chwalił" :/

Kuźwa co wy macie za kurierów że przesyłka idzie dwa tygodnie? Nigdy mi się nie zdażyło żeby coś szło dłużej niż trzy dni.

A zapomniałem przepraszam kiedyś obiektyw sprowadzałem z HK ale w 10 dni był u mnie.

Nie kurier tylko "kurier", bo dzwonil z zastrzezonego.....

Przyznam się że czasami cię nie łapię. To głównie dzięki dyskusji wokół twojego problemu (z Pc i mikim)rozgorzała prawdziwa dyskusja o PC-PW.

To dzięki temu zmieniam podejście do tematu. Mój żartobliwy ton wypowiedzi wynika z tego że mam czas do podjęcia decyzji o sposobie ogrzewania. Na śląsk mam 200km. flaszka zostaje:rolleyes:

:)

Ja nie mam problemu. Ja mam TRI16 ktora musze nauczyc posluszenstwa dla Pana.

Pytalem czy ktos cos moze podpowiedziec.

Ty zas korzystasz. Z czego jestem zadowolony. Mnie nie bylo dane. Wtedy.

Flaszka. Odnioslem wrazenie, iz nic nie pomoglem.