Tromsø 27.01.2013 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Myślałem też o takiej pompie Alpha Innotec model LWD 50 lub 70A.Macie jakieś doświadczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 27.01.2013 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Na razie PC nie kupuj. Za 15 lat to będzie przestarzała technologicznie PC. Na 2-3 tygodnie grzania - po co? Połóż elektryczne podłogowe. Koszt mały, zrób sterowanie przez net i zanim się pojawisz na te 2-3 tyg., będzie ciepło. Możesz przepływowy założyć lub pojemnościowy do CWU. Wodę możesz spuszczać lub nie - zależy jaką chcesz mieć temp w domku jak Ciebie nie ma. Jak koniecznie chcesz coś na przyszłość robić, to możesz w podłodze położyć rurki do wodnego ale zostawić puste. PC tak czy inaczej bym teraz nie robił. Ewentualnie kociołek elektryczny i pod wodne go podłączyć, ale z Norwegii chyba wolałbym elektrycznym sterować i dom bez wody zostawić... Nic dodać nic ująć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tromsø 27.01.2013 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 (edytowane) Dobra jeżeli ogrzewanie podłogowe to jaki piec elektryczny kupić? Który można sterować przez internet? O znalazłem taki twór Stibel Eltron. http://www.stiebel-eltron.pl/produkty/wentylacja/LWZ_303-403# To by spełniło wszystkie oczekiwania i niema jednostki na zewnątrz którą można ukraść Edytowane 27 Stycznia 2013 przez Tromsø Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 27.01.2013 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Dobra jeżeli ogrzewanie podłogowe to jaki piec elektryczny kupić? Który można sterować przez internet? Nie masz rodziny w PL??? Wskazane jest doglądanie budynku co jakiś czas, albo może przyjaciele? Nie wiem czy są kotły elektryczne ze sterowaniem zdalnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 27.01.2013 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Kospel ma ponoć kocioł ze sterowaniem przez GSM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 27.01.2013 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Nie masz rodziny w PL??? Wskazane jest doglądanie budynku co jakiś czas, albo może przyjaciele? Nie wiem czy są kotły elektryczne ze sterowaniem zdalnym. Tak sobie mysle, ze budowanie domu, zeby w nim "pomieszkac" kika tygodni w roku przez najblizsze kilkanascie lat, to ....(eufemizm bedzie!).... nierozsadne posuniecie. Nich kupi niedrogie niewielkie mieszkanie, a na Mazurach tylko dzialke (albo kilka;)). Jak juz go wypuszcza z "niewoli" to przyjedzie, postawi nowy piekny dom i zamieszka, a nie zacznie emeryture od remontu rudery w ktorej nikt nie mieszkal przez nascie lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tromsø 27.01.2013 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Drogi Pyxis ja pytam się o radę jaki sprzęt i jakie rozwiązanie a nie abyś patrzył co mam w kieszenie i ile chcę wydać.Proste jak cep prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 27.01.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Pyxis, nie uszczęśliwiaj na siłę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 27.01.2013 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Pyxis lubuje się w takich wtrętach;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tromsø 27.01.2013 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Kospel ma ponoć kocioł ze sterowaniem przez GSM Ale z tego co czytam na stronie Kospela to tylko dużej mocy kotły obsługuje moduł GSM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 27.01.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Drogi Pyxis ja pytam się o radę jaki sprzęt i jakie rozwiązanie a nie abyś patrzył co mam w kieszenie i ile chcę wydać. Proste jak cep prawda. Bardziej staram sie zajrzec Ci w glowe niz w kieszen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 27.01.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Pyxis, nie uszczęśliwiaj na siłę Jesli ktos uwaza, ze nie mam ani krztyny racji, niech pierwszy rzuci kamieniem do zgrzewarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tromsø 27.01.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Kurcze myślałem że to forum budowlane a nie psychiatryczne;) Z tym remontem też masz rację. Ale może okaże się że za 5 lat Polska będzie lepszym rynkiem pracy niż Skandynawia i co wtedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 27.01.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Kurcze myślałem że to forum budowlane a nie psychiatryczne;) Z tym remontem też masz rację. Ale może okaże się że za 5 lat Polska będzie lepszym rynkiem pracy niż Skandynawia i co wtedy No to dom stanie nie za nascie a za 5 lat. Przeciez to nie problem. Moze tez sie za 5 lat okazac, ze jakas mila tubylcza kobietka przekona Cie, ze przyjemniej zorze ogladac na emeryturze, a nie walczyc z komarami na Mazurach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tromsø 27.01.2013 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 No ty jak coś powiesz to aż potrafisz przekonać człowieka:)Idź na prezydenta mój głos już masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 27.01.2013 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 No to dom stanie nie za nascie a za 5 lat. Przeciez to nie problem. Moze tez sie za 5 lat okazac, ze jakas mila tubylcza kobietka przekona Cie, ze przyjemniej zorze ogladac na emeryturze, a nie walczyc z komarami na Mazurach Buduje się jak jest kryzys ,a nie bum budowlany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymek98 27.01.2013 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 A jak radzicie sobie z lodem bo ja już nie wiem co robić. Miesiąc temu najpierw miska i wiadro ale 3 dni nie byłem na budowie i zamarzła w nich woda. Potem parę dni i miałem pełno lodu na schodach wejściowych do kotłowni, więc zastosowałem rynnę która nie jest wystarczająca bo powoli znowu mi dochodzi lód do schodów. Ten ze zdjęcia ma 3 tygodnie i kilkanaście centymetrów wysokości a objętość spooro pod śniegiem jeszcze jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tromsø 27.01.2013 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Fakt porównując ceny z przed 4 lat a dzisiaj to na takim domu mogę spokojnie zaoszczędzić około 100000zł.Wydaje mi się że dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 27.01.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Buduje się jak jest kryzys ,a nie bum budowlany. Nawet wrozka nie wie co bedzie za 5lat. Moze bedzie lepiej, a moze to co teraz nazywamy kryzysem budowlanym wyda sie silanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tromsø 27.01.2013 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Ale chyba jakiś próg istnieje pod względem spadku cen za usługi i towar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts