Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompy ciepła powietrze woda

hydraulik_

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malux20

1045

• miki121

1020

• Pyxis

1002

• hydraulik_

766

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

...... brutto czyli z 23 % vatem bo malux o ten konkretny model zapytał. Proponuję czytac ze zrozumieniem.

Raczej odpowiadałeś to kilkakrotne zapytanie:

nie wiedziałem, że to takie trudne....podać cenę za konkretny model+montaż+kotłownia.....

A cena miała dotyczyć Twojej instalacji patrz posty: #7458 i #7476

Odpowiadaj ze zrozumieniem ;)

Gość Arturo72
Arturo, jest poniedziałek

Czekam na jakiś pozytywny wpis z Twojej strony, typu MAM!!!!!!

lub kurier właśnie się rozładowuje:)

Jeśli takowe zdarzenie będzie miało miejsce nie omieszkam napisać a i fotek zrobić ale to dopiero początek poniedziału,dajmy szansę kurierowi :)

Z tego co się orientowałem dzisiaj u źródła w stolicy to jest duża szansa,że jeszcze dzisiaj zrobię fotki mojej upragnionej pompki :)

Jeśli takowe zdarzenie będzie miało miejsce nie omieszkam napisać a i fotek zrobić ale to dopiero początek poniedziału,dajmy szansę kurierowi :)

Z tego co się orientowałem dzisiaj u źródła w stolicy to jest duża szansa,że jeszcze dzisiaj zrobię fotki mojej upragnionej pompki :)

oby tylko nie spadła z paki przy załadunku ...;)

czekamy na wieści...:)

A miałeś kiedyś przyjemność siedzieć przy gniazdku elektrycznym, z którego "piź...i" zimnym powietrzem? Albo mocować coś ciężkiego w tym g...ie?

Jakość to ogromna wartość dla firmy Wienerberger. Zakłady produkcyjne objęte są zakładową kontrolą produkcji a wymagania stawiane produktom są na bardziej restrykcyjnym poziomie niż zakładają to normy produktowe.

Zgodnie ze sztuką budowlaną mur powinien być otynkowany. Przy prawidłowym wykonawstwie zjawisko przewiewania nie występuje.

Przy pomocy odpowiednich kołków rozporowych lub kotew chemicznych mocowanie w ścianach z pustaków Porotherm nie przysparza żadnych problemów.

W trosce o zadowolenie konsumentów wsparcie techniczne na terenie kraju świadczy grupa Doradców Technicznych, którzy bezpośrednio na budowie mogą pomóc w pojawiających się trudnościach wykonawczych. Porotherm to dobry wybór.

Dział Produktu firmy Wienerberger

Hehe... ale mam. Moge tez kazdemu zainteresowanemu udostepnic.

Kiedys popelnilem tez dla siebie taki monioring obciazenia urzadzen sieciowych po SNMP i wystawilem programik do internrtu. Wisi juz sobie chyba ze 4 lata i miesiecznie pobiera go ponad 100 osob. U mnie chodzi caly czas podgladajac online ile lacza wysycaja maniacy backupowania internetu ;)

http://bmonitor.m0n0wall.eu/

Przez udostępnienie masz na mysli gotowy program czy może kod źródłowy? Chętnie bym się z nim zapoznał :)

EE tak nie myślimy , pompę mam markową więc tylko markowe rzeczy możemy porównywać, można mieć PC polskiego producenta za pół ceny danfossa. -

PS. w swojej PC mam wszystkie dane online łącznie z wykresami.

Najważniejsze że jestem zadowolony, to mi wystarcza, porównując na co ludzie trwonią pieniądze myslę że ja swoje dobrze wydałem.

Zgadza się - to jest najważniejsze - ja też budując dzisiaj dołożyłbym do PC zamiast brać kocioł na ekogroszek, ale to, że musiałbym dołożyć i to sporo jest pewne.

Chciałem tylko zwrócić uwagę, że w przypadku kotłów na ekogroszek najlepsze są akurat te "mniej markowe" i do tego są znacznie tańsze od "markowych".

Zapraszam na szkolenie pt jak wsypywać węgiel do zasobnika, żeby nie nakurzyć - po zakończeniu "wysiąkam" nos, żeby pokazać, że nie ma w nim węgla :p

Jeżeli masz na sobie biologiczny kombinezon ochronny i śluzę w której zmyjesz pył i się przebierzesz to OK.:o

A tak swoją drogą czujesz do węgla jakiś szczególny pociąg;):p