Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompy ciepła powietrze woda

hydraulik_

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malux20

1045

• miki121

1020

• Pyxis

1002

• hydraulik_

766

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Panowie wyskocze moze troche z offtopem ale potrzebuje szybkiej rady. Z racji tego ze jestem za granica narzeczona wszystko zalatwia z budowa domu ;) wlasnie wrocila z tauronu i Pani ja grzecznie zapytala jaka chcemy moc przylacza. chcialem sie Was spytac ile kW macie przylacze, pytam ludzi co maja pompe ciepla?? dom bedzie 150m2 a pompa cos kolo Tri11 :) wiadomo w domu beda standardowe urzadzenia AGD bez zadnych spawarek ;)

Z tego co pamiętam, ten serial trwa bo ta PCi była "bajecznie" tania - 18.100 (?)

A tymczasem :

Przy zamówieniu i montażu do 15.02.2013 r ceny specjalne pomp ciepła powietrze woda PANASONIC AQUAREA serii T-CAP oraz GRATIS moduł WiFi:

- model 9 kW T-CAP WH-UX09DE5 / WH-SXF09D3E5 cena specjalna 17.100 PLN netto + VAT

Wszyscy czekają na zakończenie tego serialu. Serialu, który trwa już od kilku lat (prawie jak Moda na Sukces). A zwroty akcji były w tym czasie nieamowite. Ktoś pamięta początkowe odcinki?

Pewnie gdzieś tutaj :

Nie wchodzę i nie wyśmiewam,grzecznie się zapytałem kiedy Wam się to zwróci i jaki widzicie sens w PC bo ja nie widzę opłacalności inwestycji rzedu 60-70tys.zł ale jak ktoś wyjeżdża z głupimi tekstami to musiałem się odezwać.

:)

Panowie wyskocze moze troche z offtopem ale potrzebuje szybkiej rady. Z racji tego ze jestem za granica narzeczona wszystko zalatwia z budowa domu ;) wlasnie wrocila z tauronu i Pani ja grzecznie zapytala jaka chcemy moc przylacza. chcialem sie Was spytac ile kW macie przylacze, pytam ludzi co maja pompe ciepla?? dom bedzie 150m2 a pompa cos kolo Tri11 :) wiadomo w domu beda standardowe urzadzenia AGD bez zadnych spawarek ;)

Standardowo proponuja na domek moc przylaczeniowa 16,1kW. Dla takiej mocy daja zabezpieczenie 25A. Jak wezmiesz moc 17kW to juz masz zabezpieczenie 32A (pani ma tabelke i sie jej trzyma). Ja wolalem miec to 32A, ale 25A tez pewnie nigdy by mi nie wywalilo (takie mam na zbezpieczeniu gniazd 3faz ale klasy C)

żeby dostać zabezpieczenie 25 A wystarczy 13 kW

za każdy kW ci liczą więc czy podasz 16 czy 13 to zabezpiczenie będzie to samo a tylko więcej zapłacisz.

Według mojej opini zabezpieczenie 25 A wystarczy na dom jednorodzinny mający wszystko na prąd

jeśli chcesz 32A to podajesz tak jak pisał Pixis 17 kW i wtedy masz to samo co jakbys podał 20 kW