leone 29.01.2013 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 masz rację ale żeby mieć 16 wystarczy zamówić 13 (chyba że w tauronie nie pozwalają ale wątpie) różnica 4 kW przy przyłączu kablowym (chyba ok 200 zł brutto za 1 kW) to około 800 zł flisiu to czy zamówisz 13, 14 czy 16 nie ma żadnego znaczenia w sensie technicznym bo będziesz miał to samo 25 A zabezpieczenie a w umowie przyłączeniowej płacisz za każdy kW mocy przyłączanej więc albo bierz 13kW (zab 25A) albo 17kW (zab 32A) albo 21kW (zab 40 A) branie mocy z pomiędzy tych przedziałów nie ma wogóle sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hunter7 29.01.2013 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 To już 2 dni I raczej jest to Jego "unik" Oni piszą o j-j który pięknie opisał swoją przygodę w budowaniu domu pasywnego, no ale już go nie ma a szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.01.2013 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 ale Pyxis po co Ci az tyle?? masz jakis maly wartsztat w domu? w sumie ja mysle 14kW bedzie mi stykalo ale moze sie myle? Jako minimum musialem zamowic 16,1kW na domek. Mialem juz zrobiona rozdzielnie z zabezpieczniami 25A na niektorych obwodach, wiec uznalem, ze ma sens podniesienie zabezpieczenia przedlicznikowego na 32A. Czy wykorzystam - pewnie nie, ale zycie mnie juz nauczylo, ze nieraz sa zaskakujace obroty spraw o ktorych wczesniej sie nam nawet nie snilo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flisiu 29.01.2013 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 to tak na chlopski rozum po co sa te posrednie wartosci, zeby tylko kase zbic? jak bede mial przylacze 13kW a dom bedzie w danej chwili hipotetycznie potrzebowal 16 to tak samo zadziala zabezpiecznie jakbym mial 16kW przylacze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 29.01.2013 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 A dlaczego odbierasz to jako wieszanie psów na Arturo? Mi się raczej wydawało, że to kibicowanie jest. Zapewne Arturo jest dzisiaj nie mniej podeskcytowany. Nie sądzę, żeby ktoś miał tu satysfakcję z tego, że kolega nie moze się doczekać na swoją pompę. Ty tu jesteś głównym hejterem, który dodarltkowo bawi się w detektywa. Masz coś na mikiego to wrzucaj karty na stol zawiadom kogo trzeba, a jak nie masz to się go nie czepiaj. dziwi mnie ze admini nie widza jaki bajzel wprowadzają tu tacy jak ty, którzy poza posmianiem się z kogoś nie maja nic mądrego do powiedzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 29.01.2013 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 to tak na chlopski rozum po co sa te posrednie wartosci, zeby tylko kase zbic? jak bede mial przylacze 13kW a dom bedzie w danej chwili hipotetycznie potrzebowal 16 to tak samo zadziala zabezpiecznie jakbym mial 16kW przylacze? na kazde zabezpieczenie przypada pewien zakres mocy umownej. Jeżeli licznik nie rejestruje poborów mocy, za której przekroczenie płaci się kary, to warto brać najnizsza moc z danego przedziału. Natomiast gdyby licznik rejestrował moc pobrana (co ma miejsce w taryfach C2 i większych, rzadziej c1) to warto zmierzyć maksymalny możliwy pobor, aby nie płacić za przekroczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flisiu 29.01.2013 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 wlasnie patrze na tabele tauronu na ich stronie i z niej wynika ze nie ma jakis posrednich wartosci przylacza np. dla zabezpieczenia 20A jest 13,8 kW a dla 25A 17,3kW i nie ma nic po srodku. ktos pisal ze 25A zabezpieczenie jest od 13kW... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 29.01.2013 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Ty tu jesteś głównym hejterem, który dodarltkowo bawi się w detektywa. Masz coś na mikiego to wrzucaj karty na stol zawiadom kogo trzeba, a jak nie masz to się go nie czepiaj. dziwi mnie ze admini nie widza jaki bajzel wprowadzają tu tacy jak ty, którzy poza posmianiem się z kogoś nie maja nic mądrego do powiedzenia. Skoro chec poznania prawdy komu mialbym zaplacic 30 tys. zl za usluge nazywasz hejterowaniem i zabawa w detektywa lub obrzucasz innymi inwektywami to gratuluje startu w konkursie na najwiekszego hipokryte forum A do Arturo nic nie mam. Nigdy nic zlego na niego nie napisalem. Zreszta, Twojemu idolowi zadawalem pytania, na ktore nie raczyl odpowiedziec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 29.01.2013 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 wlasnie patrze na tabele tauronu na ich stronie i z niej wynika ze nie ma jakis posrednich wartosci przylacza np. dla zabezpieczenia 20A jest 13,8 kW a dla 25A 17,3kW i nie ma nic po srodku. ktos pisal ze 25A zabezpieczenie jest od 13kW... bo wcześniej tak 2-3 lata temu można było wybierać również wartości pośrednie, jak widać zmienili to bo widzieli że to sensu nie ma u siebie wybrałem właśnie 14 kW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 29.01.2013 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Skoro chec poznania prawdy komu mialbym zaplacic 30 tys. zl za usluge nazywasz hejterowaniem i zabawa w detektywa lub obrzucasz innymi inwektywami to gratuluje startu w konkursie na najwiekszego hipokryte forum A do Arturo nic nie mam. Nigdy nic zlego na niego nie napisalem. Zreszta, Twojemu idolowi zadawalem pytania, na ktore nie raczyl odpowiedziec. Do czasu gdy niczego mu nie udowodnisz jest niewinny. I nie interesuje mnie nic innego. Jak masz dowody to chętnie je poznam. Na razie polrobujesz coś udowodnić, ale ci nie wychodzi. Bardzo łatwo kogoś zmieszać z gownem, gorzej to odkręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.01.2013 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 (edytowane) Arturo napięcie siega zenitu8) Ta daaammm..: Mordka się cieszy,koza też,że dostała swojego "capa" Przyczyną opóźnienia w dostawie pompy było to,że kurier przez kilka dni nie mógł podjechać pod górkę w Żywcu i trzeba było przekierowywać przesyłkę bezpośrednio do mnie na budowę... Edytowane 29 Stycznia 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 29.01.2013 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Do czasu gdy niczego mu nie udowodnisz jest niewinny. I nie interesuje mnie nic innego. Jak masz dowody to chętnie je poznam. Na razie polrobujesz coś udowodnić, ale ci nie wychodzi. Bardzo łatwo kogoś zmieszać z gownem, gorzej to odkręcić. Kpisz, czy zartujesz? Jezeli nie ma znaczenia dla Ciebie z kim robisz intetesy to Twoja sprawa. Zadalem kilka pytan, jak widac niewygodnych i rozpetala sie burza, wiec chyba bylo cos na rzeczy. Nie jestem poszkodowany i nie bede nic na sile udowadnial. A jak zostane pozwany to stawie sie w sadzie razem z adwokatem. Moja aktywnosc w temacie skonczyla sie wraz z ucieczka tego kogo bronisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 29.01.2013 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Zaraz się dowiesz ze zdjęcia są spreparowane i przy dacie ktoś mieszał. A na drugiej fotce widać ślady po kulach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 29.01.2013 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Kpisz, czy zartujesz? Jezeli nie ma znaczenia dla Ciebie z kim robisz intetesy to Twoja sprawa. Zadalem kilka pytan, jak widac niewygodnych i rozpetala sie burza, wiec chyba bylo cos na rzeczy. Nie jestem poszkodowany i nie bede nic na sile udowadnial. A jak zostane pozwany to stawie sie w sadzie razem z adwokatem. Moja aktywnosc w temacie skonczyla sie wraz z ucieczka tego kogo bronisz. nikogo nie broni to raz. Dwa uważnie robię interesy i nie wplacam na ślepo kasy gdzie popadnie. Trzy: forum, a zwłaszcza tematy "pompy ciepła p-w" nie są miejscem to wyjaśniania kto jest kto i ile ma ma sumieniu. Wchodząc q temat chce czytać posty w temacie a nie Rutkowski patrol vol. 789 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 29.01.2013 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Przyczyną opóźnienia w dostawie pompy było to,że kurier przez kilka dni nie mógł podjechać pod górkę Bardzo wyszukane i radosne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 29.01.2013 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 e. musicie powyrzucac jakies zale, bo macie malo w gaciach czy co? . wchodzac tutaj chce czytac konkrety, a nie posty na poziomie gimnazujm... OBROŃCO UCIŚNIONYCH: chcesz czytać konkrety (i mieć przy okazji dużo w gaciach) to kup sobie świerszczyka:P Jak nie wiesz o co biega to popytaj szczęśliwych posiadaczy Atlanticów na PV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 29.01.2013 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 No Arturo:p b. ładna obłość Kiedy start? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 29.01.2013 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 nikogo nie broni to raz. Dwa uważnie robię interesy i nie wplacam na ślepo kasy gdzie popadnie. Trzy: forum, a zwłaszcza tematy "pompy ciepła p-w" nie są miejscem to wyjaśniania kto jest kto i ile ma ma sumieniu. Wchodząc q temat chce czytać posty w temacie a nie Rutkowski patrol vol. 789 Jezeli firma weszla przebojem na rynek a forum uczynila medium pozyskiwania klientow to nie powinna byc transparentna? Zarzucasz mi, ze chcialem wiedziec, czy nie zostane oszukany? Czy to nie jest hipokryzja? Dla mnie temat skonczony. Jak to napisal Pyxis... Kazdy nawet sredniointeligentny zdanie sobie wyrobil. Teraz bedziesz czytal o pompie Arturo, bo to bedzie hicior. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.01.2013 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 (edytowane) No Arturo:p b. ładna obłość Kiedy start? Od jutra montaż,uruchomienie zaraz po Bardzo wyszukane i radosne Gdybym to nie ja się kontaktował w sprawie dostawy,też bym nie uwierzył Edytowane 29 Stycznia 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 29.01.2013 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Arturo ciesze sie Twoim szczesciem. No i Kozy Jutro i pojutrze dzialacie ? W czwartek bede w orce to mam rzut beretem do Ciebie. btw. faktycznie ten hydrobox Atlantica znacznie ladniejszy ale po prawdzie to jakby u mnie mial dzialac zajerzyscie to moglby wygladac jak sterowanie w SW badz SNR od KRUGow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts