gall86 30.01.2013 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 M chyba cos kreci na boku, bo go nigdy nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 30.01.2013 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 M chyba cos kreci na boku, bo go nigdy nie ma być może dzwonił pół godziny temu, że wyjechał będzie koło 1, ja już wtedy będę spała... ale za to cały weekend ma wolny i to już od piątku rana Jupi!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 30.01.2013 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 być może dzwonił pół godziny temu, że wyjechał będzie koło 1, ja już wtedy będę spała... ale za to cały weekend ma wolny i to już od piątku rana Jupi!!! Ana, a Ty tu z nudów, czy M Ci kazał? Przynajmniej napisz ile M zamontował ME w zeszłym roku;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 31.01.2013 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Hmm, wlasnie ciekawie jak to dziala w praktyce. Takie CUS smialo mozna nawet i u mnie zapodac... Magnolia opisz lepiej jak Twoja tri16 w mrozy i teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 31.01.2013 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 mój M właśnie w tej chwili ma takie zbiorniki do cwu z funkcją chłodzenia na dniach ma zmieniać u nas na taki właśnie Ana nie wiem jak przy pompach twojego M ale w V zbiornik CWU nie ma nic wspólnego z funkcją chłodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 31.01.2013 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 tak, wiem nie możliwe. Przeciez TY wiesz najlepiej o ja głupia.... Z wrodzonej skromnosci - nie zaprzeczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 31.01.2013 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Magnolia opisz lepiej jak Twoja tri16 w mrozy i teraz. Heh, mrozy. Sterownik najnizsza temp. jaka 'widzial' przez 'cale zycie' to nieco ponad -10* czyli to musialo byc tej jednej nocy gdzie mialo byc -14* u nas. Tak czy owak nie zamarzlismy Nie grzalem juz co prawda 23* przez 24h - pewnie i tak bez grzalek nie dalaby rady pociagnac do tej temp. Wylaczylem kompletnie obiegowke z CO ( dodatkowa ) i leci obecnie jedynie na obiegowce z PCi - jest wyczuwalna zmiana in plus. Powtorze cos co niektorzy pewnie jak przeczytaja beda mieli dosc ale fakt jest faktem, gdyby nie co 30min defrosty rozwalajace grzanie byloby niezle. Jesli w lutym nie wydarzy sie jakas katastrofa termiczna to obslizgam zime jedynie na PCi a wiosna sie poknuje nad pewnymi zmianami w instalacji i samym domu. Bede znacznie madrzejszy po 1 sezonie. Praktyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 31.01.2013 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 dalej masz te defrosty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 31.01.2013 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Ana, a Ty tu z nudów, czy M Ci kazał? Przynajmniej napisz ile M zamontował ME w zeszłym roku;) oczywiście że karze, co więcej muszę raporty cdzienne pisać , które czyta przed snem :P:P ile zamontował, nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 31.01.2013 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Ana nie wiem jak przy pompach twojego M ale w V zbiornik CWU nie ma nic wspólnego z funkcją chłodzenia. he w zasadzie to ja nie wiem jak to działa, wiem że ma robić zmiany, będzie wymieniał zbiornik do wody który ma coś wspólnego z dodatkowym wentylowaniem, chłodzeniem. U mnie akurat jest to nie potrzebne bo my mamy i rekuperację i klimatyzację, ale M ma takie zboczenie, że zanim zamontuje coś u klienta musi to przetestować, żeby lipy nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 31.01.2013 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 dalej masz te defrosty? Tak. Tzn nie wiem jak dzis bo od rana jestem w orce a nie mam zadnego monitoringu PC. Jedynie organoleptycznie moge to stwierdzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 31.01.2013 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Zbiornik do CWU z funkcją chłodzenia ?????????????????? No właśnie. Nie prościej odkręcić kurek z zimną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 31.01.2013 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Znowu bajki i niedopowiedzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 31.01.2013 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Tak. Tzn nie wiem jak dzis bo od rana jestem w orce a nie mam zadnego monitoringu PC. Jedynie organoleptycznie moge to stwierdzic. Zaobserwowałem u siebie pełny cykl: defrost-praca - defrost. Praca 55min. defrost 3 min. Ponoć to jest zaprogramowane. Dlaczego u ciebie co 30min.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 31.01.2013 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Zaobserwowałem u siebie pełny cykl: defrost-praca - defrost. Praca 55min. defrost 3 min. Ponoć to jest zaprogramowane. Dlaczego u ciebie co 30min.? ważne z jaką mocą pracuje i jak wigotność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymek98 31.01.2013 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Zaobserwowałem u siebie pełny cykl: defrost-praca - defrost. Praca 55min. defrost 3 min. Ponoć to jest zaprogramowane. Dlaczego u ciebie co 30min.? Ja mam TRI 11 i mam co 40 minut Aktywne rozmrażanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 31.01.2013 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Zaobserwowałem u siebie pełny cykl: defrost-praca - defrost. Praca 55min. defrost 3 min. Ponoć to jest zaprogramowane. Dlaczego u ciebie co 30min.? Bo tez tak jest zaprogramowane pewnie. Chyba. Wiem jedynie, ze wkurza mnie to cholernie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 31.01.2013 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Praca 55min. defrost 3 min. gdzieś Ci wcięło 2 min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 31.01.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 gdzieś Ci wcięło 2 min Musi byc dopelnienie do 60min ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 31.01.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 no niby nie musi... domyślnie uznałem, że chodzi o pracę w ciągu godziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts