Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompy ciepła powietrze woda

hydraulik_

Recommended Posts

a swoją drogą to jeżeli to co było napisane na tym forum z linku dotyczy "naszego" mikiego to chyba moderowanie takich informacji nie jest w porządku w stosunku do wszystkich jego klientów obecnych i przyszłych, brak takiej wiedzy może ich narazić na szkodę...

Ta..... Powiedz to np. gall86, mik37.

Ja wczesniej tylko pytalem mikiego czy to o nim, a teraz ktos napisal wprost (stwierdzenie), ze MP to MG.

• Odpowiedzi 18,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malux20

1045

• miki121

1020

• Pyxis

1002

• hydraulik_

766

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sprawę można by było załatwić w 5 minut ale widocznie ktoś nie ma ochoty. Jęsli admin wycina to ma wiedzę na ten temat. Jak wie czy Gdańsk i Żywiec to jedno ciało to niech powie oficjalnie jak jest i cała dyskusja się skończy. Będzie miał mniej pracy z przeglądaniem i wycinaniem na forum. Edytowane przez plusfoto

Najlepszy numer jaki znam.

Admin poci się jakby tu "na cichca" wyciąć link, a tymczasem:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?49581-TR%C3%93JMIASTO-i-POMORSKIE-Czarna-lista-wykonawc%C3%B3w/page8 # 151

Coś ten opis przypomina:rolleyes:

Pyxis ja wiem, że płacisz-masz, ale na miejscu muratora nie narażałbym swojego dobrego imienia broniąc jak się okazuje całkowicie niewiarygodnej firemki za oszałamiającą kwotę 400 zł /rok ;)

Ja mysle, ze to bardziej "globalna" sprawa i nie dotyczy tylko mikiego. :)

Wystarczy wyciac pare postow, buraki na forum i tak sie nie zorientuja (a nawet jak, to moga adminowi naskoczyc nie powiem gdzie), a fima kupi profil i wplaci kase. My tu nie jestesmy podmiotem, tylko owieczkami do golenia. ;)

Najlepszy numer jaki znam.

Admin poci się jakby tu "na cichca" wyciąć link, a tymczasem:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?49581-TR%C3%93JMIASTO-i-POMORSKIE-Czarna-lista-wykonawc%C3%B3w/page8 # 151

Coś ten opis przypomina:rolleyes:

Dlaczego tego tutaj nie wkleiłeś? Trzeba to pokazać.

Muszę dopisać ponieważ Pan Michał Gołuch firma klimacik.pl lub rekuperatory.pomorze.pl lub rekuperatory-warmia.pl, i nie wiem jaką teraz firmę założy zasługuje na dziesiątki wpisów na tej liście.

Jego działalność charakteryzuje się znakomicie opanowaną krasomową.

Potrafi znakomicie oczarować każdego klienta, który nie zdążył poznać się na jego kłamstwach.

Ja nie należę do najbardziej poszkodowanych, a zawdzięczam paradoksalnie samemu p. Gołuchowi, który pomimo ustalonego terminu nie potrafił przez miesiąc dostarczyć mi projektu wentylacji mechanicznej. Kontaktowałem się z człowiekiem co 2-3 dni i karmiony byłem fascynującymi historiami dlaczego nie może mi dostarczy projektu osobiście, czy mailowo czy jakimkolwiek innym sposobem. Z historiami odzaju "miałem mały wypadek", "córka wspólnika się rozchorowała i musiałem wziąć jego spotkanie", "mamy awarię serwerów i nie mogę wysłać maila" itd spotkał się chyba każdy jego klient.

Facet rzeczywiście ma fantazję - powinien zmienić branżę.

W międzyczasie zajrzałem na czarną listę i o zgrozo znalazłem przestrogę przed tym człowiekiem, więc postanowiłem się wycofać. Do tego jeszcze ten artykuł:

http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=769&w=79902544&v=2&s=0

Wypowiedziałem umowę ze względu na niedotrzymywanie terminów przez firmę klimacik.pl i zgodnie z umową zażądałem zwrotu zaliczki. Człowiek zwraca mi ten nieszczęsny 1000 zł od ponad miesiąca, codziennie karmiąc mnie stertą bajek dlaczego nie przyjedzie na umówione spotkanie. Umawialiśmy się trzy razy - bezskutecznie, dwukrotnie wysyłał mi fakturę korygującą, tylko że jeszcze żadna nie dotarła. Nawet banki uwzięły się na nieszczęsnego pana Michała, bo przelew który do mnie został wysłany od 4 dni szuka mojego rachunku.

Tyle moja historia. Wiem, że oszukał pracowników swojej firmy, znam osobiście jednego oszukanego prze niego klienta i z tego co wiem oszukanych są dziesiątki. Ja i tak miałem dużo szczęścia ponieważ w porę się wycofałem, ale wiele osób wpłaciło kilka , kilkanaście tysięcy i czekają aż Pana Gołuch łaskawie do nich przyjedzie. Proszę uważać - może do Państwa przyjechać z rekuperatorem, który zdjął innemu klientowi pod pozorem przeglądu serwisowego. A co tam - niech rekuperator trochę u Państwa pochodzi - przynajmniej do przeglądu.

Myślę że ten człowiek pozostaje bezkarny tylko dlatego, że całkiem zręcznie rozmawia ze swoimi ofiarami, potrafi nieustannie podtrzymywać nadzieję. A my klienci nie mamy świadomości o skali oszustw tego człowieka. Dlatego mam prośbę do poszkodowanych aby ku przestrodze wpisał się na listę. Proszę też maila na priva czy jest zainteresowany złożeniem zawiadomienia do prokuratury o popełnieniu przestępstwa.

pozdrawiam

Leszek K.

żadne groźby adresowane w kierunku tej firmy nie padały, wykasowaliście posty, które pokazywały, że firma nie jest rzetelna i wiarygodna. Proszę też zwrócić uwagę, że bronicie podmiotu, którego nie można znaleźć ani w firma.gov ani w KRS więc jak prowadzi działalność "Ciepły dom sp z o o" ?

Forum nie może służyć do niszczenia wykonawcy. Takie groźby padły, więc reagujemy. Prosimy o zrozumienie. Sąd jest miejscem załatwiania sporów z wykonawcami, tam ferowane są wyroki - nie na forum.

Na forum ostrzegają ludzie przed nierzetelnymi firmami. Jeżeli firma czuje się pokrzywdzona powinna rozmawiać z danym forumowiczem. Albo polubownie albo drogą sądową.

Forum nie może służyć do niszczenia wykonawcy. Takie groźby padły, więc reagujemy. Prosimy o zrozumienie. Sąd jest miejscem załatwiania sporów z wykonawcami, tam ferowane są wyroki - nie na forum.

Trochę to dziwne, że potencjalni Klienci nie mogą się dowiedzieć czy dany instalator ma za sobą też jakieś wpadki. Brak informacji o tym może doprowadzić do tego, że zostaną poszkodowani (jeśli ten wykonawca ma coś "za uszami" - a zwykły forumowicz nie może się tego dowiedzieć, bo Redakcja uprawia blokadę informacji) kolejni ludzie. Czy takie zachowanie administratora forum jest etyczne? Przypomina to próbę zakneblowania ust zwykłym użytkownikom...

Forum nie może służyć do niszczenia wykonawcy. .

Ale to Forum go wykreowało, to kto jak nie to Forum ma przed nim przestrzegać ?

A dał ciała ewidentnie.

Czyli jak się promuje (nieważne za kasę, czy "przez przypadek") to cacy, ale jak daje ciała - to wara od niego?

Jak czytałem ten wpis # 151 z 2008r, to jakbym czytał to co napisano w tym wątku w 2013r.

Ten wpis Redakcji można pojąć, że nie ważne jaki wykonawca, to na TYM FORUM należy pisać o nim tylko dobrze - przesadzam ?